Szoros, fordulatos mérkőzést játszott Balatonfüreden a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely az első félidőben egyértelműen uralta a játékot, a második játékrészre azonban nem tudta átmenteni magabiztosságát, így bár a mieink a játékrész elején tapasztalt rövidzárlat után a második félidő derekán még fel tudtak zárkózni a hazaiakra, végül alulmaradtak az esélyesebb Balaton-partiak vendégeként. Egy hét múlva az Eger elleni, hazai találkozóval folytatjuk.

01 bfured hbbgy 20181013 08

Jól kezdtük a mérkőzést, a negyedik percre Markez és Vilovszki góljaival 2-0-ás vezetésre tettünk szert, és az 5. percben Herceg találatával is sikerült őrizni a plusz kettőt (1-3). Duris talpról eleresztett lövésével 1-4-re módosítottunk, majd szintén szlovák irányítónk tört be, amivel 2-5 volt az állás a 7. percben. Vilovszki találata után, 2-6-os állásnál a hazaiak időt kértek, de nem tudták megfordítani a játék képét, továbbra is a gyöngyösiek domináltak a pályán és a lelátón is: Varsandán és Urbán találataival 4-8-ra vezettünk a 13. percben, a csarnokban pedig zúgott a hajrá, Gyöngyös. A 15. percre 6-8-ra zárkózott a Füred, Konkoly Csaba pedig idő kért, majd Ubornyák négyperces gyöngyösi gólcsendet tört meg (6-9). A 18. percben már csak egy gól volt az előnyünk, amikor Markez óriási bombát helyezett a Fazekast váltó Andó kapujába (8-10). Herceg gyönyörű gólja volt a 11. vendégtalálat, majd Urbán indításból szerezte a 12.-et, amivel hárommal vezettünk a 23. percben (9-12). A 26. percben már csak egy volt közte, amikor Duris harcolt ki büntetőt, azt pedig Varsandán bevágta, így 11-13-ra módosítva az állást. Markez hetesével már 11-14 volt, s csak három perc maradt a félidőből. Fél perccel a sípszó előtt az előnyünk egy gólra olvadt, István Péter találata pedig a dudaszó után született, így maradt az egygólos előny a szünetre (14-15).

01 bfured hbbgy 20181013 34

Füredi egyenlítéssel indult a második játékrész, majd Duris góljával még őriztük az előnyünket, a folytatásban azonban hatalmasat fordult a játék képe, az első tíz percben Duris mellett csak Herceg tudott eredményes lenni, miközben a hazaiak héttel növelték találataik számát, és 21-17-es előnyre tettek szert. Buzogány Barna védései tarthatták volna a lelket a mieinkben, de a túloldalon Andó is kiválóan védett, támadásban pedig nagyot javultak a fürediek, miközben mi nem találtuk a rést a pajzsukon. A 45. percben már öt góllal vezettek a házigazdák (22-17), amikor Markez szépített, majd Gábori faragott még egyet a hátrányunkból Buzogány indításából. 22-19-nél Csoknyai István kért időt, majd úgy tűnt, össze tudjuk szedni magunkat. Buzogány védései, majd Duris és Vilovszki találatai révén 23-21-re zárkóztunk, és az utolsó tíz percre ismét nyílttá tettük a küzdelmet. Volt lehetőségünk egy gólra zárkózni, de nem tudtunk élni vele, a fürediek pedig visszaállították négygólos vezetésüket (25-21). Az utolsó négy percen is belül jártunk, amikor Duris robogott végig egy megszerzett labdával, és 25-22-re módosította az állást, és jó védekezésünknek köszönhetően a mínusz kettőhöz is volt labdánk, ami azonban elakadt Andóban, így nem sok reményünk maradt arra, hogy nyílttá tegyük a végjátékot. Németh Tamás gólja után, másfél perccel a vége előtt a hazaiak időkérése állította meg a játékot, majd mégis mi lőttünk gólt Vilovszki révén, amivel 26-24 lett az állás. Máthé gólja azonban végleg eldöntötte a mérkőzést, a számszerű végeredmény 27-24 lett, nem sikerült a bravúr, de tisztességesen helytálltunk Balatonfüreden. Folytatás jövő pénteken az Eger ellen.


K&H férfi kézilabda liga, 6. forduló

Balatonfüredi KSE – HE-DO B. Braun Gyöngyös

Balatonfüredi Szabadidőközpont, 700 néző
V.: Bíró, Kiss.

BALATONFÜRED: Fazekas, Andó (kapusok) – Kemény 2, Varga M., Bóka, Déber, Németh B., Kancel, Ferreira, Szita 3, Topic 9, Karvatski, Hornyák 4 (3), Semenov 1, Zdolik 3, Máthé 5. Edző: Csoknyai István.

GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Urbán 2, Németh T. 1, Sipeki, Varsandán 2 (1), Ubornyák 1, Gábori 1, Duris 5, Vilovszki 4, Gerdán, Krivokapics, Herceg 4, Markez 4 (1), István P., Sajin. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2.

Értékelések:

Konkoly Csaba: – Ilyen kemény csatára készültünk, tudtuk, hogy egy erős ellenfél otthonában kell játszanunk. Az első félidei teljesítményünkre nem lehet panasz, de ez a játék két félidőből áll, és a második félidőben az elhibázott helyezetek miatt futnunk kellett a pénzünk után. Dicséretes, hogy így is fel tudtunk állni, ami a csapat mentalitását dicséri. Keserédes érzéseim vannak, de méltóképpen helytálltunk, ezért mindenképp dicséret illeti a csapatot.

Gerdán Tibor: – Jól kezdtük a mérkőzést, védekezésben és támadásban is kellően agresszívak voltunk. A második félidőben sokat hibáztunk, amit a Füred kihasznált, és már nem tudunk igazán visszajönni a meccsbe.

Csoknyai István: – Nagyon küzdelmes, jó mérkőzést játszottunk, amiben talán nekünk volt több szerencsénk. Az első tizenöt percben nagyon ránk ijesztett az ellenfél, de a szünetben rendezni tudtuk a sorokat, és a második félidőt végig uralva a mi javunkra tudtuk fordítani a mérkőzést. Fontos két pontot szereztünk egy nagyon jó csapat ellen.

Topic Petar: – Gratulálok a Gyöngyösnek, mert az első tizenöt percben uralták a mérkőzést. A félidőre összeszedtük magunkat, aztán a szünetben megbeszéltük, mit kell változtatni, és ezt meg is tudtuk valósítani, így tudtuk megnyerni a meccset.