Döntött a szezonról a szövetség
| Kategória: Híreink

Nem állapít meg helyezéseket a Magyar Kézilabda Szövetség a 2019/2020-es idény egyik versenysorozatában sem. Az elnökség csütörtöki döntése értelmében a nemzetközi kupaindulás jogát az előző idény eredményei alapján állapítják meg, vagyis a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata hiába állt a bajnokság szüneteltetésének pillanatában a tabella harmadik, EHF-kupa indulásra jogosító helyén, a döntés szerint nem léphet a nemzetközi porondra.

A csütörtöki döntés szerint tehát sem a bajnokságoknak, sem a Magyar Kupának, sem a Liga Kupának nincsenek győztesei és helyezettjei a 2019/2020-as idényben, így nincsenek kieső és feljutó csapatok sem, az európai kupaindulásra pedig azok a klubok jogosultak, amelyek azt a 2018/2019-es bajnoki helyezéseikkel kivívták.

– Szomorúan vettük tudomásul a szövetség döntését, amivel közel egyévi kemény munkánk veszett kárba – kommentálta a döntést Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke. – A döntés ellenére mi bronzérmesként tekintünk a csapatunkra, és büszkék vagyunk a pályán elért eredményeinkre – zárta szavait a klubelnök.