Csurgói KK – HE-DO B. Braun Gyöngyös 29-26
| Kategória: Híreink

A negyedik fordulóban szenvedte el első vereségét az élvonalbeli kézilabda-bajnokságban a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely negyvenöt percig bírta tartani a lépést Csurgón az előző kiírás hatodik helyezettjével szemben, és bár a mieink ismét kiválóan küzdöttek, végül három góllal alulmaradtak idegenben. Egy hét múlva hazai pályán, a Budakalász ellen folytatjuk.

cskk hbbgy hl

Jól kezdtük a mérkőzést, az első öt percben 4-1-es vezetésre tettünk szert, a gólokon Markez, Varsandán, Urbán és Vilovszki osztoztak. A hatodik percben Markez büntetőjével 2-5 volt az állás, a Csurgó azonban a 8. percre két gólra zárkózott (4-6). Sajin megszerezte hetedik gólunkat, majd Gerdán Tibor kiállításával emberhátrányba kerültünk. Tízpercnyi játék után még mindig két góllal vezettünk (5-7), a 11. perc végére azonban mínusz egyre zárkóztak a hazaiak, a 12. percben pedig már egyenlő volt az állás. Duris visszaállította a vendégvezetést (7-8), majd Vasic büntetőjét védte Tóth Mihály, megakadályozva, hogy ismét egál legyen. A 14. percben ismét sikerült egyenlítenie a vendéglátóknak, és még az első negyedóra leteltét megelőzően átvették a vezetést (9-8). Vilovszki egyenlített, majd a csurgóiak időkérése állította meg a játékot. Ubornyák is feliratkozott a gólszerzők közé (10-10), majd egy újabb találatával megint megragadtuk a vezetést, sőt a 20. percben Varsandán is közé tett egyet (10-12). Egy védés után Urbán Egon volt eredményes (10-13), és újra emberhátrányba kerültünk, ezúttal Varsandánt küldték le a játékvezetők. Az emberelőnyt remekül használta ki a Csurgó, amely a 24. percre megint egyenlített (13-13). Időt kértünk, majd Krivokapics góljával visszavettük a vezetést a 25. perc közepén. Két és fél perccel a félidő vége előtt Ubornyák szerezte a 15. gólunkat, amire még jött egy válasz a Csurgótól, agy alakult a 15-15-ös félidei eredmény.

Csurgói találattal indult a második játékrész, amire Németh válaszolt (16-16), majd egy hazai találat után emberelőnybe kerültünk – először a mérkőzésen. Markez belőtte a hétméterest, majd a 37. percben kiállították a játékvezetők. A 38. percre kétgólos előnyt dolgozott ki a hazai alakulat (19-17), mi pedig támadásban egy kicsit megakadtunk, így a 42. percben már 20-17-re lépett meg a Csurgó, és hiába kaptunk hetest, nem tudtunk közelebb férkőzni ellenfelünkhöz. Sajin törte meg a közel nyolcperces gólcsendünket, de szinte rögtön érkezett a hazai válasz, így bő negyedórával a vége előtt maradt a négygólos hazai vezetés (22-18). Időt kértünk, majd Gábori Máté szerezte meg első gólját, 23-19-re zárkóztatva a mieinket. Hiába vette be azonban Vilovszki is a csurgóiak kapuját, a hazaiak kiválóan tartották magukat, és 12 perccel a vége előtt már öt góllal vezettek (25-20). Gábori szépített, majd tíz perccel a vége előtt Varsandán zárkóztatta mínusz háromra a mieinket (25-22). Vilovszki kiállításával kerültünk emberhátrányba, amit a hazaiak gyorsan gólra váltottak, visszaállítva négygólos vezetésüket (26-22), amit Sajin gólja ellenére is őrizni tudtak hét perccel a meccs vége előtt is (27-23). Támadásban ismét többet hibáztunk, az 57. percre mégis fel tudtunk jönni mínusz háromra (28-25), majd miután visszaállt a négygólos különbség, két perccel a meccs vége előtt Konkoly Csaba időt kért. Varsandán büntetőből állította be a végeredményt: 29-26. Egy hét múlva a Budakalászt fogadjuk.


K&H férfi kézilabda liga, 4. forduló

Csurgói KK – HE-DO B. Braun Gyöngyös 29-26 (15-15)
Sótonyi László Sportcsarnok, 800 néző

CSURGÓ: Balogh T., Zaponsek (kapusok) – Vasic 5, Vasvári, Varjú, Hanusz, Toskic 3, Cehte 8, Szeitl 1, Oslak 1, Kerkovits, Hadziomerovic 2, Kovacevic 5, Astrashapkin 3, Nagy Sz. G. 1, Farkas T. Edző: Bencze József.

GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Urbán 2, Németh T. 1, Sipeki, Varsandán M. 4 (1), Ubornyák 3, Gábori 2, Duris 1, Vilovski 3, Gerdán, Krivokapics 1, Herceg 1, Markez 5 (2), István P., Sajin 3. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 0/0, ill. 3/3.

Értékelések:

Konkoly Csaba: – Pontot vagy pontokat szerettünk volna ma hazavinni, de a háromgólos vereséget sem tartom vállalhatatlannak. Az első félidőben jó teljesítményt nyújtottunk, de nem sikerült növelni az előnyünket, ennek ellenére még teljesen nyitott volt a mérkőzés. A második félidő első tíz percét elrontottuk, amit a Csurgó abban a pillanatban kihasznált, és 3-4 gólos előnyt dolgozott ki, amit nem tudtunk behozni. Gratulálok a Csurgónak, de büszke vagyok a csapatomra is, mert végig tudtunk küzdeni.

Németh Tamás: – Jól mentünk bele a mérkőzésbe, de sajnos a három-négygólos előnyt nem tudtuk megtartani. A második félidőben sokat hibáztunk, nem dolgoztuk ki kellően a lövőhelyzeteinket. Nem szégyen Csurgón kikapni, megpróbálunk jövő héten javítani.

Bencze József: – Nagyon jó csapatot ismertünk meg a Gyöngyösben, és bár a felkészülésünk nem volt zökkenőmentes, a szívünk a helyén volt a mai mérkőzésen. A védekezésünk jól működött, és a második félidőben, amikor megléptünk, az előnyt sikerült is megőriznünk.

Balogh Tibor: – Nehéz mérkőzésre készültünk, és a várakozásunk be is igazolódott. Az első félidőben sok labdát eladtunk, amit a második félidőre sikerült csökkentenünk, és a védekezésünket is agresszívabbá tudtuk tenni. A csapatszellem nyerte meg a mai mérkőzést.