Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. A farkasoknál az előző fordulóhoz hasonlóan Varsandán Milán volt a legeredményesebb, aki 7 góljával terhelte meg a Budakalász kapuját.

– Szerencsések vagyunk, hogy a koronavírus eddig elkerülte csapatunkat, így a szeptemberre kiírt 4 bajnoki mérkőzésünket viszonylag rövid idő alatt jó eredménnyel tudtunk lejátszani. Kicsit sűrű volt a program a Butel Skopje elleni két EKL-meccsel, és nem lazíthatunk, hiszen kedden a világhírű Füchse Berlin csapatát fogadjuk a gyöngyösi arénában. A Budakalásszal szemben megvívott győztes meccs után vasárnap már újra edzésre hívott minket Konkoly Csaba vezetőedző, és hétfőn is van egy tréningünk. A köztes időszakokban próbálunk szellemileg is felkészülni a rókákra – mondta Varsandán Milán.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös balszélsője múlt pénteken 7 gólt szerzett a 34-31-es gyöngyösi győzelemmel záruló találkozón a Budakalász ellen.

– Nehezebb volt ellenük, mint az előző fordulóban a papíron jobb erőket képviselő Balatonfüreddel szemben, ahol már a mérkőzés legelején megnyugtató előnybe kerültünk. A Pest megyeiek végig a nyakunkban lihegtek, és csak a lefújás előtt pár másodperccel vált biztossá a győzelmünk. Jó formában érzem magam hetek óta, de nem tudom mennyi találat maradt még bennem a Berlin ellen. Az biztos, hogy nagyon jó hangulatban lépünk pályára ellenük, egy igazi kézilabda-ünnepként éljük meg a velük megvívott csatát, hiszen nem mindennap érkezik egy Bundesliga csapat Gyöngyösre. A barátnőm a helyszínen drukkol a minél jobb eredmény eléréséért, a családom többi tagja a tévé előtt szórít majd nekünk. Németországban még nem kezdődött el a bajnokság, a Berlinnek a szezonban ez lesz az első komoly tétmeccse. Ha felszabadultan tudunk játszani, bármi megtörténhet – vélekedett Milán.

A magyar bajnokságra visszatérve megjegyezte, hogy nem lepte meg a Fradi győzelme Tatabányán.

– A zöld-fehérek az előző szezonban is nyertek idegenben ellenük, hogy most is sikerült kétvállra fektetniük Matics legénységét, azzal egy komoly lehetőséget adtak kezükbe. Ha október 7-én, a következő hazai bajnokinkon le tudjuk győzni a zöld sasokat, akkor már a bajnokság elején előkelő pozícióban leszünk a harmadik helyért folytatott küzdelemben – összegzett Varsandán Milán.