Budakalászon dől el a Liga Kupa sorsa
| Kategória: Egyéb

Szoros csatában egygólos vereséget szenvedett a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata a Budakalásztól a Liga Kupa döntőjének első mérkőzésén. A visszavágóra június elsején kerül sor idegenben.

A bajnokság után a Liga Kupa döntőjében is a Budakalász együttesével nézett farkasszemet csapatunk. Nem kezdődött jól számunkra a mérkőzés, 3-0-ás szériával indítottak a vendégek, annak ellenére, hogy Nagy Benedek az első percekben több védést is bemutatott. Támadójátékunkat a pontatlan befejezések jellemezték, ezt tükrözte az eredmény is, hiszen tíz perc alatt csupán egyszer találtunk be az ellenfél hálójába. Nagyon hamar jött az első időkérés Kiss Dánielék részéről, ami úgy tűnt, meg is hozta az eredményét, 4-5-re zárkóztunk. A gyöngyösi gépezet kezdett beindulni támadásban és védekezésben is, majd a 18. percben Hegedűs góljával 7-6-ra megfordítottuk a mérkőzést. Ezt követően a vendégek mestere hívta magához tanítványait, ami újabb fordulatot hozott a találkozóba, újra hátrányba kerültünk. Nem könnyített a helyzeten az sem, hogy a lehető legrosszabbkor kaptuk a kiállításokat, amelyeket rendre kihasznált a budakalászi alakulat. Harminc perc elteltével 12-16-os állással vonultak pihenőre a csapatok.

A folytatásban sajnos állandósulni látszott a 3-4 gólos vendégvezetés. A 40. percben kettős emberelőnybe kerültünk, ami alatt sikerült kozmetikázni az eredményen (20-22). A következő periódusban megint kicsit beragadt a támadójátékunk, amiből gyors, könnyű gólokat lőttek a budakalásziak. Az 53. percben 24-27-es vendég vezetésnél hazai időkérés következett, ez volt talán az utolsó kapaszkodó, hogy farkasaink megfordítsák a mérkőzést. Az emberelőny most segítségünkre volt, az ellenfél védelmének egyik oszlopa piros lappal elhagyni kényszerült a pályát. A győzelem sajnos a mai napon elmaradt, azonban a kupa sorsa még nem dőlt el, hiszen egy idegenbeli mérkőzés még vár a fiúkra. Végül 29-30-as vereséget szenvedtünk a döntő első összecsapásán. A visszavágóra június elsején kerül sor idegenben.

Férfi Kézilabda Liga Kupa, döntő, 1. mérkőzés
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Schieszl Budakalász 29-30 (12-16)
Gyöngyös, 500 néző
Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs

HE-DO B.Braun Gyöngyös: Nagy, Merkovszki, Gyánti, (kapusok) Vasic 1, Nkousa 2, Ubornyák 3, Jaros 2, Varsandán 8, Hegedűs 3, Gábori, Vilovski 1, Gerdán, Szucsik, Papp 5, Gyallai, Gráf 4. Edző: Kiss Dániel.

Schieszl-Budakalász Kézilabda Zrt.: Váczi, Bíró, (kapusok) Kovács, Tyiskov 5, Koncz 11, Erdélyi, Fórizs, Vrhovina, Kiss 4, Holpert 2, Schmidt 2, Varjú 1, Fidel, Sinkovits 5, Maracskó, Dávid. Edző: Csoknyai István.

Hétméteresek: 6/6, ill. 6/7.
Kiállítások: 10, ill. 14 perc.

Értékelések:

Képgaléria: