A hatodik helyen fejezte be a férfi kézilabda NB I. 2013/2014-es bajnoki idényét a B. Braun Gyöngyös csapata, miután az ötödik helyért zajló párharc második mérkőzésén is vereséget szenvedett a Grundfos Tatabányától. A mieink azzal a reménnyel léptek pályára a tízgólos idegenbeli vereség után, hogy győzelmükkel egyenlítenek a két sikerig tartó párharcban. Azonban hiába épültek fel a sérültek és volt teljes a keretünk, nem sikerült megszorongatni a vendégeket, akik végig vezettek a találkozón, és háromgólos félidei vezetésük után végül 27-21-re nyerték meg a találkozót, ezzel pedig kiharcolták az ötödik helyet a bajnokságban. A mieinknek sincs azonban okuk csüggedni, hiszen a bajnokság kezdete előtt megfogalmazott célok a hatodik hely megszerzéséről szóltak, ezt pedig sikerült elérnünk.

05 10 tatab 1

Fotó: Magyari Máté

Férfi kézilabda NB I. – 5. helyért

B. Braun Gyöngyös – Grundfos Tatabánya

2014. 05. 10. 18:00, Városi Sport- és Rendezvénycsarnok, 500 néző

Játékvezetők: Tomecskó-Hunyadi Tamás, Unyatinszki Tamás

B. Braun Gyöngyös: Hudák, Tamási – Bakos , Sándor Á. 4, Frey 4 (2), Iváncsik Á. 1, Varsandán 5, Szöllősi, Hajdu 1, Debreczeni 1, Szalafai 3, Koller 1, Atsushi 1.

Vezetőedző: Gulyás István

Grundfos Tatabánya: Szente, Paul Teodor – Pásztor Á. 4, Diaz 2, Juhász Á. 1, Kiss Á., Bodó 7, Harsányi 2, Krivokapic 4, Kanyó 3, Mazák M., Dénes J., Törő 2, Djukic, Katzirz 2.

Vezetőedző: Debre Viktor

Kiállítások: 6, ill 8 perc.

Piros lap: 0 ill. 1.

Hétméteresből: 2/1, ill. 0/0.

Értékelés:

Gulyás István: – Nagyon bosszús vagyok, mert egy akaratgyenge, a tudását alulmúló csapatot láthattunk a pályán. Ez nem a mi társaságunk, egyetlen egy ember nem volt ma, aki egy kicsit motiválta volna a többieket, lelket lehelt volna beléjük. Bármilyen problémája van is valakinek, az nem mentesíti az alól, hogy midnent megtegyen a csapat sikeréért.


A mérkőzés díjátadóval kezdődött, a Gyöngyösi Kézilabda Szurkolói Klub az év góljáért járó elismerést adta át Sándor Ákosnak és Varsandán Milánnak. A szurkolók a Balatonfüred elleni időntúli hétméteresből szerzett Sándor-gólt látták a legszebbnek, ami akkor 31-31-es döntetlent eredményezett az idegenbeli találkozón. A másik gólt Varsandán Milán éppen a Tatabánya ellen szerezte, akkor az indításból szerzett találattal egy góllal nyertünk 26-25-re hazai környezetben.

