Balatonfüred – B. Braun Gyöngyös 29-25
| Kategória: Híreink

A tizedik perctől végig vezetve nyerte meg a hazai pályán játszó Balatonfüred a B. Braun Gyöngyös ellen a férfi kézilabda NB I. negyeddöntőjének harmadik mérkőzését, így készülhet a Veszprém elleni elődöntőre. A tizedik percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, akkor kezdtek meglépni a hazai pályán játszó fürediek, akik a 15. percre már néggyel is vezettek. Később sikerült kettőre is visszazárkózniuk a mieinknek, de a félidő végére visszaállította a négygólos előnyt a hazai gárda. A második játékrészben mindent megpróbáltak a mieink, de a feszült, rengeteg kiállítást és két piros lapot hozó mérkőzésen nem sikerült közelebb férfkőznünk a fürediekhez, így a négygólos hátrányt nem tudtuk ledolgozni, és a házigazdák 29-25-re megnyerték a harmadik, mindent eldöntő mérkőzést. A két nyert meccsig tartó párharc első találkozóját a Balaton-partiak nyerték 27-21-re, majd csapatunk hazai pályán egyenlített 28-26-os győzelmével. A győztes az MKB-MVM Veszprémmel találkozik az elődöntőben, az alulmaradó mieink pedig az ötödik helyért játszhatnak a Csurgó – Tatabánya párharc vesztesével. Cikkünk folyamatosan frissül.

0329 fured bbgy 4

Fotó: Magyari Máté


Férfi kézilabda NB I. negyeddöntő, 3. mérkőzés
2014. 03. 29. 18:00, Balaton Szabadidő- és Konferencia Központ

Balatonfüredi KSE – B. Braun Gyöngyös 29-25 (16-12)

V.: Dobrovits Csaba, Tájok Péter

A két győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Balatonfüred javára.

Balatonfüredi KSE: Székely, Komendánt – Nagy 1, Gerdán, Németh, Juhász K. 3, Bóka, Kis, Bánhidi 1, Pásztor I. 3, Kovács 2 (1), Tombor 6 (3), Faluvégi 1, Zdolik 6 (2), Grigoriev 6, Győri.

Vezetőedző: Sótonyi László

B. Braun Gyöngyös: Hudák, Holló, Tamási – Sándor Á. 1, Frey 8 (3), Iváncsik, Varsandán 6, Szöllősi 1, Hajdu 7, Debreczeni 2, Koller.

Vezetőedző: Gulyás István

Kiállítások: 16, ill. 12 perc.

Hétméteresből: 8/6, ill 5/3 perc.


A mérkőzés előtt: Szurkolóink most sem hagyták magára a csapatot, sokan eljöttek szorítani a fiúknak. A bemutatásnál a füredi drukkerek a hangosabbak, Debreczeni neve elhangzását kíséri nagy füttyszó, utalva a szerdai, gyöngyösi meccs egyik jelenetére, amikor Zdolikkal ütközött. Komoly sérülés nem lett az esetből, Zdolik ott van a házigazdák soraiban.

1-5. perc: Mi kezdjük a találkozót, Sándor Ákos irányít, Debreczeni a beálló, Koller és Hajdu a két átlövő, a széleken Varsandán és Szöllősi. Varsandán első labdaérintéséből büntetőt harcol ki, amit Frey lő Székely kapujába (0-1). Zdolik válaszol egy távoli lövéssel (1-1), majd egy eredménytelen támadás után Szöllősi állítja meg szabálytalanul az induló füredi játékost. Büntető következik, amit Zdolik lő be Tamásinak (2-1). Zdolikot két percre kiküldik a játékvezetők, emberelőnyben Varsandán kerül helyzetbe, de a védő kivarázsolja a labdát a kezéből. Ítélet nincs, jöhet a Füred. Labdát szerzünk, amit Hajdu lerohanás után lő a kapuba (2-2). Mondanunk sem kell, parázs a hangulat a füredi csarnokban.

6-10. perc: Sándor Ákos szabálytalankodik Grigorievvel szemben, kiküldik a játékvezetők. Grigoriev góllal törleszt (3-2). Varsandán lövését Székely védi, megint a házigazdák jöhetnek. Juhász Károly a beálló helyéről lő gólt, ezzel kettő oda (4-2). Most mindkét csapat teljes létszámban a pályán. Sándor Ákos kiszorított helyzetből próbálkozik, a gólhoz egy kis szerencse is kellett. Mindegy, ez is egyet ér (4-3). Jól védekezünk, Tamási pedig bravúrosan véd. Gól nincs, mi jöhetünk. Varsandán most sem tud túljárni Székely eszén, de gyorsan megszerezzük a labdát, így Debreczeni indulhat és egyenlíthet (4-4).

