Az utolsó idegenbeli bajnoki következik
| Kategória: Híreink

Utolsó idegenbeli bajnokijára készül a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely Komlóra utazik a hétvégén, és ezúttal is a két pont megszerzéséért lép pályára.

Fantasztikus bravúrt hajtottak végre farkasaink a K&H liga előző fordulójában a Csurgó legyőzésével, ezzel pedig életben tartották esélyeiket arra, hogy akár egy helyet előre lépjenek a tabellán. Ehhez minden mérkőzésüket meg kellene nyerni, ami továbbra sem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen a Komló és a Budakalász lesz az ellenfelünk, a Komló ellen ráadásul idegenben kell pályára lépnünk.

– Egy igazi katlan vár ránk, a Komló hazai pályán nagyon erős, ráadásul, ha a realitást nézzük, pozíciót már nem javíthat és nem is ronthat, így tét nélkül játszhat ellenünk szombaton – kezdte értékelését Bíró Balázs. – A céljaink azonban továbbra is elérhetőek, amihez még két győzelemre van szükségünk, ezért nem kérdés, hogy Komlóra is a két pontért utazunk – mondta a vezetőedző.

A Komló az eddigi 24 forduló során 17 pontot gyűjtött, jelenleg a tabella 11. helyén áll, 7 pont az előnye a Fejér-B.Á.L. Veszprém előtt, és 3 ponttal van lemaradva a Budakalász mögött, az utolsó fordulóban azonban a listavezető Szegedhez utazik. A mieink 24 pontjukkal a 7. helyről várják a szombati rangadót, a 6. helyezett Csurgó csak egy ponttal gyűjtött eddig többet, így még elérhető távolságban van, hiszen még a Szegeddel is találkozik. Persze sok minden történhet még a bajnoki hajrában, egy azonban biztos: ahhoz, hogy maradjon esélyünk a hatodik hely megszerzésére, mindkét hátralévő mérkőzésünket meg kell nyernünk, így a szombati komlói rangadót is.

Bartucz László sérülése miatt továbbra sem tudja vállalni a játékot, a többiek azonban remélhetően pályára léphetnek majd, így ugyanabban az összeállításban játszhatunk szombaton, mint a Csurgó elleni hazai bajnokin.

K&H férfi kézilabda liga, 25. forduló
Sport36-Komló – HE-DO B. Braun Gyöngyös
2023. május 20. szombat, 18:00
Komló, Sportközpont
V.: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás