Nagyot küzdött a B. Braun Gyöngyös csapata, amely a férfi kézilabda NB I. 7. fordulójában a Grundfos Tatabánya KC együttesénél sorozatban negyedik győzelmének megszerzéséért lépett pályára. Tavaly sikerült idegenben legyőzni a Tatabányát, és sokáig idén is tudtuk tartani a lépést, azonban a hajrában a hazaiak a maguk javára döntötték el a találkozót.

1004 tatab bbgy40

Fotó: Magyari Máté

Férfi kézilabda NB I., 7. forduló
Grundfos Tatabánya KC – B. Braun Gyöngyös
2014. 10. 04. Földi Imre Sportcsarnok
V.: Horváth P., Marton B.

Grundfos Tatabánya: Paul, Boros – Pásztor Á. 2, Diaz 1, Vaskó, Juhász Á. 3, Bodó 7, Harsányi 5 (4), Nagy Sz., Katzirz, Törő 4, Peric 1, Dénes, Bartók, Nagy Á., Mazák 2.

Vezetőedző: Vladan Matic

B. Braun Gyöngyös: Hudák, Tamási – Sándor Á., Frey 2 (2), Iváncsik Á., Czina, Bakos Gy. 2, Varsandán M., Tóth Á., Hajdu 5, Nagy B., Debreczeni 4, Marczinkó 3, Szalafai 3, Simon B. 1.

Vezetőedző: Gulyás István

Büntetőből: 5/4, ill. 4/2

Kiállítások: 6 ill. 8 perc.

Értékelés:

Gulyás István: – A védekezésünkkel ma nem volt komoly gond, támadásban voltunk nagyon gyengék. A Tatabányától azt kaptuk, amit vártunk, de sok ziccert kihagytunk, sok volt a technikai hiba, amit nem bírtunk el. Húsz góllal nem lehet mérkőzést nyerni, legalábbis nagyon nehéz.


1-5. perc: A hazaiak kezdték a meccset, a védekező csapatunkban Szalafai, Marczinkó, Czina, Debreczeni, Varsandán és Frey kapott helyet. A kapuban Hudák Henrik, aki sajnos az első támadásból gólt kap (1-0). Támadásban Hajdu Gábor a pályán, aki gyorsan megszerezte első gólunkat (1-1). Bodótól jött a válasz, Frey lövése pedig mellé szállt. Újra Bodó eredményes, 3-1 oda. Ismét Hajdu, második góljával 3-2 az állás. Gyorsan potyognak a gólok, Mazák, majd Debreczeni is betalál (4-3). Labdát szerzünk, Szalafai pedig egyenlít (4-4). Hudák védéséről indult a következő támadásunk, a kipattanót Debreczeni vitte végig és lőtte be. Először vezetünk (4-5).

6-10. perc: Egy lerohanás végén Törő vezeti rá a labdát ziccerben, de Hudák bravúrral véd. Szalafai egy szélről szerzett találattal kétgólosra növeli az előnyünket (4-6). Törő góljával 5-6. Marczinkó szép átlövésgólt szerez, majd Hudák véd (5-7). Egymás után két támadásból sem tudunk eredményesek lenni, így a hazaiak kihaszáljhatják a lehetőséget (6-7).

11-15. perc: Diaz a pályán. A tatabányaiak egyenlítő gólját Törő szerzi (7-7). Hajdu révén visszaszerezzük a vezetést (7-8). Sokáig támad a Tatabánya, de Hudák jól védi a kapunkat. Vladan Matic időt kért.

16-20. perc: Kivédekezzük a házigazdák támadását, de gólt nem lövünk, az eladott labdával azonban Peric indul és szerez gólt (8-8). Most Gulyás István kért időt. Simon Bence gólt lő, a Tatabánya pedig kapust cserélt. Paul Teodor helyét Boros veszi át. Az állás 9-9. Törő góljával megint ott az előny (10-9). Egyenlítünk. Bakos a gólszerő (10-10).

1004 tatab bbgy15

Fotó: Magyari Máté

21-25. perc: Megint hazai gól, ezzel ott az előny, az egyenlítés pedig ezúttal nem sikerül, Marczinkó lövését Boros védi. Sándor Ákos büntetőt harcol ki, de Frey nem tudja belőni, Boros véd. A mi oldalunkon Tamási váltotta Hudákot, és most szépen véd, jöhetünk az egyenlítésért. Sajnos nem jön össze, jöhetnek a hazaiak. Bakos labdát csen, és végig is tudja vinni, majd belövi (11-11). Pásztor Ákos góljával 12-11-re módosul az állás. Katzirz is a pályán a házigazdáknál, mi pedig nem tudunk gólt szerezni.

