Bravúros győzelem a serdülőktől
| Kategória: Híreink

Kiváló teljesítményt nyújtva, fantasztikus győzelmet aratott csütörtökön a Gyöngyösi Kézilabda Klub serdülőcsapata a Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban. A mieink a nagy rivális Balmazújvárost győzték le három góllal, ezzel pedig visszavágtak az idegenben elszenvedett vereségért.

Többször beszámoltunk már serdülőink meneteléséről, és arról is, hogy az Országos Serdülő bajnokságban mindössze egyetlen csapat tudott borsot törni Nigrinyi Tibor legénységének orra alá, az együttes csupán Balmazújvárosban szenvedett vereséget, egyébként valamennyi mérkőzését magabiztosan nyerte. Így a továbbjutása is biztos volt a bajnokság középszakaszába, hiszen a Balmazújváros mögött a második helyen állt csapatunk, és a legjobb négy tudhatja magát továbbjutónak. Az alakulatok azonban az egymás ellen megszerzett pontokat magukkal viszik, ezért nem volt mindegy, milyen eredmény születik a csütörtöki mérkőzésen.

gykk balmaz 2

Végig a kezükben tartották a vezetést a serdülők.

Szerencsére minden a mi elképzeléseink szerint alakult, csapatunk az elejétől fogva vezetett a mérkőzésen, amelyen U14-es csapatunk végig lelkesen, hangosan biztatta a fiúkat. Sokan jöttek egyébként a Hajdú-Bihar megyei városból is, így összesen mintegy 100-150 néző izgulta végig a találkozót, amelyen a mieink egyszer sem engedték ki a kezükből a vezetést, sőt, a második játékrészben öt-hatgólos előnyt is sikerült kidolgozniuk. A vége háromgólos győzelem lett, a 25-22-es sikerrel ugyan nem előzzük meg az egymás elleni összevetésben két góllal még mindig jobb Balmazújvárost, de pontszámban sikerült beérni riválisunkat, így a középszakaszt ugyanolyan pozícióból kezdhetjük majd. Nigrinyi Tibor a mérkőzés után azt mondta: nem csak a mai, de az egész eddigi teljesítményükért maximális elismerés illeti tanítványait.

– Nagyon büszke vagyok a srácokra, az elejétől a végéig tiszta szívvel, nagyon nagy akarással küzdöttek. Hittek ebben a győzelemben, és nagyon sokat tettek érte nem csak ma, nem csak ezen a héten, hanem abban a két évben végig, amióta együtt dolgozunk. Megérdemlik a sikert, büszke vagyok rájuk – fogalmazott az edző.

gykk balmaz 1

Fontos pontokat szereztek a fiatalok.
A fiatalok jutalma néhány nap pihenés, jövő hétfőn azonban már kezdik a felkészülést a középszakaszra. A mienket a C csoport többi továbbjutójával együtt a B csoport első négy helyezett csapatával sorsolják majd össze, abban a csoportban március 9-én zárulnak a küzdelmek, akkor derül majd ki, hogy mely csapatokkal kerülünk össze a következő körben. Pillanatnyilag három budapesti csapat, a PLER, az FTC és a Honvéd, valamint az Eger áll az első négy helyen, de a végleges sorrend csak egy hét múlva derül ki, és azt követően kezdődik majd a bajnokság középszakasza. Az azonban már biztos, hogy a Gyöngyösi Kézilabda Klub csapata mellett a C csoportból a Balmazújváros, a Nyíregyháza és a Mezőkövesd jut tovább.