Bejutottunk a Liga Kupa döntőjébe
| Kategória: Híreink

Visszavágott az első mérkőzésen elszenvedett vereségért a farkasfalka a NEKÁ-nak a Liga Kupa elődöntőjében, így összesítésben kétgólos győzelemmel bejutott a döntőbe.

A Liga Kupa elődöntője második mérkőzésének négy gólos hátránnyal indult neki a farkasfalka. Ezúttal jobban kezdtek a vendégek, öt perc után 3-1-re vezettek. Az első büntetőnket nem sikerült értékesíteni, de Varsandán duplájával zárkóztunk. A rendezetlen védelmünkön többször is átrohantak a gyorslábú akadémisták, negyedóra elteltével kétgólos hátrányban voltunk. (8-10) Nagy Benedek jól szállt be a mérkőzésbe, hétméterest is hárított. A vendégek hibáiból élve a 20. percben egyenlíteni tudtunk, majd Ubornyák góljával 13-12-re nálunk volt az előny. A már-már szokásosnak mondható egészpályás Vilovszki-találattal gyorsan kettőre növeltük a különbséget. Gráf utolsó másodperces góljával 17-14-es vezetéssel vártuk a második félidőt.

A folytatásban nem nekünk jött ki jobban a lépés, 18-18-nál ismét új találkozó kezdődött. A következő percekben egy 5-1-es szériát produkálva 23-19-re hizlaltuk előnyünket. Támadásban Ubornyák és Varsandán vették a hátukra a csapatot, előbbi hét, utóbbi hat gólt jegyzett a félidő közepéig. Az utolsó tíz percnek ötgólos előnnyel néztünk neki. Fiataljaink is maximálisan kivették részüket a találkozón, Gyánti a kapuban kapott szerepet, Jaros a végjátékban kétszer is betalált, így öt perccel a lefújás előtt 33-26-ra vezettünk. Grátiszként Merkovszki lehúzta a rolót, hetest, kipattanót, átlövést hárított. Visszavágva az idegenben elszenvedett vereségért, hazai pályán 34-28-as győzelmet aratva, 56-54-es összesítéssel bejutottunk a Liga Kupa döntőjébe.

Férfi kézilabda Liga Kupa, elődöntő, 2. mérkőzés
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Nemzeti Kézilabda Akadémia 34-28 (17-14)
Gyöngyös, 500 néző
Játékvezetők: Bíró Ádám, Kiss Olivér

HE-DO B.Braun Gyöngyös: Nagy, Merkovszki, Gyánti, (kapusok) Vasic 1, Nkousa, Ubornyák 8, Jaros 2, Mátyás, Varsandán 7, Hegedűs 4, Gábori 3, Vilovski 3, Gerdán, Szucsik, Papp 2, Gráf 4. Edző: Kiss Dániel.

NEKA: Palasics, Aleksza, (kapusok) Temesvári 6, Mikita 2, Jajic, Krakovszki Zs. 3, Papp 4, Sisa 6, Krakovszki B., Simotics 1, Stranigg 4, Kecskés 1, Kiss, Dely 1, Fekete, Bendicsek. Edző: Sótonyi Laszló.

Hétméteresek: 2/4, ill. 1/4
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Továbbjutott: HE DO B. Braun Gyöngyös 56-54-es összesítéssel.

Értékelések:

Képgaléria: