A vártnál talán valamivel nehezebben, de a B. Braun Gyöngyös megszerezte a kötelező győzelmet az év első bajnokiján a Provident Junior Válogatott ellen. A begyűjtött két ponttal pedig a bajnokság kezdetén megfogalmazott célkitűzést is sikerült elérni: immár matematikailag is biztos csapatunk hatodik helye az alapszakaszban.

Mindig a kötelező győzelem a legnehezebb – közhely, de nagyon is igaz a B. Braun Gyöngyös és a Provident Junior Válogatott meccseire. Tavaly év végén egy ötmeccses, intenzív bajnoki szakasz végén egyetlen góllal sikerült nyernünk Balatonbogláron, és bár 2014 első bajnokiján ilyen izgalmakat nem kellett átélniük a szurkolóknak, a csapatot láttuk már jobban is játszani. A mieink a félidőben három góllal vezettek (16-13), a második játékrészben pedig nyolcgólosra is tudták hizlalni az előnyünket, a végére mégis maradt a háromgólos különbség (29-26).

– Borzasztó nehéz meccs volt, képtelenek voltunk felpörögni – kezdte az értékelést Gulyás István vezetőedző, aki csak a győzelemnek tudott örülni. – Az egyetlen pozitívum, hogy megnyertük a meccset, és nem sérült meg senki. Pihentetni is tudtuk egy-két kulcsjátékosunkat, így például Frey Tamást, akire a Csurgó elleni szombati meccsen lesz majd igazán szükségünk. Bízom benne, hogy rossz főpróba után egy jó előadást láthatnak majd a szurkolóink, akiket most nem sikerült úgy kiszolgálnunk, ahogy szerettük volna. Ezt nagyon sajnálom.

bbraun junior1

Fontos két pontot szereztek Debreczeni Dávidék. Fotó: Magyari Máté

Győzelmével a B. Braun Gyöngyös immár biztosan teljesíti célkitűzéseit, hiszen a megszerezett két ponttal matematikailag is biztos csapatunk helye a felsőházi rájátszásban. Pillanatnyilag 25 ponttal az ötödik helyen állunk, amit egy szombati, Csurgó elleni győzelemmel be is biztosíthatunk. Az biztos, hogy a játékosok mindent megtesznek majd a sikerért, válogatott balszélsőnk, Varsandán Milán például két üveg whiskey-t is feltett a győzelemre. Folytatás tehát szombaton, amikor a B. Braun Gyöngyös a Csurgót látja vendégül. A bajnoki programban közben változás történt, a Pick Szeged elleni, február 15-i mérkőzésünk időpontja 16 órára módosult. A találkozót a SportKlub élőben közvetíti majd.

B. Braun Gyöngyös – Provident Junior Válogatott 29-26 (16-13)
Városi Sport- és Rendezvénycsarnok
B. Braun Gyöngyös: Hudák, Tamási, Holló – Bakos 4, Sándor Á. 1, Frey, Iváncsik Á. 3, Varsandán 5, Szöllősi, Hajdu 4, Debreczeni 2, Szalafai 4, Koller 4, Mekaru 2.
Vezetőedző: Gulyás István
Hétméteresből: 4/3, ill. 1/1.
Kiállítások: 10 ill. 8 perc.

A B. Braun Gyöngyös bajnoki programja:
2014. 02. 01. B. Braun Gyöngyös – Csurgói KK
2014. 02. 08. Orosháza Linamar – B. Braun Gyöngyös
2014. 02. 15. B. Braun Gyöngyös – Pick Szeged
2014. 02. 21. Váci KSE – B. Braun Gyöngyös
2014. 03. 01. B. Braun Gyöngyös – Grundfos Tatabánya
2014. 03. 08. ETO-SZESE Győr – B. Braun Gyöngyös