Bravúros utánpótlássikerek
| Kategória: Híreink

Nem csak a felnőtt meccs alakult izgalmasan szombaton a Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban, utánpótláscsapataink is tettek róla, hogy emlékezetes maradjon az év utolsó hazai mérkőzése. A junior- és az ifjúsági csapat győzelmével százszázalékos hétvégét tudhatunk magunk mögött, miközben serdülő- és U12-es csapatunk is magabiztosan menetel a bajnokságban.

ifi 2013-2104

Ifjúsági csapatunk az utolsó fél percben nyerte meg a PLER elleni meccset. Fotó: Magyari Máté

Junior- és ifjúsági csapatunk is szoros mérkőzésen tudott bravúros győzelmet kiharcolni a PLER Budapest korosztályos csapatával szemben szombaton a gyöngyösi sportcsarnokban. Az idősebbek a félidőben hárommal vezettek, végül két góllal voltak jobbak fővárosi riválisuknál, nagy csata végén 31-29-es győzelmet arattak. A Doros Ákos vezette juniorok többször is eldönthették volna a mérkőzést, de a PLER rendre felzárkózott, így a végjáték is szoros és izgalmas volt. Mégsem annyira, mint az ifjúsági csapat meccsén. A Gúnya Péter vezette fiatalok az utolsó fél percben nyerték meg a találkozót a budapestiek ellen, és arattak 32-31-es győzelmet.

– Mindkét csapat győzelmét bravúrként kell értékelnünk, ezúton is gratulálok a srácoknak, akik jelesre vizsgáztak küzdeni tudásból, és fontos lépést tettek a csapattá válás felé vezető úton, hiszen olyan ellenfelet sikerült legyőzniük, amely a meccs előtt esélyesebbnek számított – értékelte a szombati teljesítményt Gúnya Péter utánpótlás-igazgató, aki hozzátette: mindkét csapat megérdemelten győzött, hiszen a szoros végjáték ellenére végig vezettek idei utolsó hazai meccsükön.

A héten a PLER elleni csata a második volt a fiatalok számára, akik szerdán vereséget szenvedtek Mezőkövesden. A juniorok 31-28, míg az ifjúságiak 27-22 arányban maradtak alul a matyó városban. Így Doros Ákos legénysége a kilencedik, míg a Gúnya Péter vezette társaság a tízedik helyen áll a tabellán, az ifi négy-, míg a junior csapat három győzelmet tudhat magáénak a szezonban.

Serdülő csapatunk közben folytatja menetelését az országos bajnokságban, Nigrinyi Tibor legénysége tizenharmadik mérkőzésén és tizenharmadik győzelmén is túl van, és már egészen biztosan megnyeri a C csoport I. osztályának küzdelmeit, hiszen behozhatatlan, nyolc pontos előnnyel vezeti a tabellát a második helyezett Mezőkövesd előtt. A serdülőcsapatnak mindössze egy mérkőzése van hátra a szezonból, december 11-én Hajdúnánáson lépnek pályára a mieink, ahol a tizennegyedik győzelemmel tehetik fel a koronát a bajnokság első szakaszára.

A gyöngyösi sikerek sorának ezzel még nincs vége, hiszen megkezdődött az országos kiemelt gyermekbajnokság küzdelemsorozata is, ahol ugyancsak születtek gyöngyösi győzelmek. U11-es és U12-es összevont csapatunk Köves Péter irányítása mellett egy hete hazai pályán szerzett kellemes pillanatokat a szurkolóknak, hiszen a PLER, az Alsóörs és a Szeged legyőzésével magabiztosan nyerte meg a tíz fordulóból álló bajnokság gyöngyösi fordulóját. Bízhatunk benne, hogy láthatjuk még Gyöngyösön játszani a fiatalokat, hiszen a bajnokság valamennyi fordulója előtt egyeztetnek a csapatok a helyszínről, a Gyöngyösi Kézilabda Klub pedig igyekszik majd minél több alkalommal elérni, hogy egy-egy fordulót a Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban bonyolítsanak le. Bízzunk benne, hogy így lesz, hiszen a múlt hétvége is jó hangulatban telt, köszönhetően a remek eredményeknek.