Mindkét válogatott címvédésre készül a pénteken kezdődő Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV) Gyöngyösön. A magyar serdülő lány- és fiú válogatott hétfő óta készül a gyöngyösi Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban az év legfontosabb versenyére. Az ellenfelek között a cseh, a lengyel, a szlovák és a román válogatott szerepel, a sikerhez pedig a helyi közönség biztatására is számítanak a csapatok.

A serdülő fiúk számára tavaly is Gyöngyösön rendezték az ORV-t, a mieink egy éve valamennyi mérkőzésüket megnyerve végeztek az élen, így címvédőként érkeztek a városba, ahol azóta szinte minden hónapban edzettek, tehát jól ismerik a helyszínt, ami előnyére válhat a csapatunknak. A mostani alakulat persze más, mint a tavalyi, hiszen egy éve még az 1996-os születésűek alkották a csapatot, míg idén már az 1998-99-es korosztályból állították össze a válogatottat – mondta Gúnya Péter, a nemzeti együttes másodedzője. A munka hétfő óta zajlik Gyöngyösön, ahol a Gyöngyösi Kézilabda Klub ifjúsági csapatával is megmérkőztek a serdülők, akik pénteken már a szlovákok ellen lépnek pályára, majd a románok és a lengyelek következnek. Ez utóbbi válogatottat jól ismerik a mieink – mondja a szövetségi edző, Vágó Attila.

orv edzes 2

Vágó Attila tanítványai gyűrűjében.

– Áprilisban volt alkalmunk megmérkőzni ezzel a lengyel csapattal, amely most hozzánk érkezik. Egy nagyon jó fizikai paraméterekkel rendelkező csapatról van szó, amelyet sikerült megvernünk hat góllal, úgy, hogy a félidőben még hátrányban voltunk. Biztos vagyok benne, hogy most is nehéz mérkőzésre számíthatunk, de a címvédőként nem lehet más a célunk, mint a győzelem.

A lány válogatott is címvédőként érkezett Gyöngyösre. A lányok tavaly Lengyelországban szerezték meg az elsőséget az ORV-n, Bohus Bea szövetségi edző szerint idén épp a lengyelek lehetnek a legnehezebb ellenfeleink.

orv edzes 1

A csarnok és a csapatok is felkészültek a pénteki rajtra.

– A lengyel csapatot ismerjük a legjobban az ellenfeleink közül, a többidekről sokkal kevesebbet tudunk, de persze minden mérkőzésünkre készülünk. Szeretnénk megnyerni a tornát, címvédőként egy hazai ORV-n nem is lehet más a célunk. Bízom a lányokban, hiszen az elmúlt egy évben a világ élvonalába tartozó válogatottak utánpótlás korú csapataival játszottunk, és jó eredményeket értünk el.

A jó szerepléshez a helyi közönség buzdítására is szükség lesz, a csapatok számítanak is a szurkolásra, hiszen a játékosok közül sokan most öltik magukra először a címeres mezt, így a gyöngyösi ORV életük meghatározó élménye lehet. A péntektől vasárnapi tartó torna valamennyi mérkőzése ingyenesen lesz látogatható, és látva a kézilabda népszerűségét a városban, bízhatunk benne, hogy jó hangulatú, sikeres torna előtt állunk.

A torna programja:

2014. augusztus 8. (péntek)
13.00 Szlovákia-Lengyelország leány
15.00 Románia-Lengyelország fiú
17.00 Csehország-Magyarország leány
19.00 Szlovákia-Magyarország fiú

2014. augusztus 9. (szombat)
13.00 Lengyelország-Csehország leány
15.00 Lengyelország-Szlovákia fiú
17.00 Magyarország-Szlovákia leány
19.00 Magyarország-Románia fiú

2014. augusztus 10. (vasárnap)
9.30 Csehország-Szlovákia leány
11.30 Szlovákia-Románia fiú
13.30 Magyarország-Lengyelország leány
15.30 Magyarország-Lengyelország fiú