„Minden hazai meccset meg kell nyernünk”
| Kategória: Híreink

Már Debre Viktor vezeti a B. Braun Gyöngyös csapatának edzéseit. A szakember minimális célként a jelenlegi helyezés megtartását tűzte ki a játékosok elé, akikbe először is lelket szeretne önteni. Az új vezetőedző a szombati, Mezőkövesd elleni meccsen ül majd először a B. Braun Gyöngyös kispadján.

– A legtöbben Tatabányáról ismerhetik az ön munkáját, de voltak más állomási is a pályafutásának. Hol dolgozott még?

– Nagyon korán kikerültem Spanyolországba, ahol 19 évet töltöttem előbb játékosként, majd edzőként. Folyamatosan dolgoztam főleg az utánpótlásban, és az utolsó két évben bíztak meg a felnőtt csapat irányításával. Nagyon jó eredményeket értünk el, de a Spanyolországban jelentkező anyagi gondok miatt úgy döntöttem, hogy hazajövök, és a Tatabánya edzője lettem. Az utolsó hat évet ott töltöttem, de úgy gondoltuk a klubbal, hogy ennyi idő után váltani kell. Nagyon hosszú időszak volt, aminek a végére é is belefáradtam egy kicsit a munkába. Ezt az évet gyakorlatilag pihenéssel töltöttem, ami 25 év után rám is fért, jót tett, hogy fel tudtam töltődni.

– Mennyire ismeri a B. Braun Gyöngyös csapatát?

– Ismerem, mert Juhász István mellett a B-válogatott másodedzője vagyok, és olyan feladatom is van, hogy mérkőzéseket kell látogatnom. Az utolsó másfél hónapban rengeteg mérkőzést láttam, és természetesen a B. Braun Gyöngyöst is figyelemmel kísértem. Láttam őket hatszor-hétszer, ráadásul sok játékos tagja is a B-válogatottnak. Van tehát rálátásom, de szeretném jobban is megismerni a játékosokat, és azon vagyok, hogy ez minél hamarabb megtörténjen.

debre viktor 1

 

Debre Viktor új tanítványainak gyűrűjében.

– Év közben kellett átvennie a vezetőedzői feladatokat, ami nem lehetett könnyű. Hogyan látott hozzá a munkához, milyen feladatokat kaptak a játékosok az első napokban?

– Valóban nem egyszerű feladat év közben átvenni egy csapatot, amelyet nem én építettem fel. Az első benyomásom az volt, hogy egy kicsit letört a társaság, ezért megpróbáltam felrázni őket olyan edzésekkel, amelyek során jól érik magukat. Sok volt a játék és a vidámság, de emellett kemény munkát is végeztünk, szóval mostanra jól elfáradtak a játékosok. Sikerült néhány alapdolgot is tisztáznunk a támadással, védekezéssel kapcsolatban, de sok munka vár még ránk.

– Milyen rövid távú célokat tűzött ki a csapat elé?

– Az a cél, hogy minél előbb ütőképes csapatunk legyen. Én úgy gondolom, hogy a Gyöngyös van annyira jó csapat, hogy a jelenlegi helyezését meg tudja tartani. A másik cél, hogy a hazai mérkőzéseket be kell húzni. Annál sokkal jobb csapatnak tartom ezt, hogy hazai pályán bárkitől is kikapjon. Persze nem ilyen egyszerű a dolog, hiszen egy olyan csapat, amely a felsőházba várta magát, és most alul játszik, morálisan is megroppan, tehát először is lelket kell beléjük verni, és aztán minél jobb formába hozni őket minél előbb.

– A Mezőkövesd ellen fog debütálni, ami a gyöngyösi szurkolók szemében mindig különleges esemény. Ráadásul idén nem állunk jól a kövesdiekkel szemben, az eddigi négy meccs egyikét sem sikerült megnyernünk. Ró ez plusz terhet a csapatra?

– Rám biztosan nem ró terhet, és remélem, a játékosokat sem fogja nyomasztani. Hogy éppen a Mezőkövesd az ellenfél, vagy más, az teljesen mindegy, minden hazai meccset meg kell nyernünk. Az, hogy ez rangadó, az teljesen normális dolog, erről szól a sport, és várhatóan a Mezőkövesd szupermotivált lesz a szombati meccsen. Itt a lehetőség, hogy az ötödik mérkőzést megnyerjük, ez elvárás a klub és a szurkolók részéről is.