Kétgólos vereséget szenvedett a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata Csurgón, ahol farkasaink nagyot küzdöttek, az első félidő elején négy góllal is vezettek, ám a házigazdák feljöttek, és a szünetre megszerzett előnyüket a második félidőben már nem engedték ki a kezükből. Farkasaink hat mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata meg.

Bodor góljával indult a találkozó, majd Varsandán büntetőből szerzett találatával vezettünk a harmadik percben (1-2). Emberelőnyben játszhattunk, de a gólgyártás tempója egy kicsit lelassult, Bodor ötödik percben lőtt góljával őriztük az előnyt (2-3). Hegedüs góljával már kettő volt ide, a nyolcadik percben pedig már hárommal mentünk Ubornyák találata után (3-6). Jaros tette közé a negyediket, majd a házigazdák időkérése után itt is, ott is kiállítás következett, és hiába kértünk mi is időt, megszaporodtak a hibáink, így a Csurgó a 17. percre felzárkózott (7-7).  A vezetést azonban ekkor még nem tudták átvenni a hazaiak, előbb Ubornyák révén vettük vissza a vezetést, majd Hegedüs volt eredményes (7-9). Hegedüs a 22. percben harmadik gólját szerezte, a házigazdák ennek ellenére ismét kiegyenlítettek (10-10). Bodor lőtt gólt a 25. percben, majd Ubornyák talált Füstös kapujába, azonban az állás ismét egál lett, három perccel a félidő vége előtt 12-12-őt mutatott az eredményjelző. Másfél perccel a dudaszó előtt a meccsen először vezetett a Csurgó (13-12), és ezt az előnyét a szünetre is megőrizte, 14-13-as állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

Hazai találattal indult a második játékrész, így a Csurgó kétgólosra hizlalta az előnyét, ráadásul a 32. percben büntetőt hibáztunk. Edwards emberelőnyben lőtte a félidő első vendéggólját (15-14), majd Jóga volt eredményes, de egyenlítenünk nem sikerült, a Csurgó 16-15-re vezetett a 34. percben, amikor Schmid került a kiállítás sorsára. Tomic hiába védett büntetőt, a 36. percben ismét kétgólosra nőtt az előny (17-15), amit Gráf csökkentett egy gólra, ám gyorsan visszaállt a kétgólos vendégvezetés (18-16). A sorminta Gráf gólja után sem szakadt meg, ezt követően azonban háromgólosra nőtt a hazai vezetés (21-18), Bíró Balázs pedig 16 perccel a meccs vége előtt időt kért. Sajnos a taktikai szünet után ismét hazai találat következett (22-18), majd emberelőnybe kerültünk. Hegedüs révén sikerült élnünk a lehetőséggel, és a 47. perc végére 22-20-za zárkóztunk. Azonban nem sikerült folytatnunk a felzárkózást, és bő tíz perccel a vége előtt ismét négy volt oda (24-20). Újból időt kértünk, majd Ubornyák révén zárkóztunk közelebb, de még négy perccel a vége előtt is három góllal vezettek a házigazdák (26-23). Három és fél perc volt hátra, amikor Gráf két gólra zárkóztatta csapatunkat (26-24), majd Ubornyák találata után is kettő volt közte (27-25). Lett volna lehetőségünk egy gólra zárkózni, de nem sikerült élnünk vele, a hazaiak pedig 47 másodperccel a vége előtt időt kértek. A labdát sikerült megszereznünk, de a kapuba már nem tudtuk juttatni, így az eredmény nem változott, a Csurgó 27-25-re nyerte meg a találkozót.

Farkasaink utolsó bajnoki mérkőzésüket egy hét múlva játsszák hazai pályán a Budakalász ellen.

K&H férfi kézilabda, 24. forduló
Csurgói KK – HE-DO B. Braun Gyöngyös 27-25 (14-13)
Csurgó, 600 néző
V.: Nagy Ferenc, Túróczy József

Csurgó: Holló, Füstös (kapusok), Zagar, Bazsó 4, Herceg 1, Krsmancic 3, Borsos, Papp 6, Szeitl 2, Gábor, Tóth 4, Vasvári, Gebhardt, Mazurek, Zobec, Tufegdzic 7 (6). Edző: Baranyai Norbert

Gyöngyös: Tomic, Gyánti (kapusok), Ubornyák 6, Jaros 2, Varsandán 1 (1), Hegedüs 5, Lakosy, Bodor 4, Schmid, Edwards 2 (2), Gyallai, Gráf 4, Jóga 1, Pietruszko. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 7/6, ill. 4/3.