Egerben is győzelem a cél
| Kategória: Híreink

Két nappal a szerdai mérkőzés után ismét egymásnak feszül a HE-DO B. Braun Gyöngyös és a DVTK-Eger csapata a Ligakupában. Ezúttal a megyeszékhelyen kell megismételnünk a tegnapi sikerünket.

Sűrű a januári programja a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatának, amely valamennyi Ligakupa-csoportmérkőzését a bajnokság szünetében játssza. A sorozat jól indult, hiszen az első találkozón, a szerdai, Eger elleni mérkőzésen hatgólos hátrányunkat ledolgozva végül két góllal ellenfelünk fölé kerekedtünk, de két nappal később már idegenben kell megismételnünk a bravúrt.

– Úgy tekintünk erre a heti két mérkőzésre, mint két intenzív edzésre, amelyek között a regenerációra is megfelelő figyelmet kell fordítanunk. Nem feltétlenül gond ez, hiszen mérkőzéskörülmények között sokkal hatékonyabban tudunk gyakorolni, így az elméletet rögtön össze tudjuk kötni a gyakorlattal – mondta Konkoly Csaba vezetőedző.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös kettős céllal küzd a Ligakupában: a fiatal játékosok beépítése mellett szeretnénk minél jobb eredményt elérni. Az első mérkőzésen mindkét célt sikerült teljesítenünk, az utánpótláskorú Gráf Martin és Dávid József 3-3 góllal vették ki a részüket a győzelemből, amihez sokat tett hozzá a 19 éves Buzogány Barna is, aki fontos pillanatokban mutatott be remek védéseket. Az Eger a Szigetszentmiklós elleni dupla győzelem után első vereségét szenvedte el a szerdai mérkőzésen. A mieinkhez hasonlóan kétpontos Mezőkövesd pénteken második mérkőzését vívja a Szigetszentmiklóssal.

Férfi Kézilabda Ligakupa, A csoport, 1. forduló
DVTK-Eger – HE-DO B. Braun Gyöngyös
2019. január 11. 18:00
Eger, Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok

A csoport állása: 1. Eger 4 pont, 2. Mezőkövesd 2 pont, 3. Gyöngyös 2 pont, 4. Szigetszentmiklós 0 pont.