A Magyar Kézilabda Szövetségben kisorsolták a férfi Magyar Kupa nyolcaddöntőinek párosítását. A legjobb tizenhat között a mieink ellenfele a Dabas gárdája lesz.

A Dabas VSE KC együttese az NB I/B Nyugati csoportjában a tabella második helyén áll, eddigi bajnoki menetelésük jó formáról árulkodik, hét mérkőzésen csupán egy vereséget szenvedtek, és mindössze egyetlen pont a hátrányuk az MKB MVM Veszprém második számú csapata mögött. A Dabasiak a Magyar Kupa mindhárom eddigi fordulójában érintettek voltak, az első fordulóban egy góllal nyertek a Törökszentmiklós vendégeként, majd a második körben nyolcgólos győzelmet arattak hazai pályán a Vecséssel szemben. A leginkább figyelemreméltó teljesítményt azonban a legutóbbi, harmadik fordulóban aratták, amelyben az NB I-es Orosháza csapatát búcsúztatták egygólos győzelmüknek köszönhetően.

bbraun vac 39

Liszkai bravúrjaira a Magyar Kupában is szükségünk lesz. Fotó: Magyari Máté

A B. Braun Gyöngyös a többi első osztályú alakulathoz hasonlóan a harmadik fordulóban kapcsolódott be a kupaküzdelmekbe, és színvonalas mérkőzésen aratott négygólos győzelmet az SBS Eger-Eszterházy SZSE csapatával szemben, így továbbjutott a legjobb tizenhat közé. A negyedik fordulóban már az NB I-es bajnokság tavalyi négyes döntőjének résztvevői, vagyis a Veszprém, a Szeged, a Csurgó és a Tatabánya is csatlakozott a mezőnyhöz, vagyis akár azonos osztálybeli ellenfelet is szembe állíthatott volna velünk a szerencse, hiszen a legjobb tizenhat között kilenc NB I-es gárda szerepel. A továbbjutás sorsa a negyedik fordulóban is egy mérkőzésen dől el, az elöl álló csapatok pályaválasztásával. A forduló hivatalos játéknapja 2013. december 11.


Férfi Magyar Kupa, nyolcaddöntő:

Dabas VSE – B. Braun Gyöngyös

PLER Budapest – Csurgó

FTC Bástyamillenium – Békés

Nyír Flop Holding Nyíregyháza – SZESE Győr

Kőnig Trade Balmazújváros – MKB MVM Veszprém

Százhalombatta – Cegléd

Balatonfüred – Pick Szeged

Tatai AC – Grundfos Tatabánya