B. Braun Gyöngyös – PLER Budapest 37-21
| Kategória: Híreink

Sima győzelmet aratott a PLER Budapest gárdája ellen a B. Braun Gyöngyös csapata a férfi kézilabda NB I. alsóházi rájátszásának harmadik fordulós mérkőzésén. A Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban játszó gyöngyösiek már az első félidőben tízgólos különbséget alakítottak ki, amit a második játékrészben tovább tudtunk növelni. A magabiztos győzelem jó főpróbája volt a jövő keddi, Mezőkövesd elleni Magyar Kupa-mérkőzésnek, amelyen egy hasonló arányú győzelemmel a négyes döntő résztvevőjének tudhatnánk magunkat. 

0314 pler 1

Férfi kézilabda NB I., rájátszás 7-12., 3. forduló

B. Braun Gyöngyös – PLER Budapest

2015. 03. 14., Gyöngyös

V.: Kékes Cs., Kékes P.

B. Braun Gyöngyös: Tamási, Hudák – Sándor Á. 2, Frey, Iváncsik Á. 5 (2), Czina, Bakos Gy. 5, Varsandán M. 4, Tóth Á. 1, Hajdu G. 2, Nagy B. 6, Debreczeni 5, Marczinkó 4, Szalafai 1, Koller 2, Simon.
Vezetőedző: Gulyás István

PLER Budapest: Babasafari, Kránitz Z. – Bak, Kemény 6, Gyene 1 (1), Leimeter 5 (1), Kocsi A., Tóth P., Laurencz Sz., Stranigg, Rádai, Auth 2, Bohács, Sinkovits B. 2, Mikita 3, Kucher 1.
Vezetőedző: Hutvágner István

Kiállítások: 10 perc, ill 6 perc.

Büntetőből: 4/3, ill 4/2.

Értékelés:

Gulyás István: – Az első félidő alapjában határozta meg a mérkőzés kimenetelét. Kiváló kapusteljesítménnyel, szigorú, agresszív védekezéssel léptünk fel. Az első perctől felszabadultan tudtunk játszani, ami nekem személy szerint is fontos. Remélem, jövő hét kedden is ezt az utat tudjuk követni.


Bár a vendégek kezdték a találkozót, a gólgyártást mi indítottuk el a harmadik percben, amikor Iváncsik és Debreczeni is betalált, kétgólos előnyt dolgozva ki. Egészen a nyolcadik perc végéig nem változott az eredmény, akkor azonban Marczinkó és Bakos is gólt lőtt, Hutvágner István pedig időt kért a tizedik perc elején 4-0-ás állásnál. A játék képén az időkérés sem sokat változtatott, Sándor Ákos kiállítása után egyszer ugyan eredményesek tudtak lenni a fővárosiak, de a 13. percig három góllal válaszoltunk, így 7-1-es állást muatott az eredményjelző mire kiegészültünk. A vendégek továbbra sem találták a labda útját a kapunkba, amihez Tamási remek védései is hozzájárultak. Kapusunk az első negyed óra alatt kilencszer mentett. A gólterméseben ekkor Bakos György járt az élen, aki 15 perc alatt három találatig jutott, az eredményjelző pedig 10-2-es állást mutatott. A huszadik perc elején Marczinkó is megszerezte harmadik gólját, ezzel 11-3-ra módosítva az állást. Röviddel később kialakult a tízgólos előny, a hazai közönség pedig rászámolthatott az ellenfélre (13-3). A játékrész utolsó perceiben kettős emberhátrányba kerültünk, és a budapestiek is följebb tudtak zárkózni, így Gulyás István négy perccel a félidő vége előtt, 15-7-es állásnál időt kért. A következő percekben a fővárosiak lőtték a gólokat, és két perccel a játékrész vége előtt már csak hát gól volt az előnyünk (16-9). Tamási azonban továbbra is remekül védett, Iváncsik Ádám pedig büntetőből talált a kapuba (17-9). Ez lett az első félidő végeredménye.

0314 pler 3

Jól kezdtük a második félidőt, Debreczeni és Koller is betalált, 19-9-re módosítva az állást, és így visszaállítva a tízgólos különbséget. A vendégek ezúttal nem maradtak adósak a válasszal, és a 33. perc elejére 19-11-re módosították az állást. A második félidő első perceiben Debreczeni Dávid volt a legeredményesebb játékosunk, aki háromszor is betalált, így sikerült visszaállítanunk a tízgólos különbséget, majd 24-13-nál tizeneggyel is vezettünk. Továbbra is Tamási volt a csapat húzóembere, aki egyik a védést mutatta be a másik után, a gólgyártásba pedig a második félidőben pályára lépő Nagy Bnece is becsatlakozott. A különbség nem változott a csapatok között, a 47. percben 27-17-re vezettünk. Tizenkét perccel a meccs vége előtt már a közönségnek játszottak a fiúk, Marczinkó Máté és Iváncsik Ádám összehozott egy kínait, amivel 29-18-ra módosítottuk az eredményt. A folytatásban még tovább növeltük előnyünket, Hajdu Gábor gólja után 31-18 volt az állás, majd ismét Hajdu jött egy indítás végén (32-18). A találkozó hátra lévő percei komolyabb események nélkül zajlottak, csak a pontos eredmény volt kérdés a lefújás pillanatáig. Végül erre is választ kaptunk, 37-21-es győzelmet arattunk, amit jövő kedden a Mezőkövesd ellen kellene megismételni, és akkor a Magyar Kupa négyes döntőjében tudhatnánk magunkat. A szrukolók a meccs legjobbjának Tamási Zsoltot választották.

0314 pler 2

A találkozó előtt Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub nemrég megválasztott elnöke mutatkozott be a szurkolóknak, és számolt be a tisztújításról, valamint ismertette az új elnökség összetételét. Nagy Attila azt kérte a szurkolóktól, hogy továbbra is töretlen lelkesedéssel támogassák a csapatot, hiszen – mint fogalmazott – egykori játékosként tudja, mennyit jelent a pályán lévőknek a drukkerek hangja. A klub és a csapat jövőjét firtató kérdésekre az elnök úgy válaszolt: továbbra is az első hat hely valamelyikének megszerzését tekintik a B. Braun Gyöngyös céljának, és ettől a jövőben sem terveznek eltérni. Nagy Attila beszámolt arról is: zajlik a jövő évi költségvetés tervezése, és jó esélyei vannak egy munkacsarnok kialakításának, amely elsősorban az utánpótlást szolgálná. A mintegy 200-250 millió forintos beruházáshoz az önerőt a gyöngyösi önkormányzat biztosítaná, a fennmaradó részt pedig TAO-s pályázatok útján kívánják előteremteni.