Liga Kupa: az utolsó csata következik
| Kategória: Híreink

A bajnokság lezárultával nem értek véget a HE-DO B. Braun Gyöngyös feladatai, farkasaink számára még hátravan a Liga Kupa döntőjének visszavágója a Budakalász ellen.

A hatodik helyen zárta a bajnoki pontvadászatot a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely a NEKA ellen győztesen megvívott utolsó mérkőzés után távozó játékosait is elbúcsúztatta. A csapatra azonban még vár egy ütközet, a Liga Kupa döntőjének visszavágóját ugyanis szerdán rendezik Budakalászon. Az első mérkőzés nagy csatát hozott a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, ahol farkasaink végül egygólos vereséget szenvedtek (29-30), így minimális hátrányt kell ledolgoznunk a második meccsen.

Hasonló helyzetben voltunk egyébként az elődöntőben is, amelynek első találkozóját négy góllal elveszítettük, a visszavágót azonban sikerült hattal megnyernünk, így 2019 után ismét bejutottunk a sorozat fináléjába – igaz, akkor a NEKA elleni párharc második mérkőzését vívhattuk hazai pályán. Ezúttal idegenben kell kiharcolnunk a győzelmet, csakúgy, mint három évvel ezelőtt Csurgón, amikor először hódítottuk el a trófeát. Ha összejönne a győzelem, a Liga Kupa 2016 óta íródó történetében az első csapat lehetnénk, amelynek kétszer is sikerül elhódítania a végső győzelmet.

Férfi kézilabda Liga Kupa, döntő, 2. mérkőzés
Schieszl Budakalász – HE-DO B. Braun Gyöngyös
Budakalász, 2022. június 1. szerda, 17:00
V.: Horváth Péter, Marton Balázs
Az 1. mérkőzésen: HE-DO B. Braun Gyöngyös – Schieszl Budakalász 29-30