B. Braun Gyöngyös – ETO-SZESE 25-24
| Kategória: Híreink

Szoros végjáték után a B. Braun Gyöngyös csapata egygólos győzelmet aratott az ETO-SZESE gárdája ellen a férfi kézilabda NB I. 11. fordulójában. A mieink végig vezettek a találkozón, de az utolsó percekre a győriek felzárkóztak, és alaposan ráijesztettek a hazai drukkerekre.

Pedig az elején azt gondoltuk, sima lesz a meccs, hiszen az ETO mintha bennmaradt volna az öltözőben. Kilenc percet kellett várni az első győri gólra, addig a mieink ötször is betaláltak. Gulyás István vezetőedző nem volt könnyű helyzetben a csapat összeállításakor, hiszen a bordatörést szenvedett Frey Tamás pótlása nehéz feladat elé állította, pláne úgy, hogy Sándor Roland és Bakos Dávid még csak most kezdtek edzeni a felépülésük után. A találkozó első perceiben aztán világossá vált, hogy az irányító poszton Hajdu Gáborra és Mekaru Atsushira fog több feladat hárulni, amíg Frey lábadozik. Nem is ment rosszul a szekér az első félidőben, a nem túl nagy iramú mérkőzésen végig birtokoltuk az előnyt, és bár az ETO a játékrész derekén feljött két gólra (7-5), a félidő végét jelző sípszóig visszaállítottuk a négygólos előnyt (14-10).

bbraun szese3

Sándor Ákos három góllal járult hozzá a sikerhez. Fotó: Magyari Máté

A második játékrész az első felvonásban is remekül védő Hudák bravúrjával indult, majd három perc elteltével ötgólosra hizlaltuk előnyünket. Röviddel később Varsandán góljával kialakult az addigi legnagyobb, hétgólos különbség (18-11). Sokáig azonban nem tudtuk őrizni a fórt, a 46. percben már csak kettő volt közte (21-19), de ennél közelebb nem engedtük a győrieket. Az 53. percben már-már a zsebünkben kezdtük érezni a két pontot, mikor ismét kialakult a négygólos különbség (25-21), de az ETO könyörtelenül használta ki a hibáinkat, és a végjátékra teljesen nyílttá tette a küzdelmet. Három perc volt hátra, amikor már csak egy gól volt az előnyünk, és izgulhattunk, hogy megismétlődik-e, amit a Vác ellen láttunk. Szerencsére nem, bár gólt már nem sikerült lőnünk, és a Győrnek megvolt az esélye az egyenlítésre, valahogy sikerült kibekkelnünk az utolsó másodperceket kapott gól nélkül. A dudaszó után időntúli szabaddobásból kísérletezhettek a vendégek, de a labda elakadt a blokkoló kezeken, így ha a vártnál nagyobb izgalmak árán is, de megszereztük a két pontot, ami növeli a tatabányai bravúros győzelmünk értékét is. Szurkolóink a mérkőzés legjobbjának a hatgólos Varsandán Milánt választották.

bbraun szese 1

A győriek minden hibánkat megbüntették. Fotó: Magyari Máté

A fiúknak sok idejük nem lesz pihenni, hiszen hétfőn már a címvédő MKB-MVM Veszprém ellen lépünk pályára a Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban. A találkozóra jegyek előre foglalhatók a gykk@gykk.hu email-címen.

Értékelések:

Gulyás István: – Sejtettem, hogy szoros lesz a mérkőzés, hiszen nagyon kevesen vagyunk. Ehhez jött még két borzasztóan gyenge teljesítmény, aminek következtében három ember húzta végig a belső posztokon az igát, így lehetett rá számítani, hogy a végére elfáradunk. Próbáltam forgatni a csapatot, hogy mindenki levegőhöz jusson, de be kell látni, hogy három-négy emberrel nem lehet végigjátszani egy mérkőzést. A végjátékban szerencsére egy-két játékos észnél volt, és talán egy kis szerencse is kellett ahhoz, hogy itthon tudtuk tartani a két pontot.

Magi Serra: – Az elején bennragadtunk az öltözőben, a szünet után azonban kemény munkával sikerült ledolgozni a hátrányt, így a végére reális esélyekkel érkeztünk. A hajrában volt egy-két vitatható ítélet, ennek ellenére jó meccset játszottunk, és elégedett vagyok a csapatommal.


Férfi kézilabda NB I., 11. forduló
B. Braun Gyöngyös – ETO-SZESE 25-24 (14-10)
Városi Sport- és Rendezvénycsarnok, Gyöngyös, 700 néző
V.: Baranyi A., Szloska K.
B. Braun Gyöngyös: Hudák, Liszkai, Tamási – Szalafai 3, Hajdu 7, Mekaru 1, Sándor Á. 3, Koller, Varsandán 6., Iváncsik Á. 2 (1), Oláh 2, Debreczeni 1, Szöllősi.
Edző: Gulyás István.
ETO-SZESE: Somogyi, Gerháth – Gebhardt 4, Szabó A. 1, Hernandez, Rosta M. 2, Mota 6 (1), Halász L. 5., Rivnyák, Simon B. 1, Gál K. 1, Németh 2, Tóth E., Gubó A. 2, Terenyi.
Edző: Magi Serra.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/1, ill. 1/1.