Ceglédi KKSE – B. Braun Gyöngyös 26-28
| Kategória: Híreink

Végig vezetve szerezte meg kilencedik bajnoki győzelmét az idei szezonban a B. Braun Gyöngyös csapata. A fiúk a bajnokság 16. fordulójában Cegléden arattak kétgólos győzelmet, aminek köszönhetően immár 21 ponttal rendelkezünk a bajnokságban, és előreléptünk a tabella ötödik helyére. 

1213 cegled bbraun99

Szurkolóink ezúttal is elkísérték a csapatot. Fotó: Magyari Máté

Jól kezdték a mienk a mérkőzést, hamar megszerezték a vezetést, amit egyszer sem engedtek ki a kezükből. A legnagyobb különbség hat gól volt, amiből a félidő végére kettőt sikerült megőrizniük a mieinknek. A második játékrész kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, a hazaiak egyenlíteni is tudtak, a vezetést azonban nem tudták átvenni. A végjáték szoros volt, de sikerült megőrizni a félidő elején meglévő két gólos előnyt, így megelőztük a tabellán a Balatonfüredet, és 21 pontunkkal az ötödik helyről várjuk az év utolsó meccsét jövő kedden, a juniorválogatott ellen. Olvassa el élő közvetítésünket!

Ceglédi KKSE – B. Braun Gyöngyös 26-28 (12-14)

Cegléd, Városi Sportcsarnok, 500 néző
V.: Kékes Cs., Kékes P.

Ceglédi KKSE: Bősz, Lakos – Endrédi, Varga P., Tóth N., Dengi, Lászlai 7, Vujovic, Csőke, Bányai, Lepsényi 1, Takács 4, Lakos, Perisic 6, Antal 1, Pocsai 4, Bíró 3.

Edző: Kökény István

B. Braun Gyöngyös: Hudák, Tamási, Liszkai – Bakos 3, Sándor Á. 7, Frey 2, Iváncsik Á. 2, Sándor R., Oláh, Varsandán 2, Szöllősi, Hajdu 1, Debreczeni 1, Szalafai 3, Koller 1, Mekaru 6.

Edző: Gyulyás István

Kiállítások: 10, ill. 14 perc

Hétméteresből: 1/1, ill. 1/1.


1-5. perc: Mi kezdjük a találkozót, méghozzá Varsandán, Mekaru, Sándor Ákos, Frey, Hajdu és Szalafai összeállításban. A kapunkat Hudák védi. Az első támadásunk nem eredményes, jöhetnek a hazaiak, akik kijátsszák az 5-1-es védekezésünket, és megszerzik a mérkőzés első gólját. Sajnos újabb támadást fejezünk be eredeménytelenül, Frey Tamás pedig kétperces büntetést kap. Megszületik a második ceglédi gól, 2-0 oda. Iváncsik Ádám büntetőből szerzi az első gólunkat a harmadik perc végén (2-1). Gyorsan jön a ceglédi válasz (3-1). Varsandán lehetetlen szögből akaszt lövést a husszú felsőbe (3-2). Hudák védése után az egyenlítésért támadhatunk. Sándor Ákos révén megvan az iksz (3-3).

6-10. perc: Varsandán Milán indításból megszerezhette volna a vezetést, de Bősz védte a ziccert, így marad a 3-3. Újabb védés, Hudák indítása azonban hosszú Szalafainak. Hajdu szerzi meg a vezetést a mieinknek, lendületből lőtte át a falat (3-4). Mekaru lő újabb gólt, aztán lent marad a földön, beverte a fejét, de nem tűnik súlyosnak. Mindenesetre ápolni kell. Volt csapata közönségétől nagy tapsot kap, mikor föláll. Az eredmény 3-5. Helyzetek maradnak ki itt is, ott is. Hudák sokadik védését mutatja be, felhozzuk a labdát, Frey pedig a háta mögött passzol Varsandánnak, aki felkanyarodik és bevarrja (3-6).

11-15. perc: László Szabolcs révén szépítenek a hazaiak (4-6). Fél perc sem telik el, és újra betalál (5-6). Mekaru második góljával újra kettő az előnyünk (5-7). Sándor Ákos labdát szerez és végigviszi (5-8). Perisic második góljával zárkóznak a hazaiak, aztán Bakos lő egy hatalmas gólt (6-9). Egy gól itt, egy ott. A miénket Mekaru szerezte kicsit szerencsésen (7-10).

16-20. perc: Sándor Ákosnak rosszkézoldalról is megy (7-11). Frey lő kintről, így kialakul az edidgi legnagyobb különbség (7-12). Kökény István, a hazaiak vezetőedzője időt kér. Kivédekezzük, aztán eljut a labda Bakosig, aki nagyon harcos, de szabálytalankodnak ellene. Gól nincs, a ceglédiek azonban elszórják az indítást, így ismét mi vezethetünk támadást. Bakos gólt lő, ráadásul Lepsényit kiküldik a Kékes-testvérek (7-13). Takács átlövésgóllal zárkóztatja a hazaiakat, Varsndán pedig két percet kap. Öt az öt ellen támadunk, Sándor Ákos pedig a kilencesről lő hatalmas átlövésgólt (8-14).

