Csodás évet zárt U18-as fiúcsapatunk
| Kategória: Híreink

Az első osztályú bajnokság harmadik helyén végzett a Gyöngyösi Kézilabda Klub U18-as fiúcsapata a 2023/2024-es bajnoki évben. Együttesünket csak a PLER és a Szeged tudta megelőzni, és a szezon gólkirálya is közülük került ki.

Kőrösi Fruzsina, a csapat vezetőedzője így értékelte a mögöttünk hagyott szezont.

Ebben az évben 20 játékossal kezdtük meg a felkészülést, sajnos ketten az idény közben abbahagyták a kézilabdázást. Összesen 160 edzést tartottunk Kismárton Ádám edzőtársammal, és 35 mérkőzést játszottunk, de ezen felül volt, aki szerepelt diákolimpián, egyetemi bajnokságon, és az U20-as bajnokságban is. Ez még körülbelül 45 mérkőzést jelentett. Gáspár Zsombi személyében volt olyan játékosunk, aki így mintegy 80 mérkőzésen szerepelt, átlagosan 50 percet töltött a pályán, ami 4000 játékpercet jelent. Mindezt hihetetlenül eredményesen teljesítette, a legjobb lövő százalékkal (77%), és legjobb védőjátékosunkként védekezésben.

Az I. osztály keleti régiójában az előkelő 3. helyet szereztük meg, így a PLER (a későbbi bajnok) és a Szeged mögött lettünk bronzérmesek, több akadémiát magunk mögé utasítva. Ezen felül elhoztuk a gólkirályi címet, Zakhar Levente 262 góllal lett klubunk legeredményesebb játékosa, és ha az U20-as bajnokságban szerzett találatait is számba vesszük, összesen 506 gólt szerzett a HE-DO B. Braun Gyöngyös mezében a 2023/2024-es bajnoki évben. A legjobb kapus címet pedig Ozsvárt Gergő nyerte el, aki 853 lövésből 238-at hárított, így 28%-os hatékonysággal teljesítette az idényt.

Nehéz éven vagyunk túl, hisz minden héten 4 meghatározó játékosunk szerepelt akár 40-50 percet is az U20-as korosztályban is. Szucsik Barni főként támadásban, míg Gáspár Zsombi inkább védekezésben, de elöl és hátul is mind a két korosztályban kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Természetesen ez egy csapatjáték, és minden játékosunk egytől egyig nagyban kivette a részét az eredményből. Arról nem is beszélve, hogy az edzéslátogatottság szinte mindig 100%-os volt. Ez hihetetlen kitartásról, alázatról, céltudatosságról tesz tanúbizonyságot, ami ennél a korosztálynál példaértékű, és hisszük, hogy ezek az értékek a későbbi életükre is nagy hatással lesznek. Hihetetlen büszkék vagyunk a CSAPATRA, és dolgozunk azért, hogy jövőre akár a final4-ban is harcolhassunk!

Két idevágó idézet jut eszembe a csapatunk idei teljesítményéről: „Az egyetlen dolog, amit irányítani tudok, az az, hogy milyen keményen dolgozok!” “Ne a vágyaidat add lejjebb, hanem magadat húzd feljebb!”

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem az edzői csapat, elsősorban Kismárton Ádám, Németh Tamás és Hudák Henrik munkáját, mert nélkülük biztosan nem értük volna el ezt a fantasztikus eredményt. Köszönjük szurkolóinknak és a szülőknek az egész éves támogatást, együttműködést és szurkolást, mert nélkülük ez a rendszer nem működhetne így, és nem utolsó sorban a Gyöngyösi Kézilabda Klub vezetőinek, hogy minden feltételt megteremtenek ahhoz, hogy profi körülmények között készülhessünk és fejlődhessünk!

Az U18 I. osztály, keleti csoport 3. helyezett csapatának tagjai:

Ozsvárt Gergő, Szakács Kristóf, Dobos Benjámin, Széles Gergő, Kosztya Gábor, Szűcs Noel, Szécsényi Csanád, Scitovszky Bálint, Bognár Zsombor, Molnár Ákos, Szucsik Barnabás, Bihari Marcell, Záray Zalán, Gáspár Zsombor, Kormos Milán, Landor Balázs, Varga Balázs, Zakhar Levente

Vezetőedző: Kőrösi Fruzsina
Edző: Kismárton Ádám
Erőnléti edző: Németh Tamás
Kapusedző: Hudák Henrik