Hetes-sorozatunkban a HE-DO B.Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Hegedüs Márk.

„A koronavírusos megbetegedések magas száma miatt megfordult a fejemben, hogy újból tagja lehetek a magyar válogatottnak, s bár tudom, hogy normális körülmények között nem biztos, hogy a keret szűkebb tagja lehettem volna, megpróbálok élni a lehetőséggel, és tudásom legjavát nyújtani a spanyol és a horvát válogatott ellen a következő napokban az EHF Európa-kupában” – mondja Hegedüs Márk.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös beállója az elmúlt 10 napot csapatársaival együtt karanténban töltötte, mert a farkasoknál is felütötte fejét múlt héten a koronavírus.

„Szerdán negatív lett a tesztem, így az előírt hatósági karantén letelte után szombaton utazok Veszprémbe, hogy csatlakozzak a válogatotthoz. Ott még vár rám egy gyorsteszt, és ha az is rendben lesz, jöhetnek a labdás edzések, amik már nagyon hiányoznak. A kondimmal nem lesz gond, a Konkoly Csaba által összeállított tréninget minden nap elvégeztem a négy fal között, de a labdás mozgásokat és a futást a karantén miatt hanyagolnom kellett. Szerencsére sok edzést tartunk majd a válogatottnál, így jövő szerdára a spanyolok ellen már biztosan nem dadog majd a labda a kezemben. Nagy élmény lesz a két kézilabda nagyhatalom legjobbjai ellen játszani, legutóbb öt éve voltam válogatott még a Szeged színeiben. Várom már a megmérettetést, hiszen az elmúlt hetekben nem úgy jött ki a lépés a Gyöngyös számára, ahogy elterveztük: először az aktuális ellenfeleink dőltek ki sorban a vírus miatt, majd mi kerültünk sorra. Remélem a két válogatott mérkőzés akadályok nélkül zajlik majd le” – fogalmazott a gyöngyösi beálló.

A magyar válogatott a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokság selejtezőinek összecsapásai alatt a három további biztos Eb-résztvevő, azaz a társ-házigazda Szlovákia válogatottja, valamint az Eb-címvédő spanyol és az Eb-ezüstérmes horvát válogatott ellen lép pályára az EHF Európa-kupa mérkőzésein.