B. Braun Gyöngyös – PLER Budapest 29-28
| Kategória: Híreink

Győzelemmel búcsúzott közönségétől az év utolsó hazai meccsén a B. Braun Gyöngyös csapata. A férfi kézilabda NB I. 15. fordulójában a PLER Budapest gárdáját győzték le a fiúk 29-28-ra. Csakúgy tehát, mint idegenben, most is egy góllal bizonyultunk jobbnak a fővárosi együttesnél.

Arra a szeptemberi találkozóra sokáig emlékezni fogunk, Atsushi Mekaru az utolsó másodpercben lőtt góljával sikerült nyernünk egy szoros meccs végén. Az idei utolsó hazai találkozónk előtt mindenki abban bízott, hogy ezúttal nem kell hasonló izgalmakat átélniük a szurkolóknak, és magabiztos győzelemmel búcsúzhatunk az esztendőre. A mérkőzés előtt megvolt az ünnepi hangulat, a B. Braun játékosai szaloncukrot dobáltak a közönségnek, így köszönve meg az egész éves biztatást. A magabiztos győzelem azonban nem jött össze, a meccs végig szoros volt, de ami a legfontosabb: csapatunk végig vezetve, egy góllal többet lőtt a vendégeknél.

BBraun Pler28

Előbb szaloncukrot, majd gólokat szórtak játékosaink. Fotó: Magyari Máté

Pedig örömmeccsnek indult a találkozó, a B. Braun Gyöngyös gyorsan elhúzott 3-0-ára, a fővárosiak pedig hat percig nem tudtak gólt lőni. 6-2-re, majd 7-3-ra is vezettek a mieink, akik ennél nagyobb előnyt később már nem tudtak kidolgozni. A PLER ugyanis rendre felzárkózott, és bár a vezetést egyetlen egyszer sem tudta átvenni, sokszor alaposan ráijesztett a hazai publikumra. A húszadik percben 9-8-as állásnál Gulyás István időt is kért, aminek köszönhetően sikerült rendezni a sorokat, és hamar újra hárommal vezettünk (12-9). A félidő végére azonban ismét felzárkózott a Budapest, és 14-13-as állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

BBraun Pler159

Az ötgólos Szalafai volt a B. Braun Gyöngyös legeredményesebb játékosa. Fotó: Magyari Máté

A második játékrész fővárosi egyenlítéssel kezdődött, de köszönhetően a Hudákot váltó Tamási Zsoltnak, a PLER nem tudta átvenni a vezetést. Egyenlíteniük azonban többször is sikerült, a második félidőben szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a mieink nem tudtak nagyobb előnyt kidolgozni. A játékrészben egyébként a visszaálló Hudáknak is sok emlékezetes pillanata volt, büntetőt és ziccert is fogott, ráadásul fontos pillanatokban, így az utolsó két percnek kétgólos előnnyel vághattunk neki. Ez persze nem volt életbiztosítás, így Gulyás István újabb időkérés során próbálta ismertetni a végjáték stratégiáját. A PLER védekezésben kijött félpályára, amivel sikerült is zavart keltenie sorainkban, így egy gólra zárkózott, a mieinknek pedig nagyjából fél percet kellett kijátszaniuk, hogy megnyerjék a meccset. Az izgalom a tetőfokára hágott, de játékosaink nem hibáztak, megőrizték az egygólos előnyt, és megnyerték a meccset.

BBraun Pler207

Hudák fontos pillanatokban mutatott be bravúrokat. Fotó: Magyari Máté

Szurkolóinknak tehát nem kellett csalódniuk, és bár nem örömkézilabdával búcsúzott tőlük csapatuk, azért a győzelem meglett, ezzel pedig fontos két ponthoz jutottunk. A szurkolók a mérkőzés legjobbjának a négy gólig jutó Hajdu Gábort választották.

Értékelés:
Gulyás István: – Megszereztük a két pontot, és ez a legfontosabb, de nem ilyen játékkal szerettünk volna búcsúzni szurkolóinktól. Könnyelműen, flegmán, sokszor nagyképűen játszottunk, és sokat hibáztunk támadásban, a kimaradt helyzetek pedig elbizonytalanították a játékosokat. Nem erre készültünk, de a győzelem mindent felülír, köszönjük szurkolóinknak az egész éves biztatást.


B. Braun Gyöngyös – PLER Budapest 29-28 (14-13)

Városi Sport- és Rendezvénycsarnok, 800 néző

V.: Hargitai G., Markó G.
B. Braun Gyöngyös: Hudák, Tamási – Bakos D. 3, Sándor Á. 2, Frey 5, Iváncsik Á. 2 (1), Sándor R., Varsandán 2, Szöllősi, Hajdu 4, Debreczeni 2, Szalafai 5, Koller 3, Mekaru 1.
Edző: Gulyás István.
PLER Budapest: Szabó – Vancsics 2, Bakos Gy. 3, Németh 3, Seyed 2, Varga, Rév Kránitz, Leimeter 1, Nagy B. 2, Auth 2 (2), Marczinkó 5, Jakub 4, Matej 4.
Edző: Hutvágner István.
Kiállítások: 8., ill. 8 perc.
Hétméteresből: 2/1 ill., 3/2.