Csütörtökön, az Orosháza elleni serdülő és ifjúsági meccsel kezdődött a 2019/2020-as szezon a gyöngyösi utánpótlás számára. Mindkét csapatunk győzelmet aratott a nyitányon.

A serdülők nagyot küzdve, a második félidőre biztosították be a győzelmet. Kismárton Ádám és Temesvári Martin csapata fokozatosan húzott el a nagyon masszív orosházi együttestől. Nagyon jól reagáltak az ellenfél taktikai húzásaira, több gól szereztek üres kapura, amikor az Orosháza 7-6 elleni játékot alkalmazott. Kiemelkedett Gyallai Bercel és Horváth Dávid játéka, de mindenki nagy dicséretet érdemel, igazi csapatként működött a gyöngyösi együttes.

Az ifjúságiak már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést. A 9 gólos vezetés tudatában a második részben egy kicsit kiengedtek a hazaiak. Buzogány Barna, Jaros Olivér és Bernáth Bence játszott kimagaslóan Kiss Dániel és Kismárton Ádám csapatában.

– Nagyon örülök a remek idénykezdésnek – mondta Rosta István utánpótlás-igazgató. – Az első forduló mindig tartogathat meglepetéseket, de most mind a serdülők, mint az ifik nagyszerűen teljesítettek. Szívből gratulálok a játékosoknak és az edzőknek is. Külön köszönetet mondok az egyesület munkatársainak is. Nagy munka volt abban, hogy a mai napon ilyen sikeres csapatok szerepeljenek Gyöngyösön.

A gyöngyösi utánpótlás számára az augusztus 30-án kezdődő Mátra Kupa jelenti a következő feladatot, míg felnőtt együttesünkre az Orosháza elleni első bajnoki mérkőzés vár augusztus 31-én, szombaton 18 órától a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

Férfi ifjúsági I. osztály, Kelet
HE-DO B.Braun Gyöngyös-Orosháza 29-24 (16-7)

Férfi serdülő I. osztály, Kelet
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Orosháza 29-24 (13-9)