Bronzérmes az U12-es csapatunk
| Kategória: Híreink

Bronzérmesként zárta az Erima Gyermekbajnokság kiemelt csoportjának küzdelmeit a Gyöngyösi Kézilabda Klub U12-es csapata. A mieink óriási csatában szerezték meg a bronzérmet, amivel egy izgalmas és rendkívül eredményes évet sikerült lezárniuk. Hasonlóan elégedett lehet U9-es együttesünk, amely megnyerte az alsóházi rájátszást, így az ötödik helyen zárta a pontvadászatot.

Két csapatunk számára is véget ért a 2013/14-es bajnoki év az elmúlt hétvégén. U12-es és U9-es csapatunk is a rájátszásban szerepelt, ami már önmagában is dicséretre méltó teljesítmény, különösen úgy, hogy az U12-esek az alapszakasz második helyezettjeként a dobogóért voltak versenyben.

Köves Péter edző csapatára egyáltalán nem várt könnyű feladat a fővárosi Elek Gyula Arénában rendezett rájátszásban, hiszen a mezőny négy legjobb csapata jött össze a playoffra. A mieink a második helyen jutottak a felsőházi rájátszásba az éllovas FTC mögött, valamint a Pick Vörösmarty és az Éles Kézilabda Iskola előtt. Első mérkőzésünket a szegediekkel játszottuk, akik végül a legnehezebb ellenfélnek bizonyultak. A szoros mérkőzésen a gyöngyösi csapat a sok szülő biztatása közepette végig jól tartotta magát, azonban a 10-10-es első félidő után a második játékrészben két góllal alulmaradtunk. Sikerült azonban javítani, a mieink második mérkőzésükön félidei egygólos hátrányukat ledolgozva négy góllal verték az Éles Kézilabda Iskola csapatát. A harmadik találkozónk előtt már biztossá vált, hogy a valamennyi mérkőzését megnyerő Vörösmarty végez az első helyen, így a mieink legnagyobb riválisukkal, az FTC-vel a második helyért játszottak ki-ki mérkőzést. A nagy tétnek megfelelően a találkozó végig rendkívül kiélezett volt, és a 13-13-as félidő után 18-18-as döntetlennel zárult. A pontosztozkodás végül a hazai környezetben játszó riválisunknak kedvezett, így az FTC végzett a szegediek mögött a második helyen, a mieink nyakába pedig bronzérem került, ami hatalmas siker, így az edző is elégedett volt a teljesítménnyel.

– Nagyon kiegyenlített volt a mezőny, ezt támasztják alá az eredmények is – értékelt Köves Péter. – Eredményes és sok munkával töltött év végén jutottunk el a rájátszásba, ahol jó szellemben, nagy odaadással játszottak a fiúk. Nagyon meg voltam elégedve a hozzáállással az FTC elleni mérkőzésen is, az utolsó pillanatig óriási volt a küzdelem, végig versenyben voltunk, csak gratulálni tudok a gyerekeknek.

U12 2013-2014

Köves Péter és tanítványai.

Jár a gratuláció U9-eseinknek is, a kiemelt bajnokságban érdekelt legfiatalabb csapatunk az 5-8. helyért zajló rájátszásban volt érdekelt, ahol az Óbuda és a Kecskemét legyőzése után egy kiélezett, szoros mérkőzésen döntetlent játszott a Veszprém megyei csapattal, és a veszprémiek előtt végezve megszerezte az első helyet a playoffban. Teljesítményükkel az összesített tabella ötödik helyén végeztek Temesvári Martin tanítványai.

– Nagyon elégedett vagyok a teljesítménnyel. Sokszor a kötelező győzelmek a legnehezebbek, de szerencsére a szombati napon a hetedik és a nyolcadik helyezett ellen sikerült begyűjtenünk a pontokat. Vasárnap egy kicsit döcögősen indult be a szekér a Veszprém ellen, de az utolsó másodpercekben ki tudtuk harcolni a döntetlent, ami az ötödik helyet jelentette számunkra. Örülök az eredménynek, elégedett vagyok, hogy meg tudtuk őrizni az alapszakaszbeli helyezésünket, így pozitív a hétvége mérlege – mondta az edző.

Ezzel a gyerekbajnokságban érdekelt csapataink idei szereplése lezárult, az U14-esek a hetedik-, míg az U10-esek a nyolcadik helyen zárták a pontvadászatot az egy héttel ezelőtt rendezett rájátszásban. Serdülőcsapatunk közben az országos döntőben szerepel, az ő küzdelmük hétfőn ér véget.

Erima Gyermekbajnokság U14, rájátszás 1-4.
Gyöngyösi KK – Pick Vörösmarty 14-16 (10-10)
Gyöngyösi KK – Éles Kézilabda Iskola SE A 24-20 (14-15)
FTC-Feibra – Gyöngyösi KK 18-18 (13-13)

A rájátszás végeredménye:
1. Pick Vörösmarty 8 p.
2. FTC-Feibra 7 p.
3. Gyöngyösi KK 6 p.
4. Éles Kézilabda Iskola SE A 1 p.

Erima Gyermekbajnokság, U9, rájátszás 5-8.
Gyöngyösi KK – Óbudai Kézilabda Sportiskola 25-20 (18-12)
Gyöngyösi KK – Kecskeméti Sportiskola 23-7 (16-5)
Gyöngyösi KK – Diákok Egészségéért Veszprém Megye Kézilabda Sportjáért KA 18‑18 (10‑16)

A rájátszás végeredménye:
1. Gyöngyösi KK 9 p.
2. Diákok Egészségéért Veszprém Megye Kézilabda Sportjáért KA 8 p.
3. Kecskeméti Sportiskola 3 p.
4. Óbudai Kézilabda Sportiskola 2 p.