Bejutottunk a Ligakupa döntőjébe
| Kategória: Híreink

A visszavágón kétgólos vereséget szenvedett ugyan, összesítésben azonban magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott a Ligakupa döntőjébe a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely a Csurgóval csap össze a fináléban.

Monori, 34-21-es győzelmünknek köszönhetően hiába várhattuk tizenhárom gólos előnnyel a találkozót, már az elején igyekeztünk egyértelművé tenni, hogy nem kívánunk sáfárkodni a gólokkal, és hazai pályán is győzelemmel akarjuk kiharcolni a döntőbe kerülést. Ennek megfelelően erősen kezdtünk, és Urbán Egon hetesgólja után az első öt percben még három találatot jegyeztünk, miközben a kapunkat védő Buzogány Barna háta mögött egyszer sem rezdült meg a háló (4-0). A következő öt perc azonban egyértelműen a vendégeké volt, akiknek a 10. perc végére nem csak egyenlíteniük sikerült, de fordítani is tudtak (4-5). A 15. percben már hárommal vezettek a vecsésiek, mi pedig közel tízperces gólcsendet törtünk meg István Péter találatával (5-7). A különbség még a 20. percben is megvolt a csapatok között a vendégek javára, amikor István Péter harmadik góljával 8-10-re módosítottuk az állást. Kránitz védéseinek köszönhetően innen újra meglépett a Vecsés, és a 23. perc derekán már 13-8 arányban vezettek, amikor Ubornyáknak sikerült szépítenie. Hiába szerzett labdát és lőtt vele gólt irányítónk a 29. percben, az egyenlítéstől távol maradtunk a félidő végéig, sőt a vendégek visszaállították az ötgólos különbséget, és 11-16-os állásnál kezdődött a szünet.


A második játékrészre sikerült rendezni a sorainkat, és a Buzogányt váltó Tóth Mihály védéseinek is köszönhetően nem egészen hat perc leforgása alatt egyenlítettünk (16-16). Fordítanunk nem sikerült, de meglépni sem engedtünk az ellenfelünket, amely a 45. percben 20-18-ra vezetett. Maradt a kiegyenlített játék, és bár közelebb férkőznünk nem tudtunk ellenfelünkhöz, a különbséget tartani tudtuk, és 10 perccel a vége előtt is csak kétgólos hátrányban voltunk (21-23), három perccel a vége előtt pedig Vilovszki találatával mínusz egyre zárkóztunk (25-26). Az utolsó percek különösebb izgalmat nem hoztak – ami az egész találkozóra igaz volt –, így végül kétgólos vereséget szenvedtünk ugyan (26-28), de magabiztos, 60-49-es összesített győzelemmel jutottunk a döntőbe, ahol a visszavágón az Egert 32-30 arányban legyőző Csurgó lesz az ellenfelünk.

Férfi kézilabda Ligakupa, elődöntő, 2. mérkőzés
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Vecsési SE 26-28 (11-16)
Továbbjutott: HE-DO B. Braun Gyöngyös 60-49-es összesítéssel.