A mindent eldöntő, utolsó fordulóra készül a B. Braun Gyöngyös csapata az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokságban. A mieink az egy ponttal mögöttük álló Ferencvárost fogadják szombaton, a belépés a mérkőzésre ingyenes lesz.

01 idokeres ok

A B. Braun Gyöngyös az elmúlt fordulókban mindent megtett azért, hogy a sorsát ne engedje ki a kezéből, és a pályán harcolhassa ki a bennmaradást a K&H férfi kézilabda ligában. Legutóbb Orosházán demonstrálták erejüket Konkoly Csaba tanítványai, akik tízgólos, magabiztos győzelem után, két ponttal a zsebükben térhettek haza. Csapatunk most a bennmaradást érő 11. helyen áll a tabellán, előnyünk azonban csak egy pont következő ellenfelünk, az FTC előtt, és a mögöttünk kétpontos lemaradásban lévő Vác is beérhet még bennünket, ők ráadásul pontegyenlőség esetén az egymás elleni jobb eredménnyel megelőznének bennünket a végelszámolásnál. Tehát minden az utolsó fordulóban dől el, amikor a Vác a már biztos kieső Orosházát fogadja, a mieink pedig a Fradi ellen lépnek pályára.

– Egyszerű a képlet: meg kell nyernünk az utolsó mérkőzésünket, és akkor minden egyértelművé tehetünk – egyszerűsíti le az esélylatolgatást Konkoly Csaba vezetőedző. – Jó formában van a csapatunk, az elmúlt mérkőzéseken többször sikerült bebizonyítanunk, hogy helyünk van a hazai kézilabda élmezőnyében, és arra készülünk, hogy ezt ismét demonstráljuk. Egyértelműen a győzelemre készülünk, hazai közönségünk előtt, a saját várunkat megvédve harcolhatjuk ki a bennmaradást.

Konkoly Csaba az utolsó fordulóban kénytelen lesz nélkülözni a kisebb térdsérüléssel bajlódó Sipeki Leventét, jó hír azonban, hogy Mikita Matej minden valószínűség szerint készen áll majd a játékra. Játékosaink mellett közönségünkre is szeretnénk építeni, akik a szezon utolsó bajnoki mérkőzését ingyenesen nézhetik majd meg a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

– Nagyon jólesett látni, hogy milyen sokan elkísértek bennünket Orosházára, biztos vagyok benne, hogy nekik is szerepük volt a győzelemben. Most is óriási szükség van a biztatásukra, reméljük, minél többen jönnek, és szurkolnak a fiúknak.

Mindenkire számítunk tehát, töltsük meg a csarnokot!

K&H férfi kézilabda liga, 26. forduló

B. Braun Gyöngyös – FTC

2018. május 5. szombat, 18:00
Dr. Fejes András Sportcsarnok
V.: Bócz L., Wiedemann V.