Ceglédi KKSE – B. Braun Gyöngyös 26-26
| Kategória: Híreink

Második edzőmérkőzésén is túl van a B. Braun Gyöngyös élvonalbeli férfi kézilabdacsapata. Az együttes a Kassán aratott siker után ezúttal Cegléden szerepelt, és ért el döntetlent.

Nem mondhatni, hogy jó emlékeket őrzünk a Ceglédi Sportcsarnokról, ahol decemberben nagy zakóba futott bele a B. Braun Gyöngyös Nagy Károly vezette legénysége. Most Gulyás István irányításával tért vissza a csapat, hogy felkészülési mérkőzésen mérje össze az erejét a ceglédiekkel. A hangulat edzőmeccshez képest feszült volt, a játékvezető többször is büntetett szövegelés miatt. Pedig a csarnokban a forróságot nem kellett volna már tovább fokozni, így is dőlt a víz játékosról, nézőről egyaránt.

Ami a mérkőzést illeti, a felek meglehetősen kiegyensúlyozottan alakították az eredmény, hol az egyik alakulat húzott el néhány góllal, hol a másik jutott vezetéshez. A hajrá előtt úgy festett, hogy a házigazdák jönnek ki jobban a tili-toliból, akkor ugyanos már négygólos volt az előnyük, a mieink azonban kiegyenlítettek, így a félidei 10-10 után a végén is döntetlent mutatott az eredményjelző. A B. Braun Gyöngyös csapatából hiányzott a műtéte után még mindig lábadozó Hudák Henrik, valamint Koller Tamás, aki a bosznia-hercegovinai junior világbajnokságon szerzett sérülést. A szintén juniorválogatott Debreczeni Dávid azonban ott volt a pályán, és bemutatkoztak az új játékosok is: Iváncsik Ádám, Hajdu Gábor és Mekaru Atsushi egyaránt szerephez jutott, valamint ismét találkozhattunk Sándor Rolanddal.

 cegléd24

Frey Tamás és Sándor Ákos ezúttal is jól megértették egymást.

A következő edzőmérkőzést augusztus 7-én 18:30-tól játsszuk a PLER-Budapest ellen a fővárosban, majd augusztus 9-én a Balatonfüred ellen lépünk pályára a gyöngyösi Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban. A 15:00 órakor kezdődő találkozót szurkolói ankét követi majd.

Gulyás István:

– Rengeteg tapasztalattal lettem gazdagabb, ez már egy élesebb meccs volt, mint a kassai. Ami a felkészülés ezen szakaszában rendkívül fontos, hogy láttam a hiányosságainkat. Támadásban eddig sokat nem gyakoroltunk, látszott is, hogy nagyon akadozottan ment a játék, és védekezésben is voltak még kommunikációs problémáink. Mindemellett elégedett vagyok a játékosaimmal, a mérkőzés pedig rendkívül hasznos volt, hiszen így jobban tudjuk, hol van javítanivalónk, és az újak is egyre jobban be tudnak épülni a csapatba.

– A juniorválogatottak közül Koller Tamást nem láttuk a pályán, a boszniai világbajnokságon ő megsérült. Ezek szerint súlyos?

– Tamás valóban megsérült, de reményeink szerint jövő héten már csatlakozik hozzánk. A válogatott tagjai egyébként csütörtökön kapcsolódtak be a munkába, ezért most még csak 10-15 percet játszottak, de a következőkben már teljes értékű munkát végeznek.


 Felkészülési mérkőzés, Celgéd

Ceglédi KKSE – B. Braun Gyöngyös 26-26 (10-10)

Következik:

Augusztus 7. 18:30: PLER-Budapest – B. Braun Gyöngyös

Augusztus 9. 15:00 Balatonfüred – B. Braun Gyöngyös