Derekas helytállás Veszprémben
| Kategória: Híreink

A második félidőt megnyerte, de a hatgólos vereség miatt sem kell szégyenkeznie a HE-DO B. Braun Gyöngyösnek, amely 32 gólt tudott lőni idegenben a Telekom Veszprémnek. A BL-elődöntős sztárcsapat 38-32-es győzelemével bebiztosította helyét a hazai bajnokság döntőjében.

A Veszprém kezdte a gólgyártást, a házigazdák 2. perc végén esett találatát követően Markez révén egyenlítettünk, majd az 5. percig ezt még két alkalommal megtettük, a 6. perc elején pedig Vilovszki góljával a vezetést is sikerült egy rövid időre magunkhoz vettük (3-4). A házigazdák egyenlítését követően ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést, de tapadni tudtunk ellenfelünkre, és rendre sikerült egyenlítenünk: a 11. percben 8-8 volt az állás. Ekkor azonban hatperces gyöngyösi gólcsend következett, amit kihasználva a Veszprém gyors lerohanásokkal az első negyedóra végére 13-8-ra lépett meg. Konkoly Csaba időkérését követően Buzogány mutatott be szép védést, majd Herceg találatával tudtunk elmozdulni a nyolc gólról (13-9). A folytatásban újra a veszprémiek domináltak, és bár István Péter a 22. percben még betalált, a 26. percre tízgólos különbség alakult ki a hazaiak javára (20-10). Egy kicsit sikerült kozmetikáznunk az eredményen, és a félidő végére nyolc gólra tornáztuk le a hátrányunkat (22-14).

A második játékrész elején összeszedettebbek voltunk, öt perc alatt hat gólt lőttünk, és 26-20-ra zárkóztunk. Két újabb veszprémi találat után Konkoly Csaba kért időt, ám a hazaiak így is visszaállították a nyolcgólos különbséget a 42. percre (31-23). Nem játszottunk alárendelt szerepet, többször is sikerült indításból gyors gólokat szereznünk, ám a különbség nem csökkent, sőt 15 perccel a vége előtt már kilenc volt közte (35-26). A folytatásban védekezésünk és kapusteljesítményünk is javult, így a 26. percben sikerült megszereznünk 30. találatunkat (36-30). A hajrában Jaros Olivér is megszerezte első gólját az élvonalbeli felnőtt mezőnyben, a különbséget pedig sikerült öt gólra csökkentenünk, és bár az utolsó szó a hazaiaké volt, a 38-32-es vereség tisztes helytállásnak nevezhető a BL-elődöntős sztárcsapat ellen. Szombaton hazai pályán folytatjuk a Mezőkövesd ellen.

K&H férfi kézilabda liga, 24. forduló
Telekom Veszprém – HE-DO B. Braun Gyöngyös 38-32 (22-14)
Veszprém, 1300 néző
V.: Paska, Vastag
VESZPRÉM: Mikler, Sterbik (kapusok) – Manaskov 5, Ilic 1, Tonnesen 7, Gajic 5, Marguc 5 (1), Strlek 3, Terzic, Blagotinsek 6, Nenadic 2, Mahe 1, Szuharev, Mackovsek 2, Szűcs 1, Lékai. Edző: David Davis.
GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Urbán, Jaros 1, Sipeki 1, Varsandán 6 (2), Ubornyák 1, Gábori 1, Duris 4, Vilovszki 8, Gerdán, Krivokapics 1, Herceg 6, Gráf, Markez 1, István 2. Edző: Konkoly Csaba.
Kiállítások: 4, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2.