B. Braun Gyöngyös U23 – Heves SE 28-19
| Kategória: Híreink

Első hazai mérkőzésén magabiztos győzelmet aratott a B. Braun Gyöngyös U23-as csapata a férfi kézilabda NB II. Északi csoportjának második fordulós mérkőzésén. A mieink a Heves SE ellen mutatkoztak be első alkalommal a hazai közönségnek, akik ingyenesen látogathattak ki a találkozóra. A mieink a mérkőzés legelejétől fölényben voltak a pályán, és apróbb hullámvölgyeket leszámítva végig magabiztosan játszottak, és végül nagyarányú győzelmet arattak.

Heves 1

Férfi kézilabda NB II., Észak, 2. forduló

B. Braun Gyöngyös U23 – Heves SE
Városi Sport- és Rendezvénycsarnok, 200 néző
V.: Nyitrai Sz., Panyi L.

B. Braun Gyöngyös U23: Istanovszki, Holló M. – Munkácsi 2, Koncz A. 5, Tóth Á., Rasch 1 (1), Székely 5, Zsákovits 1, Erdei, Temesvári, Csuka 5, Divéki 4, Tóth G., Volker 1, Nagy B. 3, Koller 1.
Vezetőedző: Doros Ákos

Heves SE: Rutka P. – Bagdi A. 1, Bagdi Sz. 1, Terenyei Ádám 1, Terenyei Ákos 1, Staczina, Fibec, Luzsi, Nagy Zs. 1, Lakatos 7 (3), Kása Zs. 2, Csikós, Borbély 5, Bokros, Sőregi.
Vezetőedző: Holló László

Kiállítások: 2, ill. 8 perc

Büntetőből: 1/1 ill. 4/3.

Értékelés:

Doros Ákos: – Összeállt a védekezésünk, a játéknak ebben az elemében sokkal jobb teljesítményt mutattunk, mint első mérkőzünkön. Magabiztos győzelmet szereztüónk, elégedett vagyok a játékosok teljesítményével.


Hevesi támadással indult a találkozó, de a mieink gyors labdaszerzésének köszönhetően az első találatnak a mieink örülhettek, akik már a találkozó elején világossá tették, hogy ők a mérkőzés esélyesei. A gyöngyösi fiatalok egy-két lövését eleinte ugyan tudta védeni Rutka, a vendégek kapusa, tíz perc elteltével azonban így is négygólos volt a mieink előnye, ami a félidő derekára tovább hízott. A 14. percben emberlőnybe kerültünk, amit gyórs gólokkal használtunk ki, így negyedórával a mérkőzés kezdete után 11-3-at mutatott az eredményjelző. A félidő második felében juniorjaink visszavettek a tempóból, a Heves pedig közelebb zárkózott, így tíz perccel a játékrész vége előtt már csak öt gól volt a különbség (12-7). Öt perccel a félidő vége előtt, 14-9-es állásnál Doros Ákos időt kért, ami egy kicsit felrázta a csapatot, így a hajrá nekünk sikerült jobban, és 17-9-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok. A félidő végén az eddig sérüléssel bajlódó Koller Tamás is pályára lépett.

Heves 2

Mi kezdtük a második félidőt, és rögtön három góllal sikerült növelnünk az előnyünket. Koller védekezésben továbbra is pályán volt, azonban a játékvezetők egyik megmozdulását szabálytalannak látták, és kétperces büntetéssel súlytották. Ekkor a hevesiek is megszerezték első találataikat a játékrészben, de a mieink sem maradtak adósok a gólokkal, így a 39. percre már tízgólos volt a különbség (21-11). A tízgólos vezetést sikerült megőrizni a félidő derekáig, sőt 15 perc játék után 23-12-őt mutatott az eredményjelző. Huszonnegyedik gólunkat az Nb I-es csapatban is maghatározó Koller Tamás szerezte, aki kézsérülése után a héten állt edzésbe. A hevesiek percei következtek, hiába kerültünk emberelőnybe, nem tudtuk gólra váltani, a vendégek pedig 24-16-ra zárkóztak. Kilenc perccel a félidő vége előtt vissza tudtuk állítani tízgólos előnyünket, amit tovább növeltünk. Hat perc volt hátra, 27-16-os hazai vezetésnél a vendégek edzője, Holló László kért időt. A mester utasításainak hatására kilenc gólra csökkent a különbség, és így is maradt. 28-19-es, magabiztos győzelmet arattunk, négypontos és százszázalékos junior csapatunk az NB II-es mezőnyben.