Hajdu góljával kezdődött a találkozó, majd Törő pillanatokon belül válaszolt. 2-2-ig együtt haladtak a csapatok, de a hetedik percre a vendégek kétgólos előnyt dolgoztak ki (2-4). Dénes János kiállításával emberelőnybe kerültünk, és az előnyt Frey gyorsan gólra is váltotta (3-4). Harsányi góljával visszaállt a kétgólos vendégelőny, majd ugyanő szerezte a Tatabánya hatodik találatát (3-6). Gulyás István ekkor úgy érezte, időt kell kérnie, és ez segített is a csapatnak, Sándor Ákos szépített (4-6). Hudák védésének köszönhetően Varsandán került ziccerbe, és be is lőtte, ezzel egyetlen gólra zárkóztatva a mieinket (5-6). Bodó gólt szerzett, majd újabb Hudák-védések következtek, és Varsandán valamint Szalafai góljaival egyenlítettünk (7-7). Újabb Bodó-gól után a kapuban Tamási váltotta Hudákot, Sándor Ákos pedig ismét egyenléített (8-8). Így ért véget a találkozó első negyede. Bodót megint nem tudtuk megtartani, de Varsandán is betalált, sőt Frey Tamás is gólt szerzett, így továbbra sem szakadt el tőlünk a Tatabánya, és 17 perc után 9-10-es állást mutatott az eredményjelző. Katzirz kiállításával emberlőnybe kerültünk, de Krivokapic harmadik góljával megint kettő volt oda (9-11). Debre Viktor, a vendégek vezetőedzője kért időt, de a vendégtámadást sikerült kivédekeznünk, a tíz perccel az első félidő vége előtt pályára lépő Atsushi góljával pedig megint feljöttünk egy gólra (10-11). Ekkor egymás után Juhász és Kanyó is megszerezte első találatát, ezzel már háromgólos volt a vendégelőny (10-13). Dénes János megmozdulását pirossal jutalmazták a bírók, így ő végleg kiszállt, és két percig emberelőnyben játszhattunk. Sérülés szerezncsére nem történt, Frey pedig büntetőt lőhetett, így ismét csak kettő volt közte (11-13). Pásztor Ákos góljával visszaállt a háromgólos vendégelőny, amit Katzirz hizlalt négygólsra (11-15). Ez volt az addigi legnagyobb különbség. Hudák visszaállt a kapunkba, majd Varsandán megszerezte a 12. gólunkat, de Kanyó szinte rögtön válszolt (12-16). Sándor Ákos két góljával feljöttünk 14-16-ra, Koller kiállításával azonban emberhátrányba kerültünk, először a mérkőzésen. Pásztor Ákos ki is használta a helyzetet, és 14-17-re módosította az állást. Ez volt a félidő végeredménye.

0510 tatab 2

Fotó: Magyari Máté

Bodó Richárd góljával indult a második félidő, amelyben a minknek így már négygólos hátrányt kellett volna ledolgozniuk (14-18). Labdát szereztünk, de Sándor Ákos lövése az indítás végén a kapufán csattant. A következő indítást azonban Varsandán értékesítette (15-18). Kanyó gólja után ismét négy volt a különbség a második félidő ötödik percének végén, de Katzirz ekkor még egyet közé tett, így kialakítva az addigi legnagyobb, ötgólos különbséget (15-20). Gulyás István időkérése után folytatódott a játék, de gólt sajnos nem sikerült szereznünk. Pásztor Ákos két indításgóljával húsz perccel a meccs vége előtt már hét góllal vezetett a Tatabánya (15-22), amikor Gulyás István harmadszor is időt kért. Elveszítettük a labdát, de az indítást sikerült megakadályoznunk, majd egy újabb sikertelen gyöngyösi támadás után Tamási védte Krivokapic lövését. A 43. perc végén még mindig 15-22 volt az állás. A mieink minden igyekezetük ellenére sem tudtak közel kerülni a tatabányaiakhoz, akik Bodó góljával már nyolccal vezettek (15-23). A második félidő első 15 percében mindössze egy gólt sikerült szereznünk. Diaz első gólját lövi, amivel már kilencgólos a vendégelőny (15-24). Szalafai és Juhász kiállítása után két percig öt az öt ellen játszottak a csapatok. Tamási Zsolt hatalmas védésének köszönhetően nem volt meg a közte tíz, de Bodó újabb gólja után számolhatott a mieinkre a maroknyi vendégdrukker (15-25), majd Frey góljával 16-25-re módosult az állás. Kaztirz kiállítása miatt emberlőnyben voltunk, de Debreczenit is kiküldték a játélkvezetők, így ismét öt az öt ellen a csapatok. Koller átlövésből, majd Iváncsik indításból szerzett gólt, egy kicsit közelebb zárkóztunk (18-26). Ekkor Debreczeni idnult, de Szente védett. Öt perccel a vége előtt nyolcgólos hátrányt kellene ledolgozunk, ehelyett Diaz szerzett gólt indításból (18-27). Debreczeni Dávid gólja az ötödik gyöngyösi találat a második félidőben, az állás 19-27. Frey még egyet hozzátett, 20-27 volt az állás, ezen Szalafai módosított, 21-27 a vége, hatodikak vagyunk.