Két gyöngyösi fordulót rendeztek a hétvégén az országos kiemelt gyerekbajnokságban. Az U12-esek mezőnyében a Városi Sport- és Rendezvénycsarnok adott otthont szombaton a Gyöngyösi Kézilabda Klub, az Éles Kézilabda Iskola, az FTC és a PLER küzdelmeinek, míg az U14-esek vasárnap a Kálváriaparti Tornacsarnokban játszottak a PLER, az Éles és a Veszprém ellen.

Miután a Köves Péter irányította U12-esek szombaton egy győzelemmel, egy vereséggel és egy döntetlennel, jó eredménnyel zárták a napot, vasárnap a Pápa János edzette U14-eseken volt a sor, hogy bizonyítsanak. A csapatból sajnos többen is betegség miatt hiányoztak, de így is nagyon jól szerepelt a gyöngyösi együttes. A nap első mérkőzését az Éles Kézilabda Iskola ellen játszotta csapatunk, amely szoros, kiélezett mérkőzésen végül egy góllal alulmaradt. Ezután következett a Veszprém Megye Sportjáért Alapítvány csapata elleni találkozó, ahol a mieinknek a győzelmet is sikerült megszerezniük, és 29-26 arányban legyőzték riválisukat. A legnehezebb találkozó maradt a végére, utoljára azzal a PLER-rel néztek szembe a mieink, amely egész nap százszázalékos teljesítményt nyújtott. Sajnos ellenünk sem romlott le a fővárosiak mutatója, akik 31-26-os sikert könyvelhettek el. Ennek ellenére elégedettek lehetünk a hétvégével, különösen a körülmények ismeretében – mondja Pápa János, a csapat edzője.

‒ Egyik szemem sír, a másik nevet, a sok beteg játékost nélkülözve elégedettek lehetünk az eredményekkel. Calici vírus söpört végig a társaságon, a héten volt olyan, hogy mindössze nyolcan voltunk edzésen. Ehhez képest a teljesítményünk jónak tekinthető. Ez már a sokadik forduló, amikor saját magunk ellensége vagyunk, ugyanis a játékosaimon rendre azt érzem, hogy nem hisznek eléggé önmagukban. A következő időszak fő feladata így az önmagunkba vetett hitt erősítése lesz, hogy a kiélezett szituációkból mi jöjjünk ki győztesen. Összességében azt mondhatom, hogy a korábbi fordulókhoz képest elégedettebb vagyok a mostani teljesítménnyel.

A Kálváriaparti Tornacsarnokban népes nézősereg előtt tehették a fiatalok, így elmondhatjuk, hogy jó hangulatú, eredményes hétvégén vagyunk túl. Elégedetten nyilatkozott a Gyöngyösi Kézilabda Klub utánpótlás-igazgatója, Gúnya Péter is:

‒ Örülök, hogy megrendezhettük ezt a fordulót, és bízom benne, hogy a jövőben is rendezhetünk még kiemelt bajnoki fordulót Gyöngyösön. Elégedettek lehetünk a csapatok teljesítményével is, mindkét gárda helytállt, és a folytatásra nézve fontos pontokat szerzett. Külön örülök annak, hogy sokan voltak kíváncsiak csapataink játékára, így ez a hétvége is hozzájárult a kézilabda népszerűsítéséhez Gyöngyösön, és biztos vagyok benne, hogy a fiatalok fejlődése szempontjából is hasznos volt.

U14 2013-2014

Pápa János és tanítványai. Fotó: Magyari Máté

Utánpótláscsapataink közül a serdülőkre vár a legközelebbi feladat, Nigrinyi Tibor alakulata csütörtökön hazai pályán fogadja majd a Balmazújváros gárdáját, amelynek szeretnének visszavágni az idegenben elszenvedett vereségért, serdülőink ugyanis huszonhat győztes mérkőzés mellett csak a Balmazújvárossal szemben maradtak alul a bajnokságban, így lesz miért törleszteni, ráadásul a két pontra is nagy szükség lesz a bajnokság következő szakaszában.

Erima Gyermekbajnokság U14, eredmények:
GYKK – Éles Kézilabda Iskola SE 26-27
GYKK – Diákok Egészségéért Veszprém Megye Kézilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány
GYKK – PLER Budapest 26-31