Diadal Egerben
| Kategória: Egyéb

Négygólos győzelmet aratott a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata az Eger elleni idegenbeli rangadón.

Szomszédvári rangadóhoz méltóan kezdődött a mérkőzés, a kezdeti kiegyenlítettség után a 11. percben 8-4-es előnyben voltunk, így az első hazai időkérés következett. Támadásaink a folytatásban is hatékonyan működtek, nem talált ellenszert a hazai védelem Mitar Markezre, aki ekkor már öt találatnál járt. A félidő 23. percében Tomic hétméterest hárított, Vilovszki pedig meglőtte a „szokásos” üres kapus gólját (11-15). Hamidovic remekül szállt be a mérkőzésbe, percek alatt ő is négy találatot jegyzett. Az első játékrész végére megnyugtató előnyre tett szert a farkasfalka, öt gólra hízott a különbség a Heves megyeiek között. 20-15-ös vezetéssel vonultunk pihenőre.

A szünet után sem állt meg a gyöngyösi gépezet, bár a védelmünkben nem sikerült hatástalanítanunk az egriek beállójátékát. Támadásainkba is becsúszott egy-két technikai hiba, így ezekből élve közelebb férkőzött hozzánk a hazai együttes. A 40. percben két gólra csökkent előnyünk, Hegedűs és Gavidia pedig páros kiállítással együtt ültek a kispadra (23-25). Papp Bence is betalált az üres kapuba, visszaállítva ezzel a négygólos különbséget (24-28). Mind Vilovszkit, mind Hegedűst nagyszerűen találták meg a társak a falban, zsinórban négyszer voltunk eredményesek a beálló posztról. A végjátékra tovább nyílt az olló, 28-25-ös vezetést tudhattunk magunknál. Az összecsapás egészét kézben tartva végül 36-32-es arányban diadalmaskodtunk a szomszédvári rangadón.

K&H férfi kézilabda liga, 23. forduló
SBS Eger – HE-DO B. Braun Gyöngyös 32-36 (15-20)
Eger, 700 néző
Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs

SBS Eger: Balogh, Seprős, (kapusok) Kiss, Esteki 7, Machac 9, Tóvizi 1, Lezák 2, Szepesi, Gavidia 2, Molnár 2, Tóth, Lakosy, Pulay 2, Száva 1, Szuharev, Bernatonis 6. Edző: Tóth Edmond.

HE-DO B. Braun Gyöngyös: Nagy, Merkovszki, Tomic, (kapusok) Nkousa, Ubornyák 3, Jaros, Varsandán 6, Hegedűs 2, Gábori 2, Duris 6, Vilovski 3, Gerdán, Papp 2, Gyallai, Hamidovic 5, Markez 7. Edző: Kiss Dániel.

Hétméteresek: 2/3, ill. 2/2.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Képgaléria: