Döntetlen az Eger ellen
| Kategória: Híreink

Csakúgy, mint a két csapat egri mérkőzésén, most is az utolsó másodpercekben dőlt el a pontok sorsa a K&H liga Heves megyei rangadóján. A küzdelmes találkozó végén ezúttal meg kellett, hogy osztozzunk ellenfelünkkel a pontokon.

A 2020-as év utolsó mérkőzésén a megyei rivális Eger csapata érkezett otthonunkba. Viszonylag friss még az élmény, hogy a legutóbbi találkozás alkalmával milyen kiélezett küzdelem során sikerült elhoznunk a két pontot a megyeszékhelyről. Az összecsapás ezúttal is izgalmasnak ígérkezett, öt perc után 3-3 találat esett mindkét oldalon. Ezt követően nagy lendületet vett a vendég csapat, a 10. percre 4-8-as előnyt alakítottak ki. A hátrányunkból a 20. percre sikerült javarészt lefaragni, ekkorra csak egy góllal, 11-12-re vezettek az egriek. Varsandán Milán ötödik találatának köszönhetően sikerült kiegyenlíteni farkasainknak. Az első játékrész utolsó perceire jobban felszívta magát a falka, megfordították a találkozót, így 17-15-ös vezetéssel vonulhattak pihenőre.

A szünet után is ugyanúgy fej-fej mellett haladtak a csapatok, mint az első harminc percben. Újra kiegyenlítettek a vendégek, azonban Tóth Mihály harmadik hétméteresét is hárítva biztos támaszt nyújtott. A 38. percben 20-20-as állást mutatott az eredményjelző. Újra és újra lépéselőnybe kerültünk, de a pontatlan befejezéseink miatt a vendégalakulatnak sorra lehetősége volt felzárkózni. Tíz perccel a szomszédvári rangadó vége előtt 26-24-re vezettek Mitar Markezék. A végjátékban továbbra is egymás mellett haladtak a csapatok, várható volt, hogy ismét az utolsó pillanatok valamelyikében dől el a két pont sorsa. A végletekig kiélezett csatában, most az Eger csapatának sikerült pontot mentenie egy utolsó másodperces találattal, a mérkőzés 30-30-as döntetlennel zárult.

A zárt kapus mérkőzést élőben közvetítettük YouTube-csatornánkon.

K&H férfi kézilabda liga, 19. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – SBS-Eger 30-30 (17-15)
2020. 12. 16., Dr. Fejes András Sportcsarnok
Játékvezetők: Bócz László, Wiedemann Viktor
Gyöngyös: Merkovszki, Tóth (kapusok), Urbán 1, Németh 2, Halász 3, Varsandán 6, Ubornyák 4, Hegedűs 3, Gábori 2, Duris, Vilovski 1, Gerdán, Herceg 2, Gyallai, Gráf 1, Markez 5. Edző: Konkoly Csaba.
Eger: Balogh 1, Moscoso (kapusok), Holdosi 4, Kiss G., Machac 6, Tóvizi, Kovács 1, Lezák 5, Szepesi, Tóth R., Rédei 2, Schmidt 3, Száva, Szuharev 2, Bernatonis 6, Mándy. Edző: Tóth Edmond
Hétméteresek: 2/2 ill. 0/3
Kiállítások: 10 perc ill. 0 perc
Értékelések:

A mérkőzés képei: