Edzőmeccsen fogadtuk a juniorválogatottat
| Kategória: Híreink

Mindkét csapat felkészülése szempontjából hasznos mérkőzést játszott a magyar férfi-juniorválogatottal a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely a találkozó nagy részét Liga Kupa-keretével játszotta le. Farkasaink a szoros mérkőzés végén egy góllal alulmaradtak Sótonyi László tanítványaival szemben.

A juniorválogatott felkészülésének segítése volt a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatának elsődleges célja a Gyöngyösön edzőtáborozó nemzeti együttes elleni, kedd délutáni mérkőzésen. Papp Bence ezúttal a hivatalosan pályaválasztó juniorokat erősítette, és rögtön a 4. percben góllal köszönt be a gyöngyösi sportcsarnokban. Addig Gödör Bence és a válogatott kapusa, Győri Kristóf is bemutatott egy-egy védést, utóbbi Varsandán büntetőjét hárította. A csapatok fej-fej mellett haladtak a találkozó első perceiben, a nyolc góljával a mezőny legeredményesebb játékosa címet kiérdemlő Hegedűs a 7. percben tudott kétgólos különbséget kialakítani (2-4). Az első negyedóra végére a juniorválogatott megfordította a mérkőzés állását, éppen Papp Bence találatával vették át a vezetést (7-6). A 17. percben egy újabb Hegedűs-góllal megint nálunk volt az előny (7-8), a 20. percben azonban már újra a vendégcsapat ment eggyel (10-9). Öt perccel a félidő vége előtt egyenlő volt az állás (12-12), a sípszóig hátralévő időben azonban már csak mi lőttünk gólt, és háromgólos előnnyel vonulhattunk pihenőre (12-15).

A második félidőt a juniorok kezdték jobban, akik mindössze két és fél perc alatt ledolgozták hátrányukat, majd a vezetést is átvették (17-16). Gráf Martin büntetőből egalizált, majd a mérkőzésen harmadszor kerültünk emberhátrányba, ezúttal Újvárinak kellett kényszerpihenőre vonulnia. A 39. percben 18-18-ra álltak a csapatok, majd sikerült kétgólos előnyt kidolgoznunk, amit a 42 percben is őriztünk (19-21), ez pedig időkérésre sarkallta Sótonyi Lászlót, a vendégcsapat szövetségi edzőjét. A taktikai szünet után a vendégek ismét felzárkóztak, 15 perccel a mérkőzés vége előtt pedig már ők vezettek két találattal (23-21). A juniorválogatott fölénye a következő percekben is megmaradt, tíz perccel a vége előtt már öttel vezettek (27-22). Az 55. percre mínusz háromra zárkóztunk (28-25), két perccel a vége előtt pedig már csak két gól volt a hátrányunk (30-28). Az utolsó percre egygólos mínusszal fordultunk, azonban a juniorválogatott egy büntetővel eldöntötte a mérkőzést, hiába szereztük mi a találkozó utolsó gólját, a vendégek 31-30-ra megnyerték a mérkőzést.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös farkasai legközelebb február 22-én, Budakalászon lépnek pályára a K&H liga keretében.

Magyar Férfi-juniorválogatott – HE-DO B. Braun Gyöngyös 31-30 (12-15)
Gyöngyös, 400 néző
V.: Paska Dániel, Vastag Sámuel

JUNIORVÁLOGATOTT: Győri, Podoba (kapusok) – Holdosi, Szepesi 2, Bognár 5, Kecskés 5 (3), Papp 2, Kőhegyi 1, Hornyák 5 (2), Melnyicsuk 2, Bajus 2, Prainer 1, Határ, Széles 3, Vajda 3. Edző: Sótonyi László.

GYÖNGYÖS: Gödör (kapus) – Urbán 3, Németh, Jaros 3, Varsandán 1, Ubornyák 1, Hegedűs 8, Gábori, Vilovszki, Gerdán, Kovács I. K., Herceg 1, Gráf 5 (2), Markez 1, Újvári 7. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 3/2.