21-25. perc: Hudák zicert hárít, de mindent nem védhet, így a hazaiak egy újabb indításból betalálnak (9-14), Gulyás István pedig időt kér. Debreczeni fordulhat rá a kapura egy jó bejátszás után, de mozdulatát a játékvezetők szabálytalannak ítélik, így elveszik a labdát. A ceglédiek támadása sem jó, újra mi jövünk, Debreczeni pedig kétperces büntetést harcol ki. Takács Bence megy kényszerpihenőre. Varsandán ugrik be szélről, de csúnyán betartanak neki, nagyot repül, a bírók azonban továbbot intenek. Most nem potyognak a gólok, még mindig 9-14 áll az eredményjelzőn.

26-30. perc: Hudák jó formában véd, újabb labdát fogott meg. Az így kínálkozó támadási lehetőséget nem tudjuk gólra váltani. Szalafai is kétperces büntetést kap Bíró Balázzsal együtt. Páros kiállítás. László Szabolcs lő szélsőgólt (10-14). Frey lövését védi a hazaiak a kapusa, az ellentámadást pedig a jobbszélen fejezik be (11-14). Bősz megint véd, aztán megint gólt kapunk (12-14). A hazai közönség extázisban szurkol. Ápolás, majd törlés miatt áll a játék, de gól már nem esik. Illetve csak időn túl 12-14 a félidő vége.

31-35. perc: A Cegléd kezdi a második félidőt, Liszkai váltja a kaupban Hudákot. Az első támadás egy kapufával zárul, mi jöhentünk. Szalafai szélről lő gólt a rövid alsóba, majd jön a ceglédi válasz Prisic révén szinte pillanatok alatt (13-15). Gyors tempóban potyognak a gólok, volt itt is, ott is. A miénket Mekarulőtte (14-16). A gólszerző most rosszul passzol, így a Cegléd lő gólt (15-16). Meka kijavítja a hibáját (15-17).

36-40. perc: Büntetőhöz jutnak a házigazdák, amit Tamási nem tud hárítani (16-17). Elrontott támadás után Tamási véd nagyot, majd Mekaru szerez újabb gólt, ezzel ismét kettő az előnyünk (16-18). Emberhátrányban zárkóznak egyre a hazaiak, az egyenlítést azonban sikerül megakadályoznunk. Emberhátrányba kerülünk, Varsandán második kétpercesét kapja. Sándor Ákos szemfüles góllal szerzi vissza a ktégólos vezetést (17-19). A ceglédiek eladják a labdát.

41-45. perc: Mi is, aztán gólt kapunk (18-19). Majd újra, a házigazdák egyenlítenek (19-19). Szalafai állítja vissza a gyöngyösi előnyt egy szélső góllal, aztán a kapuba visszaálló Hudák mutat be egy védést. A kipattanó nincs meg, de a lövés a kapufán landol. Mi jövünk. Elveszítjük a labdát, de belemenés miatt ismét megkapjuk, aztán Koller lövi első gólját (19-21). Debreczeni indulásból eredményes, ráadásul emberlőnybe kerülünk (19-22). Hudák megint nagyot véd, de visszakerül a labda a ceglédiekhez. Kínaival próbálkozik az ellenfél, de vonalat fújnak a játékvezetők.

46-50. perc: Koller lövése nem találja meg az utat a hálóba, így indulhatnak a ceglédiek (20-22). Talpról elengedett lövéssel próbálkozik a Cegléd, de kijön a lövés a kapufáról. Jól védekezünk, de a Cegléd sokáig vezethet támadást. Labdaszerzés után Sándor Ákos ziccerével 20-23. Hazai időkérés. A támadást beállóból szerzett góllal zárják a hazaiak (21-23).

51-55. perc: Sándor Ákos tesz róla, hogy ismét meglegyen a három gólos előnyünk (21-24). Gyorsan érkezik a válasz hazai részről (22-24). Mi is sokáig támadunk, ám sajnos eredménytelenül. Mekaru szép gólt szerez (22-25). Sajnos hibázunk támadásban, így a hazaiak egy bombagóllal szépíthetnek (23-25). Még hat perc van hátra. Szerencsénk is van, elveszítjük a labdát, de visszakerül hozzánk. Koller lövése ér földet a kapu mellett.

56-60. perc: Iváncsik Ádám indításból szerez újabb gólt nekünk (23-26). Debreczenit kiküldik, a hátralévő négyből két percet emberhátrányban játszunk. A húzás végén megvan a helyzet a jobbszélen, Hudák ezúttal nem tud hárítani (24-26). Bakos Dávid betörésből lő gólt (24-27). Hudák fejjel-vállal véd, a hazaiak pedig időt kérnek. A ceglédi helyzet kimarad, két percet kell kihúznunk. A hazaiak kijönnek emberfogásra. Most Gulyás István kér időt. A félpályés védekezés ellen is sikerül gólt szerezni Szalafai révén, majd gyors ceglédi válasz érkezik (25-28). Fél perc van hátra. Sándor Ákos fölé lövi, de az újabb ceglédi gól ellenére is megvan a meccs. A vége: 26-28.