Egy újabb, végletekig kiélezett mérkőzésen van túl a B. Braun Gyöngyös csapata, amely egy ponttal tért haza Balatonfüredről. Csakúgy, mint a hazai találkozón, az idegenbeli meccsen is döntetlen született.

Együttesünk a pontszerzés reményében utazott a Balaton partjára, és az előjelek is kedvezőek voltak. Valamennyi sérültünk felépült, és Gulyás István vezetőedző rendelkezésére állt a végső elszámolás szempontjából kiemelten fontos találkozón. A meccs előtt Gulyás István azt mondta: csakúgy, mint Tatabányán, ezúttal is összejöhet a győzelem.

BfuredBbraungy184

Mekaru is kivgette a részét a sikerből. Fotó: Magyari Máté

Ennek megfelelően nagy iramban kezdtek a csapatok, tíz perc alatt tizenegy gól esett, és 5-6-os eredményt mutatott az eredményjelző. A szoros eredmény a folytatásban is megmaradt, egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyt kidolgozni sem az első, sem a második félidőben. A szünetben is döntetlen volt az eredmény, 15-15-ös állásnál fordultak a csapatok.

Tíz perccel a vége előtt egygólos hazai előnynél kezdték meg a hajrát a csapatok, és az utolsó percek is kiélezett izgalomban teltek. A végén egy góllal ment a hazai együttes, a mieinknek azonban sikerült belekapaszkodniuk az utolsó szalmaszálba, és Sándor Ákos időn túli szabaddobásból egyenlített, így a gyöngyösi találkozó után a füredi visszavágón is döntetlen született, ám ezúttal jóval több gól esett, 31-31-nél fújták le a játékvezetők a mérkőzést. Sajnos a pontszerzés áldozatot is követelt, Hajdu Gábor sérülést szenvedett, amelynek mértékét egyelőre még nem ismerhetjük.

Az utánpótlás találkozókon hazai győzelem született, bár mindkét csapatunk derekasan helytállt a házigazdákkal szemben.

Értékelés:
Gulyás István: – Nagyon szerencsés végjáték után sikerült pontot szereznünk, de addig mindent megtettek a játékosaink a győzelem érdekében, így alapvetően elégedettek lehetünk. Kicsit pontatlanok voltunk, sok kipattanót szerzett a Balatonfüred, de azt gondolom, igazságos döntetlen született.
Férfi kézilabda NB I., 13. forduló
Balatonfüredi KSE – B. Braun Gyöngyös 31-31 (15-15)