Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. Mirko Herceg a szezonban már másodszor – ezúttal a Dabas ellen – jutott el 8 találatig. A Gyöngyös közvetlen riválisa felett aratott idegenbeli sikerével az EHF Kupa selejtezős pozíciót jelentő 4. helyre ugrott a bajnoki tabellán. A farkasok újabb jelentős győzelme a klubvezetés szerint a kézilabda népszerűségének további növekedését okozhatja a térségben.

– Idegenbeli mérkőzés lévén a Csurgónál is keményebb meccsre számítottunk a Dabas ellen. Szerencsére a meccs kezdetétől fogva ismét ki tudtuk használni erősségeinket támadásban és védekezésben, az ellenfélnek nem sikerült egy percre sem kizökkenteni minket saját ritmusunkból, így magabiztos győzelmet arattunk közvetlen riválisunk felett – mondta Mirko Herceg.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös bosnyák válogatott légiósa a szezon eddigi 5 mérkőzésén már másodszor volt csapata legeredményesebb játékosa. A balátlövő – a Budakalászhoz hasonlóan – 8 góllal terhelte meg a nyáron alaposan megerősödött és a bajnokságot remekül kezdő dabasiak hálóját. Remek egyéni teljesítményének is köszönhető a farkaskok 31-24-es idegenbeli sikere.

– Mérkőzésről mérkőzésre próbálom tudásom legjavát nyújtani. Jelen pillanatban remekül érzem magam köszönhetően az elmúlt bajnokikon mutatott szereplésemnek. Az eredményes egyéni játékhoz azonban mindig az egész csapat jó teljesítménye kell. Egyelőre mindez működik, így önbizalommal és érdeklődéssel várjuk a következő összecsapásokat a bajnokságban – mondta Mirko Herceg.

A balátlövő a második szezonját kezdte el Gyöngyösön.

– Az előző bajnoksághoz képest még több variációs lehetőségünk van támadásban és védekezésben. Az eddig lejátszott meccsek fényében a kispadról is bármelyikünk jól tud beszállni a játékba. Így szinte az egész mérkőzésen egyenletes a csapat teljesítménye, ami magabiztosságot ad a gárdának – mondta a balátlövő.

A gyöngyösi farkasok eddig pazar teljesítményt mutatnak – négy győzelem mellett mindössze egy vereség a mérlegük. A bajnoki tabellán az EHF Kupa indulást jelentő 4. helyen tanyáznak úgy, hogy két közvetlen riválisukat – a Csurgót és a Dabast – már kétvállra fektették.

– Jó ránézni a tabellára, hogy a végelszámolásnál esélyünk lehet az EHF Kupában való indulásra. Persze még nagyon az elején járunk a szezonnak, így erről még korai beszélni. De azért nagyon nagy dolog lenne megmutatni magunkat az európai porondon – mondta Mirko Herceg.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös újabb jelentős győzelmétől a klubvezetés a városban egyébként is sikeres kézilabda népszerűségének további emelkedését várja.

A Dabas elleni derbi napján első alkalommal szervezte meg Gyöngyös Város Önkormányzata a Sportok Napját a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskolában. A rendezvény legfontosabb célja a helyi sportegyesületek egészséges életmódra és értelmes időtöltésre való figyelemfelhívó bemutatkozása volt.

A programon természetesen a Gyöngyösi Kézilabda Klub is jelen volt. Rosta István utánpótlás-igazgató és több edző válaszolt a szülők kérdéseire, adott tájékoztatást az edzéslehetőségekről, a gyerekek pedig belekóstolhattak a legnépszerűbb gyöngyösi sportágba – kipróbálhatták a labdavezetést, a dobást és a játékot.