Fontos győzelmet aratott a B. Braun Gyöngyös a férfi kézilabda NB I. 7. fordulójában. Hajdu Gáborék a félidei háromgólos hátrányt ledolgozva hárommal nyertek az Orosháza ellen.

A találkozót bizakodva várta Gulyás István legénysége. A vezetőedző már a meccs előtt kiemelte, hogy Buday Dániel hatástalanítása kulcskérdés lesz, a Szegedről Orosházára igazolt kiválóság az első félidőben hét gólig jutott, és nagy szerepe volt abban, hogy a vendégek a házigazdák fölé tudtak kerekedni. A mérkőzést jól kezdtük, gyorsan elléptünk hárommal, a félidő derekára azonban az Orosháza felzárkózott, és 8-8-nál már egyenlő volt az állás. Az első félidő 26. percéig, 11-11-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a játékrész hajrája azonban az Orosházának sikerült jobban, amely Buday Dániel vezérletével a szünetre háromgólos előnyt dolgozott ki, így 11-14-nél vonulhattak pihenőre a csapatok.

bbraun oroshaza 135

Mekaru Atsushi gólerős játékával segítette a csapatot. Fotó: Magyari Máté

A második játékrész elején felgyorsultak az események, és az addig megszokottnál jóval gyorsabban potyogtak a gólok mindkét oldalon. Nyolc percre volt szükségünk az egyenlítéshez, 18-18-nál Mekaru góljával fel tudtunk zárkózni, és folytatódhatott a kiélezett csata, amelyben egyik csapat sem tudott egygólos előnynél nagyobbat kidolgozni. A játékrész második felében azonban az Orosháza játékán érezhető volt a sérülés miatt kiállt Buday hiánya, a mieink helyzetkihasználása pedig fokozatosan javult, így Varsandán kínai figurából szerzett gólját követően a 23. percre sikerült kétgólosra növelni a fórunkat (25-23). A vezetést már nem engedtük ki a kezünkből, és Liszkai, valamint a második félidőben jó negyedórát kapó Holló Márk jó védéseinek, Mekaru Atsushi, Varsandán Milán és Hajdu Gábor gólerős játénak, Frey Tamás magabiztos büntető-értékesítésének, illetve Koller Tamás és Debreczeni Dávid határozott védekezésének is köszönhetően egy újabb kiélezett mérkőzésen sikerült fontos győzelmet aratnunk. Egy hét múlva Szegeden lépünk majd pályára, aztán újabb hazai mérkőzés következik a Vác ellen. Reméljük, szurkolóink akkor is ilyen remek hangulatot teremtenek majd, hiszen a mostani meccsen nagyon sokat tettek azért, hogy megfordíthassuk a találkozót. A szurkolók a mérkőzés legjobbjának Liszkai Szilvesztert választották.

bbraun oroshaza 162

Holló Márk remekül helyettesítette Liszkait. Fotó: Magyari Máté

Értékelések:
Gulyás István: – Igazi nézőcsalogató mérkőzés volt ez a mai, bár ahogy hallottam, a félidőben a szurkolóinknak kedvét szegte a mínusz három. Mi erre számítottunk, a játékosaimtól is azt kértem, hogy legyenek türelmesek, hiszen tudtuk, hogy ellenfelünk hat-hét emberrel játssza végig az egész mérkőzést, amit nem lehet tartani hatvan percen keresztül. Így a mi akaratunk, ha úgy tetszik, taktikánk érvényesült, elfáradtak a mérkőzés végére, mi pedig tudtuk stabilizálni a védekezésünket, Liszkai is fogott három-négy nagyon fontos labdát, és egy nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg.

Vladan Jordovic: – Először is gratulálok a győzelemhez a hazai csapatnak, ami egy jó csapat és jó edző vezeti. A saját játékosaimnak a harcos játékhoz gratulálok, ők mindent megtettek a győzelemért, de sajnos nem sikerült. Előre kell tekintenünk, és a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk.


Férfi kézilabda NB I., 7. forduló
B. Braun Gyöngyös – Orosházi FKSE Linamar 28-25 (11-14)
Városi Sport- és Rendezvénycsarnok, Gyöngyös, 700 néző
V.: Natkai N., Szalvay Z.
B. Braun Gyöngyös: Liszkai, Holló M., Tamási – Sándor Á., Frey 6 (5), Iváncsik, Sándor R., Oláh, Varsandán M. 6, Hajdu 6, Szöllősi, Debreczeni 1, Szalafai 3, Koller, Mekaru 6.
Orosházi FKSE Linamar: Herjeczki, Ivanisevic – Buday 9, Raffai 1, Benák, Berta, Cifra, Morva, Milovic 7, Varsandán Á., Maric, Barda, Mazic 2, Benmiloud 3, Knezevic 1, Németh 2.
Kiállítások: 8 ill. 14 perc
Hétméteresből: 5/5 ill. 1/0.