Cegléden kezdjük az évet
| Kategória: Híreink

A Cegléd elleni idegenbeli Ligakupa-mérkőzés lesz a HE-DO B. Braun Gyöngyös első tétmeccse az új évben. A pénteki találkozó jól illeszkedik a felkészülési programba.

Január 4-én kezdte meg a felkészülést a február 10-én rajtoló tavaszi bajnoki idényre a gyöngyösi farkasfalka, amely január 13-án, pénteken első tétmeccsét játssza az új évben: a Liga Kupa B csoportjában a Ceglédhez utaznak Bíró Balázs tanítványai.

– Az első Ligakupa-meccsünket felnőtt játékosainkkal játsszuk le, a mérkőzés jól illeszkedik a felkészülésünkbe – mondta a vezetőedző. – Nem az eredmény lesz az elsődleges, elsősorban jó csatát, lendületes mérkőzést várok a fiúktól, és azt, hogy a srácok a pályán töltött időben maximálisan tegyék oda magukat. Inkább a fizikai felkészülésen lesz a hangsúly, nem pedig a taktikai elemek gyakorlásán – fogalmazta meg várakozásait Bíró Balázs.

A két csapat Gyöngyösön már megmérkőzött egymással a Liga Kupában, akkor 26-26-os döntetlen született. A versenysorozat idei kiírására nyolc klub nevezett, a csapatok két négyes csoportban küzdenek egymással, majd keresztjáték során alakul ki az elődöntő mezőnye.

A pénteki ceglédi vendégjáték után a Kecskemét érkezik farkasainkhoz, az NB I/B-ben szereplő ellenfelünkkel mindkét mérkőzést Gyöngyösön játsszuk le, méghozzá egyetlen nap alatt. A Ligakupa-meccseket felkészülési találkozók követik, majd még a bajnoki rajt előtt a Magyar Kupában mérkőzünk meg a Balatonfüreddel.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös januári programja:

2023. január 13. 18:00 HÉP-Cegléd KKSE – HE-DO B. Braun Gyöngyös (Liga Kupa)
2023. január 17. 10:30 Kecskeméti TE – HE-DO B. Braun Gyöngyös (Liga Kupa, Gyöngyösön)
2023. január 17. 17:00 HE-DO B. Braun Gyöngyös – Kecskeméti TE (Liga Kupa)
2023. január 24. 18:00 HE-DO B. Braun Gyöngyös – MOL Tatabánya KC (felkészülési mérkőzés)
2023. január 27. 15:00 CYEB-Budakalász – HE-DO B. Braun Gyöngyös (felkészülési mérkőzés)
2023. február 3. 18:00 Balatonfüredi KSE – HE-DO B. Braun Gyöngyös (Magyar Kupa)

A Liga Kupa B csoportjának állása:

1. HÉP-Cegléd 5 pont, 2. HE-DO B. Braun Gyöngyös 5 p., 3. Dabas 0 p., 4. Kecskeméti TE 0 p.