B. Braun Gyöngyös – Ceglédi KKSE 34-23
| Kategória: Híreink

Öröm volt gyöngyösi szurkolónak lenni szombaton, amikor a B. Braun Gyöngyös csapata a férfi kézilabda NB I. 6. fordulójában magabiztosan legyőzte a Ceglédi KKSE csapatát, ezzel megszerezte harmadik győzelmét és hatodik pontját az élvonalbeli bajnokságban. Jók voltak az előjelek, a sérültek állapota fokozatosan javult, így Gulyás István vezetőedző zavartalanul készülhetett a csapattal, aminek meg is lett az eredménye. Fantasztikus hangulatú mérkőzésen, nagy arányú gyöngyösi győzelem született. Jöhet a Tatabánya elleni rangadó.

0928 bbgy cegled 1

Fotó: Magyari Máté

Férfi kézilabda NB I., 6. forduló

B. Braun Gyöngyös – Ceglédi KKSE 34-23 (15-10)

2014. 09. 27.

Városi Sport- és Rendezvénycsarnok, 600 néző

V.: Bán T., Szloska K.

B. Braun Gyöngyös: Hudák, Tamási – Sándor Á. 5, Frey 7 (7), Iváncsik Á. 2, Czina, Bakos Gy. 2, Varsandán M. 8, Tóth Á. 1, Hajdu, Nagy B., Debreczeni 3, Marczinkó 3, Simon 2, Koncz, Szalafai 1.

Vezetőedző: Gulyás István

Ceglédi KKSE: Mojsilov, Bősz, Bartucz – Országh Á. 1, Tóth N. 1, Lászlai, Hódi 1, Hegedűs 2, Sipeki, Nikolicza 1, Lepsényi 2, Takács 8, Perisic 1, Antal 1, Pocsai 2 (1), Bíró 2.

Vezetőedző: Kökény István

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Büntetőből: 9/7 ill. 2/1.

Értékelés:

Gulyás István: – Az elején egy kicsit hektikusnak tűnt a játékunk, de szándékos volt, nem szerettünk volna abba a hibába esni, mint az Orosháza ellen, így három-négy passzos támadásokat vezettünk, amibe elég sok hiba csúszott. Ez eltartott a 14-15. percig, akkor sikerült egy-két indításgólt szereznünk, és a védekezésünk is stabilabbá vált, és onnan már azt gondolom nem forgott veszélyben a győzelmünk. Igyekeztünk a közönségünket is kiszolgálni, szebbnél szebb gólokat lőttünk.


A gyöngyösi drukkerek szurkolói sálakkal a nyakukban nézhették a mérkőzést, a szurkolói klub és a klub egyik támogatója, az Autószöv Kft. jóvoltából a bérletesek egy-egy sálat vehettek át a bejáratnál.

cegled 2

Mi kezdtük a találkozót, azonban az első két támadásunk eredménytelen volt, Bakos majd Marczinkó lövését is védte a vendégek kapusa, Bartucz. Az első gólt a harmadik percben szerezték a vendégek, majd Sándor Ákos egyenlített (1-1). Takács Bence szerezhette volna vissza a vezetést a vendégeknek, de büntetőjét Hudák hárította. Egy perccel később mi jutottunk hétmétereshez, de Bakos is kihagyta, maradt az 1-1. Sándor Ákos hanar megszerezte a vezetést a mieinknek (2-1). Sándor Ákos volt a gólfelelősünk, a harmadikat is ő szerezte, a 9. percben 3-3-at mutatott az eredményjelző. Amott Takács Bence volt a legeredményesebb a mérkőzés ezen szakaszában, második góljával 4-3 volt oda, de a sérüléséből felépült Marczinkó újra egyenlített (4-4). A félidő derekáig felváltva potyogtak a gólok, ekkor azonban két Vardsandán-találattal sikerült kétgólos előnyt kidolgoznunk, és a 15. percben 7-5-öt mutatott az eredményjelző.