11-15. perc: Sándor Ákos talpról nagy bombát ereszt el, hatalmasat csattal a felső lécen. A kippatanó a füredieké, Nagy indul és szerez gólt (5-4). Sándor Ákos megint megpróbálkozik egy talpról elengedett lövéssel, de Székely kitornássza. Grigoriev a következő gól szerzője, egy csellel elküldi a védőket, majd Tamási kapujába ereszt egy bombát (6-4). Gulyás István időt kért. Hajdu tör be a falba, és szerez gólt, ezzel egyre csökken a különbség (6-5). Juhász Károly, majd egy labdaszerzés után Kovács György szerez gólt, ezzel már három a hazaiak előnye. Újabb eladott labda után Zdolik a hatos fölé berepülve kapja az indítást, és még mielőtt földet érne, belövi (9-5).

0329 fured bbgy 1

Fotó: Magyari Máté

16-20. perc: Székely most is sok lövésünket védi, most egy újabbat fog meg, jöhetnek a fürediek, de mellé lövik. Varsandán a következő gól szerzője (9-6). Grigoriev távolról ereszt el egy hatalmas lövést, nem tudjuk megfogni, így ismét négy gól a hazaiak előnye. Újabb Székely-védés után Tamási-bravúr következik, miénk a labda (10-6). Frey átadása magas Szöllősinek, a fürediek megszerzik a labdát, és megint támadnak. Hudák a kapunkban, nagyot véd, majd Szöllősi harcol ki büntetőt. Frey lövi be biztos kézzel (10-7).

21-25. perc: Grigoriev belemegy Kollerba, aki támadásban egy talpról elengedett lövéssel próbálkozik, de Székely kitolja az oldalvonalon kívülre. Marad nálunk a labda, Kollernak sóznak oda egy nagyot, Szöllősi lövése pedig kimarad. Indul a Füred, Nagy kerül ziccerbe, de lövése a kapufáról megy ki. Hajdu így újabb gólt szerezhet, és megint csak kettő van közte (10-8). Most Sótonyi László, a hazaiak mestere kér időt. Bánhidi Bence kerül helyzetbe a beálló helyén, és hat méterről nem hibázza el (11-8). Hajdu vállalja el talpról kilencről, de lövése mellészáll. Amott büntető következik, Hudák és Zdolik áll szembe egymással. A párharcot a füredi nyeri (12-8). Székely Márton megint véd, aztán labdát szerzünk. Hajdu vérzik, le kell jönnie kötözésre, Sándor Ákos jön be helyette. Frey nagy gólt akaszt a bal felsőbe (12-9).

26-30. perc: Grigoriev negyedik gólját szerzi, ismét négy van közte (13-9). Debreczeni állítja vissza a mínusz hármat (13-10). Tombor Csaba szélről talál helyet Hudák mellett (14-10). Szépítünk, 14-11. Labdát szerzünk, a lerohanás végén Hajdu kerül helyzetbe, de lövése kijön a kapufáról. Gyorsindítás, majd Juhász lő a kapuba (15-11). Székely Mártonnak nem tudunk gólt lőni, megint véd a füredi kapus, majd Grigoriev révén már 16-11-re vezetnek a hazaiak. Hajdu Gábor góljával 16-12-re módosul az állás, és más már nem történik, ez a félidő végeredménye.

31-35. perc: Kivédekezzük a második félidőt kezdő fürediek első támadását, majd Debreczeni szerez egy szép gólt, és csökkenti háromra a különbséget (16-13). Zdolik távoli bombáját nem tudjuk hárítani (17-13), majd Kis Ákos szabálytalanság miatt két percre ki kell, hogy álljon. Emberelőnyben Szöllősi kanyorodhat fel szélről, nagy helye van, nem is hibázza el (17-14). Megint Zdolik lőhet távolról (18-14), majd Bókának kell két percre leülni, mert Hajduval szemben szabálytalankodott. Zdolik reklamál, őt is kiküldik, bő fél percig hármas emberelőnyben játszhatunk. Varsandán gyorsan gólt lő szélről (18-15). Három emberrel szemben védekezünk, de sajnos a hatoson belül, így Kovács büntetőhöz készülődhet. Holló áll be a hetesre, de nem tudja védeni (19-15). Még egy percig kettős emberelőnyben vagyunk, de Szöllősi belemegy. Gulyás István reklamál, két perces büntetést kap, Szöllősi jön le a pályáról.

