Csak megszorongatni sikerült a Balatonfüredet
| Kategória: Híreink

Közel állt a pontszerzéshez a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata Balatonfüreden, azonban farkasaink hiába küzdöttek körmük szakadtáig, egy hullámzó mérkőzésén végén a kiváló kapusteljesítménnyel előrukkoló hazaiak 26-24-es győzelmet arattak.

Utoljára 2013-ban tudott pontot szerezni a Balaton partján a gyöngyösi kézilabdacsapat, farkasaink azonban most kedvező előjelekkel várták a találkozót. Összeszokottabb együttesünk magabiztos győzelmet aratott az első fordulóban, míg a fürediek a Veszprémtől elszenvedett vereség után keményen meg kellett, hogy dolgozzanak a két pontért Budakalászon. Ennek ellenére a szezon egyik legnehezebb csatája várt a mieinkre, és a találkozó erre nem is cáfolt rá.

Egy-egy eredménytelen támadás után a mérkőzés második percében emberelőnybe kerültünk, amit Herceg gyorsan gólra tudott váltani, így mi szereztük a találkozó első gólját, és kerültünk előnybe egy rövid időre. A fürediek oldalán ugyanis Andó remek formában védett, így a hazai együttes az ötödik percre megfordította a mérkőzés állását, majd három góllal meglépett (4-1). Varsandán szépített, és egy kiállítást is kiharcolt, az emberelőny alatt azonban nem tudtunk eredményesek lenni, a hazaiak pedig 6-2-re húztak el a kilencedik perc közepére. Konkoly Csaba időkérése után is folytatódott az Andó-széria, Újvári azonban büntetőből be tudta venni a füredi hálóőr kapuját (7-3). Az első negyedóra végéig nem sokat változott a játék képe, bár Konkoly Csaba megpróbálta forgatni csapatát: Hegedűst Vilovszki, Durist Ubornyák váltotta, és pályára lépett Papp Bence is. Varsandán néhány gyors indításgóllal kozmetikázta az eredményt, és a 19. percben, 11-7-es állásnál a fürediek kértek időt. Kétirányítós játékra váltottunk, a jobbszélre pedig Gábori érkezett, és egy kivédekezett füredi támadás után Ubornyák talált be talpról, majd Papp zárkóztatta mínusz kettőre csapatunkat. Két támadásba elkövetett újabb hibánkat megbosszulva a hazai együttes a hajrára ismét négygólos előnyt dolgozott ki, és meg is tudta tartani a szünetre, de ekkorra már sikerült bizonyítanunk, hogy ez semmit nem jelent.

Balatonfüredi találattal indult a második játékrész, ám a frissen beállt Sipeki egy, valamint Gábori két góljával és Tóth Mihály javuló védési mutatójával a 38. percre úgy is mínusz kettőre tudtunk zárkózni, hogy egy hétméterest elhibáztunk (16-14). Sajnos egy újabb füredi roham következett, aminek eredményeként a hazai gárda húsz perccel a találkozó vége előtt ismét öttel vezetett (20-15). Mindehhez egy újabb kihagyott hétméteres is hozzájárult, a felzárkózásunkat pedig Sipeki második kétperces kiállítás is nehezítette. Andó továbbra is remekül védett, azonban az utolsó negyedórára így is sikerült két gólra feljönnünk (21-19). Tizenkét perccel a vége előtt időt kértünk, majd egy türelmesen végigjátszott támadás végén Papp Bence góljával zárkóztunk fel egy gólra (21-20). Tapadtunk a Balaton-partiakra, és tartottuk egygólos hátrányunkat, azonban kilenc perccel a mérkőzés vége előtt kettős emberhátrányba kerültünk, ami nem könnyítette meg a dolgunkat. Buzogány Barna ekkor sorsdöntő pillanatban hétméterest hárított, Urbán pedig kettős emberhátrányban is egyenlíteni tudott (23-23). A fürediek két góllal megint megléptek, öt perccel a vége előtt Papp Bence emberelőnyben szerzett góljával lett megint egy a különbség (25-24). Az utolsó perc 26-24-es állásnál, Konkoly Csaba időkérése után kezdődött, a kitalált figura végén azonban megint Andóé volt az utolsó szó, így elszállt az esélyünk a pontszerzésre, pedig nagyon közel voltunk hozzá. Legközelebb a Budakalász ellen lépünk pályára, a szeptember 14-i mérkőzést hazai pályán játsszuk majd.

K&H férfi kézilabda liga, 2. forduló
Balatonfüredi KSE – HE-DO B. Braun Gyöngyös 26-24 (15-11)
Balaton Szabadidőközpont, 600 néző
V.: Bíró Á., Kiss O.

BALATONFÜRED: Andó (kapus) – Kemény 3, Varga M., Bóka 5, Déber 2, Németh B., Jimenez, Szöllősi 3, Stevanovic, Topic 7, Rodriguez 2, Shynkel, Ág, Máthé 4. Edző: Csoknyai István.

GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Papp 3, Urbán 2, Németh T. 1, Sipeki 1, Varsandán 4, Ubornyák 2, Hegedűs 4, Gábori 3, Duris 1, Vilovszki 1, Gerdán, Herceg 1, Markez, Újvári 1 (1). Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 1/0, ill. 3/1.

Értékelések:

Konkoly Csaba: – Csalódottak vagyunk, mert pontot vagy pontokat szerettünk volna szerezni a mai meccsen. Az első félidőben azonban mindent megtettünk magunk ellen, aminek következtében olyan előnyt dolgozott ki a Balatonfüred, amire aztán a játékát építeni tudta. A taktikai és technikai hibáink ellenére harcos és önfeláldozó játékkal nyílttá tettük a végjátékot, ott azonban újra hibáztunk, amit a Füred meg is büntetett, így sajnos vereség lett a vége, de a küzdeni tudásért és akaratért büszke vagyok a csapatomra.

Csoknyai István: – Azt kaptuk, amire készültünk. Tudtuk, hogy nagyon feszült, kiélezett meccsre számíthatunk a Gyöngyös ellen. Egy kicsivel jobb játékot vártam a csapatomtól, főleg támadásban nyújtottunk kevesebbet a vártnál. Mindkét oldalon jó kapusteljesítményt, helyenként jó védekezést láthattunk, és csak az utolsó percekben dőlt el, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést.