Nincs megállás a felkészülésben, a B. Braun Gyöngyös csapata kemény edzésmunkával készül a szeptember elején induló bajnoki szezonra. A menetrendben a héten egy felkészülési torna is szerepel.

Mindenki egészséges, így semmi akadálya nincs annak, hogy folytassuk azt a kemény edzésmunkát, amelyet július közepén megkezdtünk – mondja Gulyás István vezetőedző, majd hozzáteszi: a fizikai erősítés után egyre nagyobb szerepet kap a kézilabda, de súlyzózás és futás továbbra is szerepel a programban. A B. Braun kerete hétfőn, kedden és csütörtökön napi két edzéssel készül, szerdán azonban szabad délutánt kapnak a játékosok, aznap csak egyszer dolgoztatja meg őket a vezetőedző.

A héten egy komoly erőfelmérő is vár a fiúkra, akik Balmazújvárosban vesznek részt felkészülési tornán a most elkészült városi sportcsarnokban. A létesítmény-avatón az NB I/B-s házigazdák mellett pályára lép a romániai Torda és az NB I-es újonc Mezőkövesd együttese. Ez lesz az első alkalom, hogy csapatunk összemérheti erejét az élvonalba feljutott borsodiakkal, akik a bajnokság harmadik fordulójában lesznek a mieink ellenfelei. A torna első napján, pénteken a Torda ellen kezdenek a mieink, a helyosztókat szombaton délelőtt rendezik.