A B. Braun Gyöngyös négy góllal győzött Egerben, így bejutott a férfi kézilabda Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé.

A Magyar Kupa harmadik fordulójában kapcsolódott be csapatunk a kupaküzdelmekbe, míg ellenfelünk, az SBS Eger-Eszterházy csapata már túl volt két nyertes mérkőzésen a sorozatban. Az egriek nem csak a kupában, hanem az NB I/B Keleti csoportjában is magabiztosan meneteltek, a meggyőző eredményeket látva Gulyás István vezetőedző azt kérte játékosaitól, hogy komolyan és maximális alázattal készüljenek az egri összecsapásra, amely azt volt hivatott eldönteni, melyik együttes kerüljön a legjobb 16 alakulat közé.

A bajnokságban nem rendeztek fordulót az elmúlt hétvégén, és ez meg is látszott a mieink játékán, akik egy kicsit nehezen lendültek bele a mérkőzésbe az egri Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban. A B. Braun soraiból hiányzott a Tatabányán bordatörést szenvedett Frey Tamás, valamint a kisebb betegséggel küszködő Liszkai Szilveszter is, miközben Gulyás István továbbra sem számíthatott Bakos Dávid és Sándor Roland játékára. A mérkőzés első félideje szorosan alakult, a 10. percben 4-4-et mutatott az eredményjelző, majd 9-13-ra is vezettünk, de a 24. percre csak két gól maradt az előnyből (12-14). A félidőben egyetlen gól volt a két csapat között, a felek 15-16-os gyöngyösi vezetésnél fordultak.

DSC 0398

Szalafai és Varsandán a nyári edzőmeccsekhez hasonlóan most is sokat tett a sikerért.

A második félidőben Hudákot Tamási váltotta a kapuban, támadásban pedig sikerült felvenni a ritmust, és ott folytattuk, ahol Tatabányán abbahagytuk. Bár a hazaiak még tudtak fordítani, a 45. percben már ismét mi vezettünk hárommal, majd 20-26-ot mutatott az eredményjelző. Az előnyből a végéig két gólt leadtunk, így 29-25-ös győzelmet arattunk. A B. Braun Gyöngyös tehát bejutott a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé, és a 4. fordulóban folytathatja.

A jó iramú mérkőzés nem mellesleg remek felkészülés volt a pénteki, SZESE-Győr elleni csatára, amely rendkívül fontos lesz a bajnoki előmenetelünk szempontjából.

Értékelés:
Gulyás István: – Örülök, hogy több olyan játékosomnak is lehetőséget tudtam adni, akik a bajnokságban eddig kevesebbet szerepeltek, annak pedig különösen örülök, hogy kivétel nélkül mindegyikük hasznos tagja volt a csapatnak. Jó mérkőzést játszottunk egy jó csapat ellen, ahol a szorosnak tűnő eredmény ellenére is magabiztos győzelmet arattunk.


Magyar Kupa, 3. forduló
SBS Eger-Eszterházy SZSE – B. Braun Gyöngyös 25-29 (15-16)
Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok, Eger, 500 néző
V.: Hargitai I. G., Markó G.
SBS Eger-Eszterházy SZSE: Kőrizs, Repóth – Lezák 2, Pánczél 5, Kiss G. 2, Kocsis Cs. 3, Szabó P. 6 (2), Pálos 4, Padla 2, Szabó T., Szilágyi D., Nyeste, Zazai 1.
Edző: Csík János.
B. Braun Gyöngyös: Hudák, Tamási, Holló B. – Szöllősi 1, Hajdu 4, Koller 2, Varsandán 1, Mekaru 1, Iváncsik 8 (4), Debreczeni 6, Oláh T. 2, Szalafai 3, Sándor Á. 1.
Edző: Gulyás István.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/4.