Tatabánya: oda-vissza
| Kategória: Híreink

Fantasztikus játékkal rukkolt elő a HE-DO B. Braun Gyöngyös az EHF-kupa negyeddöntős Tatabánya otthonában, és már az első félidőben nyolc gólos vezetést (12-20) kidolgozva magabiztos győzelmet aratott a bányászvárosban (30-33). Ezzel csapatunk eddig az egyetlen a szezonban, amely győzni tudott Tatabányán, és szintén az egyetlen, amely oda-vissza legyőzte a bajnokság harmadik helyezettjét.

Már a mérkőzés elején fantasztikus formát mutattunk: egy gyors rohammal 4-0-ára húztunk el három és fél perc alatt, ami időkérésre késztette a hazaiak vezetőedzőjét, Vladan Maticot. A taktikai szünet után a bányász is megkezdte a gólgyártást, de Mirko Herceg vezérletével egészen a 13. percig őriztük a vezetést, a házigazda csak akkor tudott egyenlíteni (8-8). Ekkor mi kértünk időt, majd ismét megléptünk ellenfelünktől, a 19. percben pedig az addigi legnagyobb, ötgólos különbséget alakítottuk ki: 9-14. Krivokapic szerezte a 15. gyöngyösi találatot, Matic mester pedig ismét magához hívta tanítványait 10 perccel a játékrész vége előtt. Szerencsére ezúttal nem változott a játék képe, sőt még növelnünk is sikerült a különbséget, Duris első gólja után már héttel vezettünk négy perccel a félidő vége előtt (12-19). Nem volt megállás, a játékrész utolsó perceiben még tovább növeltük a gyöngyösi vezetést, és nyolcgólos előnnyel vonulhattunk a szünetre (12-20).

A második félidőt ott kezdtük, ahol az elsőt abbahagytuk, Tóth Misi védése volt a játékrész első momentuma, majd Markez és a szezon legjobb formáját nyújtó Herceg következett, a gyöngyösi szurkolók pedig rászámolhattak az ellenfélre (13-23). Zsinórban három gólt szerzett a hazai gárda, és a 37. percre 16-23-ra zárkóztak, a 41. percben azonban Varsandán gólja után ismét tíz volt közte (16-26), a Tatabánya pedig időt kért. Hiába voltak jó periódusai a bányásznak, mindig akadt valaki a mieink között, aki hátára vegye a csapatot, és visszaállította a megnyugtató vezetést. A 45. percben Gáborira hárult ez a feladat, és harmadik góljával megint tíz volt közte (19-29). Duris lőtte a 30. gyöngyösi gólt 10 perccel a vége előtt, két hazai gól után pedig Konkoly Csaba kért időt nyolc perccel a vége előtt, 23-30-as állásnál. Az utolsó percek kérdése az volt, hogy az előnyünk vajon kitart-e a végéig a folyamatosan zárkózó ellenféllel szemben. Az 57. perc közepére a bányász Vujovic vezérletével négy gólra jött fel (27-31), de Markez góljával az 59. percben sikerült bebiztosítanunk a győzelmet (28-32). Egy hazai gól után Vilovszki talált be, majd Vujovic állította be a végeredményt: 30-33. A HE-DO B. Braun Gyöngyös az első csapat, amely ebben a szezonban győzni tudott Tatabányán, ráadásul oda-vissza vertük a bányászt, ami idén a Veszprémnek és a Szegednek sem sikerült. Jövő héten kedden Veszprémben lépünk pályára, ezzel a játékkal ott is elérhetünk egy szoros eredményt.

K&H férfi kézilabda liga, 22. forduló
Grundfos Tatabánya KC – HE-DO B. Braun Gyöngyös 30-33 (12-20)
Tatabánya, 1000 néző
V.: Andorka, Hucker
TATABÁNYA: Székely, Deményi (kapusok) – Bozovic 1, Pásztor, Vujovic 13 (2), Juhász 6, Sipos 2, Rozner 2, Borzas, Ilyés, Rosta 4, Győri, Grigoras 1, Dénes 1, Vrankovic, Nagy B. Edző: Vladan Matic.
GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Ivitz, Urbán 4, Sipeki, Varsandán 5 (1), Ubornyák, Gábori 3, Duris 3, Vilovszki 5, Gerdán, Krivokapics 2, Herceg 6, Gráf, Markez 5, István. Edző: Konkoly Csaba.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/1.