Célba értek az adományok
| Kategória: CSR

Célba értek a HE-DO B. Braun Gyöngyös szurkolói segítségével gyűjtött adományok. Idén összesen négy tonna tartós élelmiszerrel segíthettük a rászoruló családokat, Gyöngyös óvodásait pedig közel ezer plüssjátékkal ajándékozhattuk meg.

A Gyöngyösi Kézilabda Klub hat éve segíti a B. Braun munkatársait az Élelmiszerbank karácsonyi adománygyűjtésében. NB I.-es és utánpótláskorú játékosaink a B. Braun gyöngyösi gyárának munkatársaival közösen minden évben magukra öltik az Élelmiszerbank önkénteseinek mellényét, így népszerűsítik a jótékonysági akciót, amely idén soha nem látott sikerrel zárult: a gyűjtés három napja alatt 3057 kilogramm tartós élelmiszert sikerült összegyűjtenünk, amit a Telekom Veszprém elleni hazai mérkőzésünkön a két csapat szurkolóinak köszönhetően ezer kilogrammal sikerült kiegészítenünk, így összesen 4 tonna tartós élelmiszert gyűjtöttünk a rászoruló családok részére. A tartós élelmiszerekből összeállított csomagokat december 6-án adtuk át a Kistérségi Humán Szolgáltató Központnak, akik közel 250 helyi rászoruló családon segítenek az adománnyal.

sdr

Szintén a napokban juttatuk el a gyöngyösi óvodákba azokat a plüssjátékokat, amelyeket a MOL-PICK Szeged elleni hazai mérkőzésünk előtt dobtak a pályára a két csapat szurkolói. A látványos akció során közel ezer plüssállat repült be a játéktérre. A kabalákat Gyöngyös Város Óvodái Mesevár Tagóvodájában adtuk át az intézményeknek, és ebbe az oviba is jutott a tartós élelmiszercsomagból, amit az oda járó gyerekek családjai vihetnek majd haza.