26-30. perc: Egy indítás végén Szalafai kerül ziccerbe, de Boros védi a lövését, és Varsandán sem tudja értékesíteni a kippatanót. Harsányi is pályára lépett, és egy góllal mutatkozik be (13-11). Kivédekezzük, a lerohanás végén pedig Szalafai kerül helyzetbe, aki ezúttal nem hibázza el (13-12). Diaz lövését Tamási védi, így ez marad a félidő végeredménye.

31-35. perc: Mi kezdjük a második félidőt, Frey az irányítónk és Debreczeni a beállónk. A gólszerző pedig Marczinkó, átlövésből egyenlít (13-13). Hosszú támadás végén sem tudják begyötörni a házigazdák Tamási kapujába a labdát. Nem tudunk gólt szerezni, így jöhet a Tatabánya, Diaz pedig kiharcol egy büntetőt, amit Harsányi lő be (14-13). Hajdut két percre kiküldték a játékvezetők. Marczinkó emberhátrányból is eredményes (14-14).

36-40. perc: Harsányi újabb büntetőt lőhet, ezúttal Hudáknak varrja be (15-14). A bírók passzív jelzésénél Frey enged el talpról egy távoli lövést, ami nem sokkal megy mellé. Mazák a túloldalon betalál (16-14). Egymás után kétszer is eladjuk a labdát, de sem Pásztor, sem Diaz nem tudja bevenni Tamási kapuját. Hajdu azonban gólt lő, és ezzel ismét csak egy van közte (16-15). Dénes János két percre kiáll, emberelőnybe kerülünk.

1004 tatab bbgy08

Fotó: Magyari Máté

41-45. perc: Debreczeni Dávid góljával ismét egyenlítünk (16-16). Diaz lövését Tamási hárítja, majd Iváncsikot indítja, aki azonban a felső lécre lövi a ziccert. Marad a 16-16. Harsányi megint odaállhat Tamásival szemben a hetesvonalra, de ezúttal a gyöngyösi kapus kerül ki győztesen a csatából. A túloldalon sajnos kimarad a helyzetünk, újra jöhetnek a házigazdák, de csak egy időkérés után. Bodó nagy gólt akaszt a jobbfelsőbe (17-16). Bodó újabb gólja után 18-16 az állás. Tatabányai labdaszerzés után Törő lő gólt indulásból (19-16). Gulyás István időt kért.

46-50. perc: Bakos lőhet büntetőt, de nem sikerül eltennie a labdát Paul Teodor lába mellett. Bodó góljával már négygólos a hazaiak előnye, de Hajdu gyorsan lefarag belőle egyet (20-17).  Kivédekezett támadás után mi jöhetünk, de a szélre tartó átadás nem jó Szalafainak, elveszítjük a labdát. A következő támadásból azonban visszaszerezzük, és Debreczeni révén megint csak kettő van közte (20-18).

51-55. perc: Tamási remekül véd, neki köszönhetően kerül ismét helyzetbe Debreczeni, ám ezúttal a gól nem jön össze. Újabb büntetőt harcolnak ki a hazaiak. Harsányi lővésébe Tamási beleér, de védeni nem tudja (21-18). Tamási véd ismét! Hét perccel a vége előtt háromgólos hátrányban támadhatunk. Gulyás István időt kért. Hajdu kerül helyzetbe, de belül védekeznek vele szemben, így büntetővel jöhetünk. Frey nem hiábzik, 21-19 az állás, még bárni lehet. Persze nem lesz könnyű, főleg úgy, hogy Pásztor gólja után Paul Teodor védi Frey talpról elengedett lövését (22-19).

56-60. perc: Czina kétperces büntetés kap, Harsányi pedig büntetőt értékesít (23-19). Varsandán ziccerbe kerül, de Harsányi szabálytalan vele szemben. Két perc és hetes. Frey lövi be (23-20). Időkérés a hazai oldalon. Két perc és negyven másodperc van hátra. Juhász Ádám nagy gólt lő, ráadásul Sándor Ákost két percre kiküldik a játékvezetők (24-20). Labdát szerzünk, Szalafai lőhet a szélről, de Paul Teodor véd. Kevesebb, mint 2 perc a hátralévő idő. Juhász még lő egyet, 25-20 a vége.