Dabas KC VSE – HE-DO B. Braun Gyöngyös 23-23
| Kategória: Híreink

Óriási küzdelemben harcolt ki döntetlent Dabason a a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapat a szezon első idegenbeli mérkőzésén. A mieink fantasztikusat harcoltak, a végjátékban is megőrizték lélekjelenlenlétüket, és hatalmas csapatszellemről tettek tanúbizonyságot.

dabas hbbgy hl

A mieink kezdték a játékot, és a gólgyártást is mi indítottuk Duris találatával. A következő támadásunkból is eredményesek tudtunk lenni Herceg révén, de aztán két helyzetet is elpuskáztunk, így a házigazdák a negyedik percben átvették a vezetést (3-2). Holló remekül védett a hazai kapuban, de az 5. percben Tóth Mihály is fontos pillanatban hárított, aminek köszönhetően Urbán emberhátrányban is egyenlíthetett (3-3). A 9. percben Duris második találatával újra vezettünk, majd egy megszerzett labdával szintén szlovák irányítónk robogott végig, és növelte kétgólosra a vendégvezetést (3-5). Markezt másodszor is kiállították a játékvezetők, a dabasiak hetese pedig bár elsőre elakadt Tóth Misiben, másodszorra valahogy csak bekerült a kapunkba. Herceg visszaállította a kétgólos gyöngyösi előnyt, de a 12. percre a vendéglátók egyenlítettek, majd egy büntetőből a vezetést is magukhoz ragadták (7-6). A 15. perc elején kerültünk először emberelőnybe, és hétméterest is lőhettünk, amit azonban Holló hárított. Hosszú gólcsend következett, amit Krivokapics a 18. percben tört meg egyenlítést érő találatával, majd a hazaiak válasza után ismét emberelőnybe kerültünk. Elveszítettük a labdát, a hazaiak pedig időt kértek, majd kétgólos vezetést dolgoztak ki (9-7). Holló a második büntetőnket is védte, ám Sajin révén sikerült mínusz egyre zárkóznunk a 21. perc végén. Egy újabb dabasi találat után Tóth Mihályt Buzogány Barna váltotta a kapunkban, Vilovszki pedig megszerezte első gólját a meccsen (10-9). Barna hatalmas védéssel mutatkozott be, Vilovszki pedig egyenlített. A dabasiak hétméterest hibáztak, Urbán révén így átvethettük a vezetést 5 és fél perccel a félidő vége előtt (10-11). Ubornyák talpról elengedett lövésével lett 11-12, de meglépnünk nem sikerült a házigazdáktól, akikre rendre egyenlítettek, a 28. perc végén pedig a vezetést is magukhoz ragadták (13-12). Ubornyák egalizált, majd labdát szereztünk, így a játékrész végén még kaptuk lehetőséget a gólszerzésre. A játékvezetők kettős kiállítást ítéltek, így öt az öt ellen ért véget a játékrész, és az állás is maradt döntetlen: 13-13.

Milan Sajin lőtte a második félidő első gólját, majd egy perccel később, 14-14-es állásnál kiállni kényszerült a játékvezetők ítélete miatt. István Péter, majd Mirko Hereceg volt eredményes, így ötpercnyi játék után őriztük a vezetést (15-16). Herceget is kiküldték a játékvezetők, Országh Ádám pedig egyenlített a hazaiaknak. Holló Balázs mintha megbabonázta volna a mieinket, sem büntetőből, sem mezőnyből nem tudtuk bevenni a kapuját, de szerencsére nem alakult ki nagyobb különbség a csapatok között a hazaiak javára. Gábori, majd Markez góljával tartottuk magunkat, a 43. percben 18-17-re vezettünk, amikor Sajint harmadszor állították ki a játékvezetők, így végleg el kellett hagynia a pályát. Az István Péter góljára adott dabasi válasz után a mérkőzés utolsó negyedórája 19-19-es állásnál kezdődött, amit Herceg alakított 19-20-ra, majd Markez 19-21-re. Bő tíz perccel a vége előtt Halász Levente a pályán kívülre pattanó labdát megfogó Konkoly Csabát taszította hátba, a játékvezetők mindkettejüket kétperces kiállítással sújtották. A házigazdák időkérése után folytatódott a meccs, majd hazai gól következett, amire Markez büntetőből válaszolt (20-22). Továbbra sem fukarkodtak a játékvezetők a kiállításokkal, most egy hazai játékost küldtek ki, aminek a nyomán egy percünk maradt a hat az öt elleni játékra. Gólra sajnos nem sikerült váltanunk az emberelőnyt, Herceg pedig ismét a kiállítás sorsára jutott. A vendéglátók büntetőt is kaptak, amit Tóth Misi hárított, majd ugyanezt tette a kipattanóval is, maradt az egygólos vezetésünk (21-22). Az újabb hetest nem sikerült védenie Misinek, a Dabas egyenlített. Három perccel a vége előtt a vezetésért támadtunk, amikor Konkoly Csaba időt kért, de nem sikerült góllal befejeznünk a támadást, ezzel esélyt adtunk az ellenfélnek, hogy lépéselőnybe kerüljön a végjátékra. Éltek is a lehetőséggel a hazaiak, tőlünk pedig elpártolt a szerencse, így másfél perccel a vége előtt a zászló az utolsó percben heteshez jutó Dabasnak állt. Tóth Mihály azonban bravúrosan hárította egy büntetőt, majd Markez hét másodperccel a vége előtt belőtte a sajátját, ezzel 23-23 volt az állás. Sikerült kapott gól nélkül kihúznunk az utolsó másodperceket, így egy pontot elhoztunk Dabasról.


K&H férfi kézilabda liga, 2. forduló

Dabas KC VSE – B. Braun Gyöngyös 23-23 (13-13)

2018. 09. 08., OBO Aréna, Dabas, 700 néző
V.: Bócz, Wiedemann

DABAS: Holló B., Pallag (kapusok) – Slachta, Garajszki, Kekezovity 4 (1), Shinnosuke 2 (1), Dr. Bíró B., Perisic 4 (1), Halász, Zakics 4, Borsos 3, Országh 2, Törteli, Szöllősi 3, Simovic 1, Ács. Edző: Tomori Győző.

GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Urbán 2, Németh T., Sipeki, Varsandán, Ubornyák 2, Gábori 1, Duris 3, Vilovszki 2, Gerdán, Krivokapics 1, Herceg 4, Markez 4 (2), István 2, Sajin 2. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 16, ill. 16 perc.
Hétméteresek: 7/3., ill. 5/2.

Értékelések:

Konkoly Csaba: – Az eredmény hűen tükrözi azt a küzdelmet, ami ma a pályán zajlott. Nagyon jól felkészített csapattal találkoztunk, és bár két pontért jöttünk, az eggyel sem lehetünk elégedetlenek. Köszönjük a szurkolóknak, akik elkísértek minket, és buzdították a csapatot. A döntetlent megboldogult Cseh Zsoltnak ajánlom, akivel még a győri időszakban beszélgettünk sokat arról, hogy a férfi vonalat is ki kellene próbálnom. Igaza lett. Szeretnék üzenni Kovács Tibornak, csapatunk gyúrójának, aki a héten kórházba került. Küzdj Te is, mint ma a csapatunk. Visszavárunk!

Tóth Mihály: – Érdekes mérkőzés volt, sok kétperces büntetéssel, nagy küzdelemmel. Hol mi, hol a Dabas vezetett, örülhetünk az egy pontnak, hiszen idegenben az aranyat ér. Kapusteljesítményben ma elmaradtunk ellenfelünktől, de a srácok szerencsére tudták ezt kompenzálni.