36-40. perc: Újabb büntetőhöz jutnak a hazaiak, a kispad és a szurkolók sem tartják jogosnak. Hudák ki is védi, aztán Sándor Ákos kerül helyzetbe, de kimarad a ziccer. Pásztor indulhat, amikor fél percig mi vagyunk emberhátrányban, és könyörtelenül belövi (20-15). Gulyás István időt kért. Kiegészülünk, Frey pedig büntetőt harcol ki. Ő maga lövi Komendántnak, gól, 20-16 az állás. Grigoriev lövése a blokkról száll fölé, sarokdobással jöhetnek a hazaiak, és Tobor lő gólt (21-16). Zdolik a harmadik kétpercesét is begyűjti, piros lappal végleg kiszáll a játékból. Frey lövése a blokkról Pásztor kezébe pattan, aki végigviszi, és be is lövi (22-17).

41-45. perc: Szépítünk, feljövünk öt gólra, a hazaiak pedig megint büntetőt dobhatnak. Tombor értékesíti, majd Hajdu lő gólt, és ismét Tombor – ezúttal akcióból (24-18). Frey negyedik büntetőjét lőheti, és az első hagyja ki (24-18). Labdát szerzünk, Szöllősi átlövésből próbálkozik, de eredménytelenül, a labda Pásztornál köt ki, aki indul, Holló pedig véd. Sajnos oldalt megy ki, így marad a Füredé a labda, blokkolunk, de a bírók szerint belül. Hetes jön. Megint. Bóka büntetőjét Holló védi. Varsandán kerül ziccerbe, de lövését Székely hárítja, a hatgólos különbség kezd állandósulni.

0329 fured bbgy 6

Fotó: Magyari Máté

46-50. perc: Debreczeni kap kétperces büntetést, senki sem igazán érti, miért. Kollert is kiküldik a játékvezetők, és újabb hetest lőhetnek a házigazdák. A hetediket. Tombor ezúttal nem hibázza el (25-18). Hajdu lő gólt, majd labdát szerzünk (25-19). Sándor Ákos lövését Székely az oldalvonalon kívülre küldi, majd Hajdu juttatja a labdát a kapuba (25-20). Sótonyi László időt kér. 12 perv van hátra, jöhetnek a hazaiak, Grigoriev pedig be is lövi (26-20).

51-55. perc: Megkezdődik az utolsó tíz perc, a Fürednél a labda. Sokáig, több mint egy percig támadnak, de eredménytelenül. Labdát szerzünk, amivel Varsandán indul, és lövi be (26-21). Holló remekül véd, így Varsandán újra helyzetben, de ezúttal Székely nyeri a párharcot. Megint kimarad a füredi helyzet, mi jövünk, és Frey lő gólt talpról, kilenc méterről (26-22). A gyöngyösi közönségtől zúg a harcoljatok, lehet még esély. Sótonyi László kért időt. Nyolc perc van hátra a mérkőzésből. Újabb hosszú füredi támadás, amelynek a végén Faluvégi mintha megunná, páros lábról felugrik, és nagy gólt lő Hollónak (27-22). Újabb két perces, Bánhidi Sándor Ákossal szemben szabálytalankodott. A büntetőt Koller lövi. Székely meg védi, marad a 27-22. Varsandán góljával 27-23 az állás. Megkezdődik az utolsó öt perc.

55-60. perc: Holló nagyot véd, Koller pedig szép labdát ad Debreczeninek, aki kihagyja. Koller és Kis akaszkodik össze, mindketten kiállítást kapnak, majd a reklamáló Sótonyi László egy sárgát. Faluvégi belemegy, megkapjuk a labdát. Hajdu lövése kijön Székelyről, de szabaddobással jöhetünk. Óriási a feszültség a pályán, talán Gulyás István időkérése lehűti a kedélyeket. Négy perc van hátra. Sándor Ákos lő, Székely véd, a Füred indul, de vissza tudunk rendeződni. Három perc van hátra. Koller Tamás a kispadon ülve kapja a harmadik sárga lapját, le kell ülnie a nézőtéren. Négyen-négyen a csapatok. Juhász Károly hétmétrerest harcol ki, Tobor lövi be Hollónak (28-23). Két és fél perc van vissza. Frey Tamás szélről eredményes (28-24). Hajdu: 28-25. Egy perc van hátra, az eredményjelző befagyott. Pásztor góljával 29-25, és ez a vége.