Magabiztos játékkal, végig vezetve győzte le a tavalyi ötödik helyezett Sport-36 Komlót a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata a K&H férfi kézilabda liga 2018/2019-es szezonjának nyitómérkőzésén a Dr. Fejes András Sportcsarnokban. Jobban nem is indulhatott volna a bajnokság!

01 komlo 11

Nem kellett sokat várni a találkozó első góljára, Mirko Herceg rögtön az első támadásunkból megszerezte csapatunk számára a vezetést, ezt követően azonban óvatosabb tempóra váltottak a felek, és az első öt percben csak egy komlói találatot és egy újabb Herceg-gólt jegyezhettünk fel, amivel 2-1-re vezettünk. A következő öt percben Vilovszki és Krivokapics találataival gyarapítottuk góljaink számát, de a vendégek sem maradtak adósak a válasszal, így csak az egygólos különbséget tudtuk őrizni (4-3). Duris emberhátrányban növelte előnyünket (5-3), majd ismét betalált, Tóth Mihály pedig több nagy védést is bemutatott, így az első negyedóra végén már 7-4-re vezettünk. Markez négygólosra hizlalta a gyöngyösi vezetést, majd az ötödiket is közé tette (9-4). Húszpercnyi játék után 9-5-ös állást mutatott az eredményjelző, amikor Varsandán büntetőből megszerezte 10. gólunkat. Markez és István volt eredményes, a 25. perc végén kényelmes, négygólos vezetésnél támadhattunk, amikor Konkoly Csaba időt kért. Egy perccel a félidő vége előtt Sajin góljával tudtuk növelni előnyünket (15-9), Krivokapics pedig gondoskodott róla, hogy a hatgólos különbség a szünetre is megmaradjon, így 16-10-es állásnál fordultak a csapatok.

01 komlo 22

Vendégtalálattal indult a második játékrész, de Sajin gyorsan válaszolt (17-11), egy újabb Sajin-gól után pedig Markez találata már hétgólos vezetést ért a 35. perc végén (19-12). Varsandán Milán büntetőből volt eredményes kétszer egymás után, így a 40. percben már kilenccel vezettünk (21-12), s két percet emberelőnyben játszhattunk. Urbán Egon gólja után szurkolóink rászámolhattak a Komlóra (22-12), és a tízgólos különbséget őriznünk is sikerült, Urbán Egon embehátrányban szerzett góljával a 45. percben 25-15 volt az állás. Buzogány Barna állt be a kapuba, Urbán pedig a harmadik gólját is megszerezte (26-16). Konkoly Csaba időkérése állította meg a játékot, majd folytattuk a gólgyártást, Urbán Egon és Lubomir Duris volt eredményes, Buzogány Barna pedig zseniálisan védett, így hat perccel a vége előtt már 30-18-ra vezettünk. Sok kérdés nem maradt a végére, de a fiúk nem adtak alább a tempóból, Barna minden lövésbe beleért, Sajin eleresztett egy hatalmas bombát, két perccel a vége előtt már 12 gól volt az előnyünk, és az utánpótláskorú Forgács Dávid is bemutatkozhatott, s bár gólt szereznie nem sikerült, így is meghatározó pillanatokat élhetett át a pályán. Csodálatos hangulatban, fantasztikus győzelemmel indítottuk a bajnoki szezont.


HE-DO B. Braun Gyöngyös – Sport36-Komló 32-22 (16-10)

komlo 18083102

Dr. Fejes András Sportcsarnok, 800 néző

V.: Herczeg, Südi

GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Urbán 4, Németh T., Sipeki, Varsandán 6 (4), Ubornyák 3, Duris 3, Vilovszki 1, Gerdán, Krivokapics 3, Herceg 3, Markez 5, István P. 1, Sajin 3, Forgács D. Vezetőedző: Konkoly Csaba.

KOMLÓ: Selymes, Szabó M. Granics (kapusok) – Katzirz, Hoffmann 1, Manojlovity, Pál Á. 2, Kovács M. 3, Markovics 6 (2), Sunajko 2, Jerkovics 4, Wéber, Szkokán 1, Gebhardt 3, Grünfelder, Obradovics. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/2.

komlo 18083104

Értékelések:

Kilvinger Bálint: – A Gyöngyös teljes mértékben felülmúlt bennünket. Amit terveztünk, abból semmi sem valósult meg, és a különbséget sem érzem túlzónak. Ugyanakkor ez csak az első mérkőzés volt, hosszú még a bajnokság, reméljük, innen csak felfelé vezet út.

Katzirz Dávid: – Nagyon jól játszott a Gyöngyös, felülmúltak bennünket, amit nagyon rossz volt a pályán átélni. Olyan szituációkból kaptunk gólokat, amikre készültünk, meglepetés nem ért bennünket, ezért azt gondolom, a koncentráció hiánya volt, ami ezt a vereséget okozta.

Konkoly Csaba: – Nagyon kemény munkát végeztünk az elmúlt két hónapban, és azt éreztem a fiúkon, hogy hatalmas drukkal várják a szezon kezdetét. Ezt szerencsére a pályán is meg tudtuk őrizni, így a rutinos Komló ellen az első félidőben úgy tudtuk irányítani a mérkőzést, hogy abból végig építkezni tudtunk. Ekkora különbség talán nincs a két csapat között, de szerettük volna a maximumot nyújtani, és nagyon örülünk a győzelemnek.

Varsandán Milán: – A jó védekezésünknek köszönhetően annyira magabiztossá váltunk támadásban, hogy egyszerűen minden helyzetben feltaláltuk magunkat. Nagyon boldog vagyok, hogy újra Gyöngyösön játszhatok, és, hogy így sikerült kezdenünk a szezont.