B. Braun Gyöngyös – Pick Szeged 27-35
| Kategória: Híreink

Végig vezetve nyert a Pick Szeged a B. Braun Gyöngyös ellen a férfi kézilabda NB I. 19. fordulójában. Csapatunk a mérkőzés nagy részében két-három gólon tartotta a vendég szegedieket, a végére azonban a Pick nyolcgólos előnyt tudott kiharcolni, és magabiztos győzelmet aratott Gyöngyösön.

bbgy szeged 1

Fotó: Magyari Máté

Nagy érdeklődés kísérte a sztárjátékosokkal felálló Pick Szeged elleni fellépésünket, háromnegyed órával a találkozó előtt már több százan voltak a csarnokban, és nézték a melegítő csapatokat. Az utánpótlás mérkőzéseken sima szegedi győzelem született, és ha győzelmet nem is, a tisztes helytállást elvárták a felnőtt csapattól szurkolóink és a vezetők is. Nem voltunk azonban százszázalékosak, Szalafai bár bemelegített, és a vállsérülése is javuló tendenciát mutat, Gulyás István vezetőedző nem kockáztatott, így válogatott jobbszélsőnk a padról nézte végig a találkozót, a helyén pedig Szöllősi Ádám kellett, hogy helytálljon. Hudák Henriket előző nap edzésen egy labda fejen találta, aminek következtében bevérzett a szeme, az orvosok pedig néhány nap pihenőt írtak elő számára, így kapusunk sem tudott a csapat rendelkezésére állni.

Mi kezdtük a mérkőzést, és ha nem is az első támadásból, de Frey Tamás révén az első találatnak is a gyöngyösi szurkolók örülhettek. Nem tudtuk azonban megőrizni az előnyt, a Szeged a hetedik percben már hárommal vezetett (2-5). Hiába fogott Tamási ziccert, a nyolcadik percben már négy volt a különbség (2-6), Gulyás István úgy látta jónak, ha él első időkérési lehetőségével. Sikerült felpörgetni a csapatot, és a tizenkettedik percben egy labdaszerzés után Varsandán Milán révén visszajöttünk mínusz kettőre (6-8). Kapusaink több védést is bemutattak, a tizenötödik percben Holló Balázs hárított ziccert. Hiába azonban a feljavult támadójáték és Mekaru huszonkettedik percben lőtt bombája, a félidő előtt két perccel kialakult a legnagyobb különbség (13-18). Bakos gólja volt az utolsó a félidőben, így 14-18-as állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

bbgy szeged 2

Fotó: Magyari Máté

A második játékrész Tamási védésével indult, majd Koller kilenc méterről lőtt góljával folytatódott, és öt perccel a kezdő sípszó után újra csak két gól volt a szegediek előnye (18-20). A vendégeknek azonban két perc is elég volt ahhoz, hogy visszaállítsák ötgólos előnyüket, és a harminchetedik percben 23-18-ra vezettek. A negyvenharmadik percben 21-25-öt mutatott az eredményjelző, amikor Gulyás István másodszor is időt kért, és Tamási védése után Hajdu révén háromra zárkóztunk (22-25). Mindez a negyvenedik percben történt, a következő percekben azonban nem ment a gólszerzés, ziccereket hibáztunk, és sok labdát eladtunk, amelyekből a Szeged könnyű találatokat szerzett. A negyvenhetedik perben 29-23-ra vezettek a vendégek, és hiába kért hét perccel a vége előtt ismét időt Gulyás István, közelebb zárkóznunk már nem sikerült, és végül 35-27-es vereséget szenvedtünk. A gyöngyösi szurkolók a mérkőzés legjobbjának az öt gólt szerző Varsandán Milánt választották.
A vereség ellenére jó hangulatú mérkőzést játszottunk, amelynek nagy részében szorosan tartottunk a szerdán még EHF-kupa mérkőzésen játszó Pick Szegedet. A következő találkozót jövőhét pénteken játsszunk, amikor a Vác vendégeként lépünk majd pályára.

bbgy szeged 3

Fotó: Magyari Máté

Férfi kézilabda NB I., 19. forduló
B. Braun Gyöngyös – Pick Szeged 27-35 (14-18)
Városi Sport- és Rendezvénycsarnok, 1000 néző
V.: Andorka Miklós, Hucker Róbert
B. Braun Gyöngyös: Tamási, Holló – Bakos 2, Sándor Á. 2, Frey 7 (4), Iváncsik Á. 1, Varsandán 5, Szöllősi, Hajdu 5, Debreczeni 1, Koller 3, Mekaru 1.
Vezetőedző: Gulyás István.
Pick Szeged: Tatai, Mikler, Tóth – Mindegia 3, Vadkerti, Kallman 3, Hegedűs, Larholm 7 (3), Gidai, Prce 4, Zubai 1, Ilyés 3, Balogh, Lasica 5, Vranjes 4, Ancsin 5.
Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresből: 4/4, ill. 4/3.
Értékelés:
Gulyás István: – A meccs elején eldöntöttük, hogy rizikót vállalunk, de sajnos ez nem jött be, mert hiányzott a kapusteljesítmény, így taktikát kellett váltanunk. Kicsit előrébb jöttünk, de így megnyílt a terület a beálló számára. A második félidő elején sikerült megtalálnunk azt a csapatot, amellyel partiban lehetünk, de sajnos abba is bele kellett cserélnem, hogy levegőt adjak néhány játékosnak. Sajnos a folytatásban nem tudtunk megújulni, ezért alakult ki a viszonylag nagy gólkülönbség, amihez a félidő második felében kihagyott ziccerek is hozzájárultak.