Farkast tetováltatott magára Hegedüs Márk, aki idén nyáron csatlakozik a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatához. „Szeretem ezt az állatot, így igazán örültem, hogy a Gyöngyös szurkolói a farkast választották a csapat hivatalos kabalájának. Ez is csak megerősítette azt az elhatározásomat, hogy elkészíttessem életem első tetoválását” – mondta a beálló.

– Nagyon régóta kedvelem a farkast. Tetszik az életvitele és a tulajdonságai. Mindig csapatban gondolkodik. Én sem szeretek egyedül lenni, társasági ember vagyok. Hosszú ideje játszottam már a gondolattal, hogy egy farkasfejet tetováltatok magamra. Ennek most jött el az ideje. Ez az első tetoválásom – mondta Hegedüs Márk.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös frissen igazolt beállója a DVTK-Egerben eltöltött szezon után tért vissza a mátrai csapathoz.

– Az Egerben eltöltött egy évem alatt is mindig figyelemmel kísértem a gyöngyösi csapat játékát, hiszen korábban kölcsönben már szerepeltem a sárga mezeseknél. Örültem, hogy 2019 elején a szurkolók a farkast szavazták meg a gárda hivatalos kabalaállatának. Ráadásul Gyöngyös címerében is ez az állat található, és még egy farkasos szökőkút is van a városban. Ezek a dolgok mind egymást erősítették, amikor eldöntöttem, hogy megcsináltatom a farkastetoválásomat – mesélte Hegedüs Márk.

Azt is elárulta, hogy Gyöngyösön töltött hónapjai alatt, amíg akkori klubcsapata, a MOL-PICK Szeged vissza nem rendelte kölcsönből, Németh Tamás csapatkapitánnyal lakott közös albérletben, és már akkor vásárolt egy farkasos lábtörlőt, amit kitettek lakásuk ajtaja elé.

– Ez a lábtörlő azóta követ mindenhova, természetesen Gyöngyösre is viszem magammal. Az elmúlt két évben a különböző kölcsönbeadások és átigazolások miatt már négyszer költöztem, szeretnék végre megállapodni. Gyöngyös erre remek hely, igaz, egyelőre csak 1 éves szerződést írtam alá. Ha a klub és én is kölcsönösen elégedettek leszünk egymással a bajnokság végén, semmi akadálya nem lesz a folytatásnak. A keretből több játékossal már korábban is együtt kéziztem a Gyöngyösben, várom a július 11-én kezdődő felkészülést a következő szezonra. A HE-DO B. Braun Gyöngyös remek szezont futott az előző bajnokságban, és a nemzetközi kupákban induló csapatokon kívül mind játékosállományában, mind anyagi hátterében az egyik legstabilabb gárdának tartom az NB I-ben – mondta a beálló.

Márk korábban a 23-as számú mezben játszott Gyöngyösön, amit most Uros Vilovski visel.

– A DVTK-Egernél is foglalt volt már a 23-as, amikor tavaly odakerültem, ezért ott a 32-es számot választottam. Most a 19-essel kacérkodom, hiszen a gyöngyösi albérletem lakásszáma is 19, valamint két, általam nagyra tartott kézilabdás barátom, Balogh Zsolt és Rédei István is ilyen számú mezben játszik – mondta Hegedüs Márk.