0928 bbgy cegled 2

Fotó: Magyari Máté

Sándor Ákos kiállításával emberhátrányba kerültünk, de nem engedtük közelebb a ceglédieket, a két perc letelte után 8-6 volt az állás. Szépített, és egy gólra felzárkózott a vendégcsapat, majd Gulyás István, a mieink vezetőedzője időt kért. Ezt követően Debreczeni, Varsandán, majd Szalafai is betalált, 7 perccel a félidő vége előtt 11-8-ra vezettünk. Ekkor a vendégek trénere, Kökény István élt időkérési lehetőségével. Az időkérés után is mi szereztünk gólt, Debreczeni növelte négygólosra a különbséget (12-8). A mezőny legeredményesebb játékosa, Varsandán Milán ötödik góljával 13-8 volt az állás, amihez Hudák Henrik bravúrjaira is szükség volt a kapuban. Czinát állították ki a játékvezetők, így ismét emberhátrányba kerültünk, amit egész jól megúsztunk, a két perc leteltével még megvolt az ötgólos előnyünk (14-9). Az utolsó percben egy indítás végén Szalafai harcolt ki büntetőt, amit Frey értékesített (15-9). Országh még lőtt egyet, 15-10 után jön a második félidő.

Lepsényi révén a vendégek góllal kezdték a második félidőt, de a befutó Bakos révén büntetőt harcoltunk ki, amit Frey be is lőtt. Hudák nagy védéseket mutatott be a kapuban, ennek volt köszönhető, hogy a vendégek nem tudtak közelebb férkőzni. Újabb Frey-büntetővel 17-13 volt az állás a 35. perc végén. Perisic húzta vissza a mezénél fogva gólhelyzetben Sándor Ákost a hatoson, a büntetőt ismét Frey lőtte be (18-13). Két perc is járt a szabálytalanságért. 

0928 bbgy cegled 3

Fotó: Magyari Máté

Bakos György gólra váltotta az emberelőnyt, ezzel már hat gól volt az előnyünk, az addigi legnagyobb különbséggel vezettünk (19-13). Frey büntetőből, majd Marczinkó átlövésből növelte az előnyünket, a 40. perc végén 21-14-et mutatott az eredményjelző. Egy szerencsétlen mozdulat után sportszerű jelenet: a vérző orrú Hegedűst Czina és Sándor Ákos segítette le a pályáról. Szépen blokkoltunk, majd a megszerezett labdával Varsandán indult és passzolt Simonnak, aki első gólját lőtte. Marczinkó gólja után 23-14 volt az állás, a hazai drukkerek már készültek a számolásra. Egyelőre nem jött össze a dolog, Varsandán indulás után a felső lécet találta telibe, majd Takács Bence, később pedig Tóth Norbert is betalált (23-16). Marczinkót állították ki a játékvezetők. Simon Bence emberhátrányból is gólt szerzett (24-16). Tóth Ádám labdaszerzése után Varsandán indult és lőtt gólt, ezzel megint kilenc volt közte (25-16). Egy ceglédi találat után az akkor már nyolc gólnál járó Varsandán szerezte 26. találatunkat (26-17). Tamási állt be Pocsai hetesére. Védenie nem sikerült, de maradt a kapuban, majd Frey a hatodik büntetőjét is belőtte (27-18). Tíz perccel a mérkőzés vége előtt szurkolóink vágya teljesült, Iváncsik Ádám gólja után részámolhattak ellenfelünkre (29-19). A 22. percben Sándor Ákos révén megszületett a 30. találatunk is (30-19). Debreczeni góljával 31-19, örömtáncot járnak a hazai drukkerek, öröm most gyöngyösi kézilabda-szurkolónak lenni, fantasztikus a hangulat. Frey nem tud hibázni: hetedik büntetőjét is belőtte, ezzel 33-20-ra módosítva az állást három perccel a vége előtt. Emberelőnybe kerültünk. Sok esemény nem történt a végéig, a hazai drukkerek ünneplése mellett 34-23-as állásnál fújták le a meccset a játékvezetők. Egy hét múlva Tatabányára utazik a B. Braun Gyöngyös.